ادامه حصر و فیلتر سایت حامی روحانی دستاورد دولت  یازدهم!

پایگاه خبری- تحلیلی المانیتور (al-monitor) با بررسی شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران نوشته احتمالا مردم برای دومین بار به حسن روحانی رای نخواهند داد.

 

 

به باور نویسندگان المانیتور، روحانی در عرصه های "اقتصاد"، "سیاست" و "فرهنگ" موفق عمل نکرده و در این سه عرصه با چالش جدی روبروست.

 

 

این پایگاه آمریکایی یادداشت خود را زیر عنوان "چرا روحانی احتمالا نخستین رئیس جمهور تک دوره ای ایران می شود" تنظیم و منتشر کرده است.

 

 

در ابتدای این نوشتار می خوانیم: در شرایطی که تنها هشت ماه به پایان دوره کنونی ریاست جمهوری باقی مانده، حسن روحانی و رقبای بالقوه وی درحال آماده شدن برای انتخابات ماه می سال 2017 هستند.

 

 

روحانی که در سال 2013 قدرت را به دست گرفت وعده داد مساله هسته ای را حل کند. وی این تعهد کلیدی را با توافق جامع هسته ای عملی ساخت. اما آیا توافق هسته ای برای تضمین پیروزی وی در انتخابات پیش رو کافی است؟ به احتمال زیاد جواب "نه" می باشد.

 

 

این پاسخ منفی با توجه به چالش هایی است که روحانی در عرصه "سیاست داخلی"، "مسائل فرهنگی" و از همه مهمتر "اقتصاد" با آن روبروست.

 

 

سیاست های فرهنگی دنبال شده توسط دولت روحانی، از ابتدا به خط فکری اصلاح طلبان نزدیک بوده و امیدهایی را برای تغییر در جامعه فرهنگی ایران رقم زد.

 

 

با این حال نارضایتی ها همچنان باقی مانده و این نارضایتی ها تاحدودی به علت مسائلی چون تعطیلی چندین کنسرت موسیقی می باشد.

 

 

المانیتور همچنین به مخالفت آیت الله علم الهدی با برگزاری کنسرت در مشهد اشاره می کند. کنسرت های اجرا شده با حواشی و مسائل نامناسبی همراه بوده که موجب مخالفت علمای دینی شده است.

 

 

در ادامه این یادداشت می خوانیم: بخش مهم دیگر که در دستور کار مبارزات انتخاباتی روحانی در سال 2013 قرار داشت، آزادی سران اپوزیسیون یعنی میر حسین موسوی و مهدی کروبی بود. تاکنون تحقق این وعده شکست خورده است. تنها پاسخ ارائه شده توسط روحانی و معاونانش هم این بوده که "ما در حال تلاش هستیم. این موضوع نیاز به یک اجماع ملی دارد. دولت به وعده هایی که به مردم داده متعهد است".

 

 

المانیتور افزود: درباره آزادی بیان و رسانه ها نیز هرچند وضعیت نسبت به زمان محمود احمدی نژاد بهتر شده اما توقیف مطبوعات همچنان ادامه دارد تا جایی که حتی یک وب سایت حامی روحانی نیز اکنون فیلتر می باشد.

 

 

به نوشته این پایگاه آمریکایی، اقتصاد بیمار ایران، احتمالا بزرگترین چالشی است که روحانی و دولتش با آن روبرو هستند.

المانیتور مدعی شده، میراث احمدی نژاد مانند مسکن مهر، یارانه و کارت سوخت شرایط را سخت تر کرده است اما در عین حال از وعده عملی نشده روحانی برای تکمیل مسکن مهر و رضایت مردم از این طرح نیز نوشته است.

 

 

در بخش دیگری از این یادداشت می خوانیم: آیت الله علی خامنه ای، رهبر عالی ایران یکم آگوست درباره توافق هسته ای اظهار داشت: آیا اینگونه نبود که توافق هسته ای برای لغو تحریم های ناعادلانه انجام شد تا اثر مثبتی بر زندگی مردم ایران داشته باشد؟ با گذشت شش ماه هیچگونه تاثیر قابل توجهی بر زندگی مردم دیده می شود؟

 

 

به نظر می رسد روز به روز این دیدگاه آیت الله خامنه ای تحرک بیشتری در سراسر ایران ایجاد و نظرها را به خود جلب کرده است. منقدان روحانی همواره می پرسند چرا تحریم ها در عمل لغو نشده است؟ ...

 

 

سعید لیلاز، اقتصاددان ایرانی در مصاحبه با المانیتور مدعی شده که پیروزی لیست حامیان روحانی در انتخابات مجلس در تهران نشان از ادامه حمایت از وی دارد.

 

 

المانیتور با نقد نظر آقای لیلاز می نویسد: با این حال، شواهد موجود در گفته های مردم ایران چیز دیگری را نشان می دهد به ویژه در میان طبقه پایین و کم درآمد جامعه. عباراتی چون "روحانی قادر به انجام هیچ کاری نبود" یا "توافق هسته ای هیچ تاثیری بر زندگی مردم نداشته است" این روزها بسیار در میان مردم ایران شایع است.

 

 

در پایان این نوشتار آمده است: بنابراین، باید دید آیا روحانی در هشت ماه باقی مانده از دوره اول ریاست جمهوری موفق خواهد شد غربی ها را متقاعد سازد که درخصوص توافق هسته ای و لغو تحریم ها، مشوق های بیشتری به ایران بدهند؟ اگر چنین کاری صورت نگیرد، غرب احتمالا با ریسک به قدرت رسیدن فردی رادیکال _حتی شاید احمدی نژاد_ مواجه خواهد بود.