محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت صبح امروز در نشست خبری خود پیرامون برنامه دولت برای فعال سازی واحدهای تولیدی اظهار داشت: برنامه دولت در این زمینه ارائه اهدای بالغ بر 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات است که این تسهیلات برای 7 هزار و 500 واحد در نظر گرفته شد.
وی افزود: از مجموع واحدهای تولیدی که تا 21 شهریورماه به بانکها معرفی شدند ، 3 هزار و 42 بنگاه اقتصادی موفق شدند که تسهیلات خود را دریافت کنند. این واحدها از طریق فرایند رونق که تحت عنوان کار گروه تسهیلات در استانداریها به بانکها معرفی میشوند مبالغشان را بالغ بر 2 هزار و 376 میلیارد تومان دریافت کردند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: غیر از این تعداد واحد، بانکها مستقیم نیز با تعدادی از واحدهای تولیدی در معامله بودند بطوریکه 4 هزار و 935 واحد تولیدی مستقیما با مراجعه به نظام بانکی موفق شدند 3 هزار و 681 میلیارد تومان از بانکها تسهیلات دریافت کنند.
نوبخت در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراین 7 هزار و 977 واحد تولیدی توانستهاند 6 هزار و 57 میلیارد تومان از نظام بانکی برای فعال شدن واحدهای تولیدی تسهیلات دریافت کنند.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آنچه که دولت برنامهریزی کرده بود این بود که 7 هزار و 500 واحد بتواند از این تسهیلات برخوردار شود که این تعداد مربوط به واحدهایی بود که دولت معرفی میکرد. از این 7 هزار و 500 واحد، 3 هزار و 42 واحد معرفی شدند و تسهیلات خود را نیز دریافت کردند. در کنار آن 4 هزار و 935 واحد دیگر نیز توانستند مستقیما با مراجعه به بانک تسهیلات بگیرند که مجموعا 7 هزار و 977 واحد تولیدی شدند.
سخنگوی دولت در ادامه افزود: دولت غیر از آنچه که مدیریت میکند تا بخشهای غیر دولتی نیز بتوانند از محل تسهیلات بانکی به رونق برسند خود نیز مستقیما در طرحهای عمرانی سرمایه گذاری میکنند.
نوبخت در این خصوص گفت: از میزانی که ما برای طرحهای عمرانی در نظر گرفتهایم، از 11 هزار و 800 میلیارد تومان تخصیص برای طرحهای عمرانی صادر شد که بیش از 70 درصد آنها موفق شدند اعتبارات را از خزانه دریافت کنند.
وی اضافه کرد: بنابراین از دو مسیر مرتبط با تسهیلات بانکی به بخش غیر دولتی و از اعتبارات دولتی به طرحهای عمرانی، دولت همچنان سیاست سرعت بخشی به رونق اقتصادی را دنبال میکند و امیدواریم در ماههای آینده اعدادی اعلام کنیم که نشان از رونق بیشتر واحدهای تولیدی باشد. تمام مشخصات این واحدهای تولیدی در تمام استانها از اینکه تسهیلات دریافت کردهاند، وجود دارد.
سخنگوی دولت اضافه کرد: آیین نامه اجرایی پرداخت بدهی و مطالبات به پیمانکاران، بازنشستگان و گندمکاران و .. توسط سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تهیه شده که در جلسه فردای هیات دولت برای تصویب در دستور کار قرار می گیرد و انشالله با تصویب ان بتوانیم نسبت به پرداخت این مطالبات اقدام کنیم و البته با عذرخواهی هم این مطالبات را پرداخت میکنیم.
نوبخت در پاسخ به انتقادات نسبت به FATF گفت: تاکنون ابهامات و اتهامات فراوانی مطرح شد و مسئولان ذیربط در ارتباط با پاسخگویی این ابهامات و اتهامات اقدام کردند و حتی وزیر اقتصاد در برنامه تلویزیونی به سوالات پاسخ گفت و استدلال های متقنی ارائه داد.
