حلب با شعار "ما می توانیم" آزاد شد

حضرت آیت الله جنتی در آئین افتتاح «مسجد حضرت امام سجاد (ع)» در محله صادقیه تهران، با گرامیداشت هفته وحدت و ضمن تبریک میلاد با سعادت پیامبر بزرگ اسلام (ص) و حضرت امام صادق (ع) گفت: باید اعتراف کنیم که شناخت ما از سیره پیامبر اعظم (ص) و ائمه هدی (س) و حتی بزرگانی مثل حضرت امام خمینی (ره) اندک است. اگر به اجرای اسلام ناب و حرکت در مسیر آرمان‌های بنیاگذار انقلاب اسلامی، باور داشته باشیم قسط و عدل در جامعه محقق می‌شود و استکبار جهانی به زانو در می‌آید.

رئیس مجلس خبرگان رهبری، با تشریح اجمالی وضع جامعه بشری در بدو ظهور اسلام گفت: پیش از ظهور اسلام و در بدو میلاد حضرت، مکه خانه یکتاپرستی به مرکز بت پرستی تبدیل شده بود و بسیاری از انحرافات بشر نیز از خداگریزی و فاصله گرفتن از توحید به وجود آمده بود. وضع مردم چنان بود که گاهی برای خود از «خرما» بت می‌ساختند و آن را می‌پرستیدند و وقتی فقر و گرسنگی به آن‌ها فشار می‌آورد، خدای ساخته خود دست خود را می‌خوردند و باز درک نمی‌کردند که از چنین خدایی، کاری بر نمی‌آید.

وی افزود: شرک و بت پرستی، موجب رونق «دنیاپرستی»، «ستمگری»، «فساد اخلاقی و عیاشی اشراف» از یک سو و در مقابل «ازدیاد فقر مستمندان» و «افزایش فاصله فقرا و اغنیا» شده بود.

حضرت آیت الله جنتی تصریح کرد: نه تنها در مکه مکرمه، بلکه در تمام جهان آن روز، یکتاپرستی کمرنگ شده بود و در کشورهای کوچک و حتی ممالک بزرگ و کشورهای متمدنی همچون ایران مردم به انواع شرک دچار شده بودند. به طوری که حتی «انسان پرستی» ترویج می‌شد و برخی پادشاهان مثل فرعون شده بودند و مردم را به پرستش خود دعوت می‌کردند.

حضرت آیت الله جنتی، تولد پیامبر اعظم (ع) را شگفت‌انگیز توصیف کرد و گفت: در زمانه‌ای که جامعه بشری دچار چنان وضع اسفبار و تاریکی بود، پیامبر عزیز ما، در خانه پدری به نام عبدالله به دنیا آمد، در حالی که پدر قبل از تولد فرزند از دنیا رفته بود و پس از اندکی سایه مادر نیز از دست داد. پیامبری که ملائکه آسمان و انبیاء عظام منتظر تولدش بودند، محروم از سایه پدر و مادر با الطاف خداوند متعال رشد و نمو یافت و به چنان مقامی رسید که در شب معراج، جبرئیل امین (س) نمی‌تواند همه راه را همراه با او گام بردارد.

حضرت آیت الله جنتی تصریح کرد: پیامبر اعظم (ص) چنان شوق هدایت داشت و برای مردم دل می‌سوزاند که می‌خواست قالب تهی کند؛ «لَعَلَّکَ بَاخِعٌ نَفْسَکَ أَلَّا یَکُونُوا مُؤْمِنِینَ» (شعراء: ۳)

دبیر شورای نگهبان با تشریح مرارت‌ها و رنج‌های پیامبر اعظم (س) طی ۱۳ سال نبوت در مکه گفت: ابوجهل‌ها و ابولهب‌ها در مکه چنان با هتک حیثیت و شرف، به آزار حضرت گستاخ بودند که تا پای کشتن آن بزرگوار ایستادند و اگر حضرت در مکه می‌ماند با شهادت ایشان، چراغ هدایت بشر، خاموش می‌شد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری، سرعت توفیقات پیامبر اعظم (ص) در تأسیس حکومت اسلامی و گسترش آن را نیز از شگفتی‌های تاریخ دانست و گفت: آن بزرگوار طی ۳ سال در مدینه با برپایی حکومت برپایه قسط و عدل، کاری کرد که هیچ پیامبر و پادشاهی توفیق آن را نیافت و این حکومت چنان جاودانه شد که الگوی حکومت‌ها در روی زمین شد و حتی طایفه‌ای از اجنه امت حضرت شدند. «قُلْ أُوحِیَ إِلَیَّ أَنَّهُ اسْتَمَعَ نَفَرٌ مِنَ الْجِنِّ فَقَالُوا إِنَّا سَمِعْنَا قُرْآنًا عَجَبًا. یَهْدِی إِلَی الرُّشْدِ فَآمَنَّا بِهِ وَلَنْ نُشْرِکَ بِرَبِّنَا أَحَدًا» (سوره جن: ۱و۲) بگو به من وحی شده است که تنی چند از جنیان گوش فرا داشتند و گفتند راستی ما قرآنی شگفت‏ آور شنیدیم که به راه راست هدایت می ‏کند. پس به آن ایمان آوردیم و هرگز کسی را شریک پروردگارمان قرار نخواهیم داد.

