سایت آمریکایی رادیوفردا با تیتر "مخالفت روحانی با درخواست آمریکا برای توقف پروازهای جنگی برفراز شمال سوریه" نوشته است:
گزارشها حاکی است که حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، روز چهارشنبه در نیویورک با درخواست وزیر امور خارجه آمریکا برای توقف پروازهای جنگی برفراز شمال سوریه مخالفت کرده است.
به دنبال حمله به کاروان کمکهای انسانی سازمان ملل متحد در نزدیکی حلب در شامگاه دوشبنه، جان کری وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۳۱ شهریورماه در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک، با تأکید بر لزوم امدادرسانی به شهروندان سوریه، خواستار توقف کلیه پروازها بر فراز مسیرهای کلیدی امدادرسانی به شهروندان در شمال سوریه شد.
این در حالی است که حسن روحانی در مصاحبه با شبکه «ان بیسی نیوز» گفته است، توقف پروازهای جنگی باعث تقویت دو گروه داعش و جبهه النصره خواهد شد.
رییس جمهوری ایران اضافه کرده است: آنها (داعش و جبهه النصره) می بایست تحت فشار قرار داشته باشند. اگر ما به هواپیماها اجازه پرواز ندهیم این ۱۰۰ درصد به نفع آنها خواهد شد.
جان کری با این حال تاکید کرده بود که توقف پروازهای جنگی میتواند به تلاشها برای پایاندادن به جنگ داخلی در سوریه اعتبار بخشد.
روحانی: «مساله سوریه راه حل نظامی ندارد»
حسن روحانی در بخش دیگری از مصاحبه خود با شبکه «ان بیسی نیوز» در پاسخ به این پرسش که "ایران با سوریه بدون اسد چگونه کنار خواهد آمد؟" گفته است: مساله سوریه راه حل نظامی ندارد و می بایست از طریق سیاسی حل و فصل شود.
وی اضافه کرده است: برای ما آنچه که مهم است که یکپارچی سوریه حفظ شود و این یکپارچگی از بین نرود و برای ما همچنین مهم است که تروریست ها از سوریه بیرون رانده شوند.
رییس جمهوری ایران تاکید کرده است، در حکومت آینده سوریه همه گروهها از جمله حکومت و مخالفان می بایست نقش داشته باشند. این وظیفه مردم است که تعیین کنند چه کسی در آینده رییس جمهوری سوریه بشود یا چه کسی نمایندگی مردم را برعهده داشته باشد. هرکسی را مردم انتخاب کردند می بایست مورد تایید قرار بگیرد.
وی افزوده است: مردمسالاری و حاکمیت صندوق آرا و آینده این کشور تنها می بایست توسط مردم این کشور تعیین شود.
سخنان دکتر روحانی درباره برجام
حسن روحانی در واکنش به انتقادها از توافق اتمی با ایران در کارزار انتخاباتی ایالات متحده، گفته «هیچ فردی اینجا و آنجا نمیتواند بگوید من این توافق را قبول ندارم».
حسن روحانی ۳۱ شهریور ماه در مصاحبهای که قرار است مشروح آن منتشر شود، افزوده است: «نامزدها[ی انتخابات آمریکا] میتوانند هر موضوعی که برای تبلیغات انتخاباتیشان مناسب است را برگزینند». او سپس افزوده «هیچکسی نمیتواند اینجا و آنجا بگوید من این توافق را نمیپذیرم، من میخواهم دوباره مذاکره کنم».
به نوشته رادیوفردا، انتخابات آمریکا بین دو رقیب اصلی از حزب جمهوریخواه؛ دونالد ترامپ و دمکرات؛ هیلاری کلینتون، در جریان است. ترامپ، و نیز همه نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا، یا کلا به مخالفت با توافق اتمی صورتگرفته میان ایران و شش قدرت جهانی پرداخته یا از روند مذاکرات و نتایج بهدستآمده ابراز نارضایتی و انتقاد کردهاند.
دونالد ترامپ خود در جریان کارزار انتخاباتیاش گفته بود در صورت رسیدن به مقام ریاستجمهوری آمریکا، اولویت اصلیاش لغو توافق خواهد بود.
هیلاری کلینتون، اما میگوید به این توافق پایبند است و به طور دقیقی به نظارت عملکرد ایران در پایبندی به آن خواهد پرداخت.
به گزارش انبیسی، حسن روحانی انتقادها از توافق اتمی را، به ویژه آنچه دونالد ترامپ ابراز داشته، رد کردهاست. روحانی گفت هیچ کشور یا رئیسجمهوری، بهتنهایی نمیتواند توافق اتمی را لغو کند، در حالیکه هفت کشور و سازمان ملل متحد پشت آن هستند و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز بر اجرای آن نظارهگر است.
رئیسجمهوری ایران، در بخشی دیگر از مصاحبه خود، انتقادهای هفتههای گذشته در کشور را در مورد نحوه اجرای توافق اتمی، تکرار کردهاست. آقای روحانی وزارت خزانهداری ایالات متحده را متهم کرده که کار داد و ستد را برای بانکها و موسسات مالی با ایران، سخت کردهاست. به گفته او ایران، پس از هشت سال و با پایان توافق، هیچ نیتی برای ساختن بمب اتمی ندارد.