سخنگوی دولت ادامه داد: این نوع مباحث به گونه ای نیست که جمعبندی آن در رسانهها، در فضای مجازی و گفت و شنودهای مطبوعاتی رسیدگی شود. اینها مباحث تخصصی و ملی هستند البته مردم باید مطلع باشند اما این نظام، نظام درهم ریخته نیست، نظامی است که نهادهای رسمی هر کدام وظیفه خودشان را دارند.
وی خاطرنشان کرد: همانطوری که از تربیون های نمازجمعه توقع داریم تقوا، اخلاق، دین و سیاست را تبلیغ و ترویج کنند انتظار هم داریم که شوراهای تخصصی مثل شورای عالی امنیت ملی که در آن سران سه قوه، فرماندهان نظامی، جمعی از وزرا و مسؤولان حضور دارند و اینگونه مباحث که آیا منافع ملی ما را مخدوش میکند یا نه باید در آن شوراها بحث شود و خوشبختانه جمع بندی آن شورا را بنده با خبر هستم و انشاءلله هر بخشی از آن را لازم باشد دبیر آن اطلاع رسانی خواهد کرد.
نوبخت در واکنش به برخی اخبار رسانه های خارجی نسبت به افزایش برخوردها بین نیروهای ایرانی و آمریکایی در خلیج فارس، گفت: این مباحث فضاسازی رسانه های خارجی است. نیروهای نظامی ما با هوشیاری کامل از حریم و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران دفاع می کنند.
سخنگوی دولت پیرامون قراردادهای نفتی نیز گفت: هر آنچه که درباره قراردادهای نفتی گفته شد مورد اصلاح قرار گرفت.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه شنیده شده ایران در دادگاه کرسنت محکوم شده جزییات آن چیست، افزود: درباره این موضوع خبری ندارم.
نوبخت در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه آقای نعمتزاده اصرار دارد که معاملات پتروشیمیها از بورس خارج شود، نظر دولت چیست، گفت: بنده مواضع دولت را میگویم و دولت چنین موضعی در این خصوص ندارد.
سخنگوی دولت در ادامه این نشست در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گفته شده برای سفر روحانی به آلمان شرط گذاشتهاند، افزود: آلمان و هیچ کشور دیگری در منزلتی نیست که برای ایران تعیین و تکلیف کند و البته این موضوع قابل تأیید نیست.
نوبخت با بیان اینکه هیچ دولتی نمیتواند برای ایران شرط کند، گفت: روابط ایران و آلمان مثبت و مطلوب است و به منافع ملی یکدیگر احترام میگذاریم، هر زمانی سفر رئیسجمهور به آلمان قطعی شود اطلاعرسانی خواهد شد.
سخنگوی دولت در ادامه نشست در پاسخ به این سوال که آیا موضوع املاکهای نجومی در شهرداری تهران در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته و مطرح شده یا خیر، گفت: تا آنجا که بنده اطلاع دارم و در آخرین جلسه این ستاد که حدود دو هفته پیش بود شرکت کردم این موضوع مطرح نشده است.
نوبخت در پاسخ به این سوال که گفته شده آقای روحانی برای انتخابات آتی رئیس ستاد انتخاباتی خود را انتخاب کرده و آیا دولت وارد مسائل انتخابات شده است یا خیر، گفت: آنقدر مشغله و کار برای دولت وجود دارد که بحث انتخابات برای رقبای سیاسی فرصتهای بهتری دارد چرا که ما درگیر کار هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که آخرین گزارشها نسبت به استرداد حقوقهای نجومی چیست، اظهار داشت: بر اساس آخرین موردی که هفته قبل از رئیس کل بیمه مرکزی دریافت کرده بودم بیش از دو میلیارد تومان استردادی صورت گرفته بود البته با توجه به اینکه طبق مصوبه شورای حقوق و دستمزد کاملا هم برای مقامات سیاسی و هم بنگاهها سقف حقوق وجود دارد و همه اینها الان تحت کنترل است و ما از دستگاههای نظارتی خواهش کردیم ماهانه کنترل کنند که اگر یک تخلفی نسبت به این مصوبه انجام شد را به ما گزارش دهند تا برخورد کنییم.