وی افزود: اندکی از تأسیس حکومت در مدینه نگذشته بود که پیامبر اعظم (ص) برای هدایت مردم جهان اقدام کرد و به پادشاهان ممالک مختلف نامه نوشت و از‌ همان مردم مستضعف و پابرهنه، در آن سرزمین دور افتاده، چنان قدرتی ایجاد کرد و ابرقدرتهای زمان را متزلزل ساخت.

وی تصریح کرد: وقتی نامه پیامبر به ایران رسید، پادشاه زمان آن را پاره کرد ولی امروز نه تنها در ایران که در تمام جهان، سر هر ظهر صدای «اشهد ان محمّدا رسول الله (ص)» از هر کوچه‌ای به آسمان می‌رسد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با تجلیل از مقام شامخ بنیانگذار جمهوری اسلامی و شهدای انقلاب اسلامی گفت: حضرت امام خمینی (ره) با انقلاب اسلامی، «اسلام» را تجدید حیات کرد. اسلامی که با حاکمیّت فرهنگ غربی و استکبار جهانی، به فراموشی سپرده شده بود.

وی تصریح کرد: امام خمینی (ره) به عنوان یکی از اولاد پیامبر ما،‌ همان پرچمی را به اهتزاز درآورد که زمانی پیامبر اعظم (ص) و امیرمومنان (ع) برافراشته بودند و توانست مجدداً قدرت اسلام را نمایان سازد و قدرتهای استکباری و شیطانی را به لرزه درآورد.

حضرت آیت الله جنّتی افزود: استکبار جهانی از کشورهایی مثل روسیه هراسی ندارد بلکه، از قدرت اسلام نابی می‌ترسد که امواج بیداری آن در چهار دیواری ایران متوقف نمانده و تا آفریقا را در نوردیده است.

دبیر شورای نگهبان گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، اسلام بر ایران حاکم شد. زیرا با تحقق ولایت فقیه و زیر لوای قانون اساسی، شورای نگهبانی تأسیس شده است که اجازه تصویب هیچ قانونی را بر خلاف اسلامی نمی‌دهد.

وی یادآور شد: باید بر تمام مراکز اداری، احکام اسلام حاکم باشد تا مردم آسایش و سعادت داشته باشند. ولی من نگرانم، قدرتی که حضرت امام خمینی (ره) از حاکمیت قرآن و اسلام برای این کشور به دست آورد و توانست دنیا را به لرزه درآورد، با جهل برخی مقامات، تضعیف گردد.

دبیر شورای نگهبان گفت: دنیاگرائی، اشرافیت گرائی، ترجیح دادن فرزندان بر قانون و حاکمیت پول بر مناسبات موجب شده است بازهم فرهنگ غرب در این کشور رخنه کند. تا جائی که برخی جرأت می‌کنند از صندوق ذخیره فرهنگیان یعنی از جیب معلم، هزار‌ها میلیارد تومان، پول بالا بکشند.

وی با ابراز تأسف از پدیده فیش‌های نجومی گفت: مسأله صنار و سه شاهی نیست؛ ظاهراً حقوق‌های ۵۰ میلیونی فقط پرداخت‌های رسمی است و برخی افراد، به طور غیر رسمی در قالب وام یا پاداش، دریافتهای کلان بسیاری داشته‌اند و اکنون هم متأسفانه برخی توجیه می‌کنند که این پرداخت‌ها، غیر قانونی نبوده است!

حضرت آیت الله جنتی افزود: کجای این دریافت‌ها، با تعالیم اسلام، با قانون، با منویات امام خمینی (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری سازگاری دارد؟! من تعجب می‌کنم که چطور مقامات مافوق از این پدیده خبر نداشتند. البته با دفاعی که از این پرداخت‌ها می‌شود، ظاهراً خبر داشتند و به این پرداخت‌ها هم راضی بودند!

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: چطور نهادهای نظارتی از این پدیده اطلاع نداشتند؟! آیا باید این قدر درباره پرداختهای نابجا سکوت بشود تا داد مردم بلند بشود؟! آیا با وجود اعتراض مردم، نباید حاضر به جبران باشند و بازهم باید توجیه کنند؟!