مشروح نشست خبری سخنگوی دولت به شرح زیر است:
نوبخت درباره پرداختهای قوه مجریه برای ایجاد رونق اقتصادی گفت: دو موضوع درباره پرداختهای دولت به صورت هدفمند دنبال می شود. بخشی از این پرداختها به شتاب دادن به رونق اقتصادی مربوط می شود. همچنین ما خود را موظف به پرداخت مطالبات پیمانکاران، گندمکاران و بازنشستگان می دانیم. دولت برای رونق بخشی به اقتصاد، دنبال اعطای 16هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به 7 هزار و 500 واحد تولیدی است.
وی، آمار اعطای تسهیلات را تا روز 21 شهریور اینگونه اعلام کرد: 3 هزار و 42 بنگاه اقتصادی موفق به دریافت تسهیلات به ارزش 2 هزار و 386 میلیارد تومان شده اند. نزدیک به 5 هزار واحد تولیدی نیز به صورت مستقیم از بانکها تسهیلات گرفته اند که مجموع این ارقام 7 هزار و 977 واحد می شود که توانستند 6 هزار و 57 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کنند.
معاون رئیس جمهور در ادامه سخنانش میزان سرمایه گذاری مستقیم دولت در طرح های عمرانی را 11 هزار و 800 میلیارد تومان تخصیص در امسال اعلام کرد و گفت: 70 درصد این طرحها، تسهیلات و اعتباراتی را هم از خزانه دریافت کرده اند.
نوبخت درباره پرداخت 8 هزار میلیاردی به بیمه سلامت توضیح داد و گفت: این مبلغ برای به روز رسانی پرداختهای این سازمان در نظر گرفته شده و 40 هزار میلیارد تومان نیز از طریق واگذاری اسناد خزانه برای پرداخت بدهی دولت به بانکها، پیمانکاران، فرهنگیان، بازنشستگان و گندمکاران در نظر گرفته شده است. دولت همچنین مجوز 48 هزار میلیاردی برای پرداخت بدهی دولت به این اقشار را از مجلس دریافت کرده است. این مجوز از مجلس دریافت شد و امیدواریم فردا نیز آیین نامه این پرداخت به تصویب هیات وزیران برسد.
نوبخت با پوزشخواهی از فرهنگیان، بازنشستگان و گندمکاران درباره عدم تأدیه بدهی آنها گفت: مطمئن باشید حتی اگر یک ساعت دولت امکان پرداخت این بدهی ها را داشته باشد، کم کاری نخواهد کرد. دولت حتی از بانکها و بازار سرمایه وام می گیرد تا بتواند پرداخت بدهی های خود را تسریع کند.
سخنگوی دولت درباره سفر رئیس جمهور به آلمان گفت: دولت آلمان یا دولت هیچ کشور دیگری در منزلتی نیست که برای ما شرط بگذارد و تعیین تکلیف کند. لذا بحث پیش شرط برای ارتباط با دولت آلمان تایید نمی شود. در صورتی که سفر رئیس جمهور به آلمان قطعی شود، اطلاع رسانی خواهد شد. همچنین ممکن است در مهرماه مقاماتی از کشور آلمان به ایران بیایند که هنوز قطعی نشده است.
وی درباره پیوستن ایران به سازمان جهانی کنترل منابع مالی تروریسم و پولشویی گفت: تاکنون توضیحاتی زیادی درباره ابهامات و اتهامات از سوی مسئولان دولتی به خصوص وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح شد. صرف نظر از اینکه جمع بندی این مباحث در رسانه ها، فضای مجازی و گفت و شنودهای مطبوعاتی طرح شود، باید گفت این نظام، نهادهای رسمی مشخصی دارد. از تریبون های نماز جمعه انتظار تبلیغ و ترویج تقوا، دین و اخلاق داریم، انتظار می رود مباحث مطرح شده در شورای عالی امنیت ملی نیز مورد احترام قرار گیرد.
سخنگوی دولت در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه جمع بندی این شورا درباره سازمان یادشده، مشخص است، گفت: جای طرح کامل این مباحث در شورای عالی امنیت ملی است. گاهی در رسانه ها و تریبون ها، برخی مسئولان مجبور به ارائه توضیحاتی می شوند که به هیچ وجه صلاح نیست این مباحث در سطح رسانه ای مطرح شود. برخی از مباحث را نباید دشمنان بشنوند، ولی گاهی طوری فضاسازی به وجود می آید که با بیان واقعیت ها، سوءاستفاده هایی از سوی رسانه های کشورهای خارجی و متخاصم صورت می گیرد.
نوبخت درباره شروط ایران برای پذیرفتن این سند گفت: شرایطی را در این سند می پذیریم که در چهارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باشد. در قانون اساسی، نسبت به نهضت های آزادی بخش، توضیح واضحی داده شده است. ما با کشور کره شمالی در لیست سیاه بودیم و الان از این لیست خارج شده و در مرحله تعلیق هستیم. هیچ توافقی در این باره صورت نگرفته ولی تصریح شده هر توافقی که در چهارچوب قانون اساسی است، مورد احترام ما است.
نوبخت در پاسخ به سئوالی درخصوص چرایی برخورد با رسانه ها و فیلترکردن خبرگزاری ها در بحث املاک نجومی گفت: این موضوع را به ملت زیرک ایران واسپاری می کنیم.
سخنگوی دولت درباره تغییر ساعت در ابتدای مهرماه گفت: این موضوع قانون است و باید در موعد مقرر قانون اجرایی شود. امسال نیز این قانون اجرایی خواهد شد و اطلاع رسانی لازم در این خصوص انجام می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درباره مختصات بودجه 96 گفت: بودجه سال آینده در 15 آذرماه تقدیم مجلس می شود. با عنایت به سیاست کلی برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی این بودجه نوشته شده است. لذا در خلال اجرای برنامه ششم توسعه سالهای 95 تا 99، کلیه دریافتها و پرداختهای بودجه ای پیشبینی شده است و بودجه سال آینده نیز در چهارچوب لایحه برنامه ششم تهیه شده است. اساسا با رویکرد اقتصاد مقاومتی، درون زایی، برون نگری، مردمگرایی، دانش بنیانی و عدالت گرایی، این لایحه مهیا شده و تلاش می کنیم با عنایت به سیاستهای اقتصاد مقاومتی آن را به موقع تقدیم مجلس کنیم.
وی با ذکر مثالی درباره بودجه 96 گفت: برای ما موضوع رفع نابرابری در پرداختهای کارکنان دولت مهم است. گروهی از بازنشستگان مربوط به قبل از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری هستند و برخی بعد از اجرای این قانون بازنشسته شده اند که پرداختهای این دو گروه تفاوت زیادی دارد. گروهی که قبلا بازنشسته شده اند از 10 فوق العاده مصرح در ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری استفاده نکرده اند ولی گروه جدید، این فوق العاده ها را دریافت می کنند. در بودجه سال 96، حل این نابرابری ها مد نظر قرار گرفته است.
نوبخت درباره پیگیری حادثه منا گفت: در ماه های اخیر تمام اقداماتی که می شد با وجود قطع رابطه با عربستان انجام شود، به انجام رسید. متاسفانه در برابر دولتی قرار داریم که در شرایط رابطه عادی، با او مشکل داشتیم، چه برسد به اینکه اکنون بهانه هایی به خاطر حمله به ساختمان سفارتخانه شان در دست دارند. قطعا از مسئولان بنیاد شهید خواهم خواست تمام تلاش خود را برای رضایت خانواده شهدای منا در نظر داشته باشند. سازمان برنامه و بودجه هم برای تامین بودجه های احتمالی اعلام آمادگی می کند. هر چند قوانینی در این باره وجود دارد که بنیاد شهید مکلف به اجرای آنهاست.
سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری خود با اشاره به اینکه تاکنون دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ تحریمی را به رسمیت نشناخته، گفت: تحریمها با هر انگیزه ای چه به دلیل مباحث هسته ای یا بهانه های دیگر وضع شده باشد را به رسمیت نمی شناسیم و دولت آنها را اجرایی نمی کند.
نوبخت درباره عدم استخدام برخی از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی سال گذشته در معدودی از سازمانها مانند وزارت نیرو و امکان ارتباط آن با تفکیک سازمانهای «اداری و استخدامی» و «برنامه و بودجه» توضیح داد: بدون اینکه از موارد مشخص شده در این پرسش باخبر باشم، این را مطمئنم تفکیک مباحث اداری و استخدامی از برنامه و بودجه، هیچ ارتباطی به آزمون استخدامی ندارد یا آنها اگر مشکلی دارند مرتبط با این تفکیک وظایف نیست. از پذیرفته شدگان خواهش می کنم در صورتی که مشکلی در این باره دارند، به صورت مشخص ابراز کنند تا گزارش دقیق آن در اختیار رسانه ها قرار گیرد.
سخنگوی دولت درباره اخباری که اخیرا در خصوص برخوردهای بین نیروهای مسلح ایران و برخی کشورهای خارجی در خلیج فارس مطرح شده، گفت: به نظر می رسد این بحثها درباره برخورد نظامی در خلیج فارس، فضاسازی است. مرزداران غیور ما همیشه درباره برخورد با هر متجاوزی آماده اند. این نقطه قوت کشور است که نیروهای هوشمند، با اعتقاد و آماده ای را در همه مرزهای کشور داریم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سئوالی درباره چرایی هجمه های وسیع به دولت در تریبون های نماز جمعه گفت: نمی توان عدم آگاهی از اقدامات دولت را مبنای برخی اظهارات نامتناسب در تریبون های نماز جمعه دانست چون در شهریورماه، تعداد زیادی از وزرا در شهرستانها و استانهای مختلف حضور داشتند و از تریبون های مختلف نماز جمعه هم خدمات دولت به مردم بیان شد.
او ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز در نشست اخیر با دولت، بیان فرمودند که خدمات باید به مردم اطلاع رسانی شود. در هفته اول شهریورماه، فرصت برای تماس با ائمه محترم جمعه وجود داشت. به نظر می رسد عامل اصلی اظهارات اخیر، ناآگاهی نباشد، هر چند اطلاع رسانی باید به صورت مستمر به جامعه و ائمه محترم جمعه انجام گیرد ولی انتظار داریم از پدران و برادرانی که در تریبون های نماز جمعه سخن می گویند، با مروت و انصاف درباره خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت سخنان خود را بیان کنند. هر چیزی که نیاز به تذکار و گوشزد است، دولت با فروتنی گوش می کند ولی در برخی موارد، انتظار داریم پای بندی به مروت و انصاف را در تریبون های نماز جمعه شاهد باشیم.
سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری خود درباره قرارداد با ایرباس گفت: این قرارداد، بیع شرط است، یعنی ایرباس تعدادی از هواپیماهای خود را مشروط به فعالیت در خطوط هوایی و پرداخت هزینه خرید آنها از طریق ایجاد کارکرد به ایران واگذار می کند. مصوبه این موضوع در شورای اقتصاد تصویب شده و وزارت راه و شهرسازی از اختیارات قانونی برای خرید 111 دستگاه ایرباس برخوردار است.
نوبخت با اشاره به اینکه بیش از 2 میلیارد تومان از حقوق های غیرمتعارفِ پرداخت شده به مدیران، برگشت داده شد، گفت: از دستگاه های نظارتی خواهش کردیم ماهانه حقوق مدیران کنترل شود تا اگر یک مورد تخلف نسبت به مصوبه مشاهده شد، برخورد صورت گیرد.
نوبخت موضوع ورود دولت به انتخابات را رد کرد و گفت: آنقدر مشغله و کار برای دولت مطرح است که بحث انتخابات برای رقبای سیاسی، فرصتهای بهتری دارد تا دولت.