دبیر شورای نگهبان با ابراز تأسف از قانونی خواندن حقوق‌های نجومی گفت: کدام قانون اجازه داده از جیب مردم محروم و بیکار و‌گاه حتی گرسنه، حقوق‌های این چنین بردارند؟! اگر برخلاف قانون پرداخت شده که «خیانت» نسبت به مردم هم هست و ظلم مضاعف است.

وی دنیا گرائی مقامات را منشأ پرهیز آنان از مقاومت در برابر دشمنان دانست و گفت: آیا یک مقام مسئول با اشرافیت گرائی می‌تواند مقابل آمریکا و اسرائیل و عربستان سعودی مجنون، بایستد؟

حضرت آیت الله جنتی در ادامه با اشاره به فرازی از نامه ۶۲ نهج البلاغه گفت: این جمله که حضرت می‌فرماید: «به خدا سوگند! اگر من تنها با دشمنان روبرو شوم، در حالی که آنان تمام روی زمین را پر کرده باشند، نه باکی داشته، و نه می‏ هراسم.» مانند جمله حضرت سیدالشهداء (س) در کربلا که فرمود: «هیهات مِنّاالذِلَّه»، توفان برپا می‌کند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری، ایستادگی حضرت امام خمینی (ره) در برابر دشمنان اسلام را ناشی از وارستگی و پرهیز از دنیازدگی دانست و افزود: امام بزرگوار، مرد خدا بود و با اتکای به خداوند متعال می‌فرمود: «مسلمانان جهان با همراهی نظام جمهوری اسلامی ایران عزم خود را جزم کنند تا دندانهای آمریکا را در دهانش خرد کنند.» (صحیفه نور، جلد ۲۰، صفحه ۱۷۲)

وی افزود: متأسفانه ما نه تنها حضرت پیامبر اعظم (ص) و حضرت امام صادق (ع) را نشناختیم بلکه باید اعتراف کنیم که شناخت ما از حضرت امام خمینی (ره) نیز اندک است. اگر به اجرای اسلام ناب و حرکت در مسیر آرمان‌های بنیانگزار انقلاب اسلامی، باور داشته باشیم قسط و عدل در جامعه محقق می‌شود و استکبار جهانی به زانو در می‌آید.

وی تصریح کرد: رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) یادگارهایی است که باید باید مورد توجه قرار گیرد. مانند جمله کوتاه «ما می‌توانیم» که در دنیا قدرت آفرین شده است و امروز «حلب» با همین شعار آزاد شد و نشان داد، با باور به همین جمله می‌توانیم در برابر آمریکا و اسرائیل مقاومت کنیم و پیروز شویم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: باید شعار «ما می‌توانیم» بالای سقف آسمان این کشور باشد تا اقتصاد، تولید و اشتغال رونق بگیرد. اما مشکل اینجاست که برخی از مسئولان ما به آن باور ندارند.‌گاه حتی «ما می‌توانیم» و «اقتصاد مقاومتی» را به زبان می‌آورند اما به آن باور ندارند.

حضرت آیت الله جنتی با تشریح آثار آزادی حلب گفت: باید آزادی حلب را واقعاً جشن گرفت. زیرا تیر آزادی حلب، اکنون به قلب آمریکا و اسرائیل اصابت کرده است و شکست ایادی شیطان بزرگ در حلب، به معنای شکست اسرائیل و عربستان سعودی است.

دبیر شورای نگهبان با ابراز تأسف از حمایت‌های آل سعود از گروههای تکفیری گفت: متأسفانه این رژیم با نفت مردم محروم عربستان، گروههای دیوانه‌ای را به سوریه و عراق گسیل کرده است که به صغیر و کبیر رحم نکردند. اما خداوند متعال خواست که رزمندگان اسلام که فرزندان امام خمینی (ره) و رهبر عزیز ما هستند، با تیکه بر شعار «ما می‌توانیم» پیروز شوند.

وی در ادامه خواستار توجه بیشتر مردم و مسئولان به بازماندگان شهدای مدافع حرم شد و افزود: این شهدا، ابوذر‌ها، عمار‌ها، میثم تمارهای امروز هستند و وظیفه همه است که به احوال خانواده این شهدا توجه کنند.

حضرت آیت الله جنتی در ادامه با اشاره به آیه ۲۹ سوره فتح، گفت: قرآن کریم می‌فرماید: «مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم»؛ حضرت محمّد (ص) فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و در میان خود مهربانند. مسئولان هم باید مانند پیامبر (ص) با دشمنانی مثل آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی، دشمن باشند و با مردم دوست و مهربان باشند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان از کسانی که برای برپایی مسجد حضرت امام سجاد (ع) به شیوه‌های مختلف کمک کرده‌اند، تجلیل کرد.