حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان صبح امروز در مراسم روز ملی صنعت دفاعی که در وزارت دفاع برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: بنده به همه دستاندرکاران این صنعت بسیار مهم و تاثیرگذار در سرنوشت کشور و همه مسئولین محترم این وزارتخانه تبریک و تهنیت عرض میکنم و به روان همه شهدایی که در دوران دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و در دورههای دیگر برای دفاع از سرزمین اسلامی، نظام و انقلاب اسلامی جان خود را فدا کردند، درود و سلام میفرستیم و جایگاه بلندتری را نزد قرب الهی برای آنان آرزو میکنیم.
وی افزود: امسال در مرداد سال 95 تفاوتهایی با مرداد سال 94 داریم، از لحاظ فضایی که امروز در سطح منطقه و جهان برای جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده، فضایی که بهتر میتوانیم از استعدادها و نیروهایمان و از فرصت هایی که برای کشورمان در سطح جهان وجود دارد استفاده و بهرهبرداری کنیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: اولا بنده میخواهم خسته نباشید بگویم به مسئولان محترم وزارت دفاع، وزیر محترم دفاع به خاطر تلاشهای تاثیرگذار و ارزشمندی که در برجام داشتند، برجام یک کار عظیم و بزرگی بود که بسیاری از نیروهای ما کارگزاران نظام ما در بخشهای مختلف در او نقش و تاثیر داشتند و وزارت دفاع از جمله آنها بود.
رئیسجمهور در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در طول مدت 12 سال یا بیشتر ما را متهم میکردند که به صورت مخفیانه در پی ساخت سلاحهای کشتار جمعی هستیم. یکبار در ماجرای سلاحهای شیمیایی و الحاق ما به کنوانسیون شیمیایی و بازرسیهایی که آن زمان از جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت ثابت شد که دشمنان ما تهمتهای ناروا و واهی نسبت به ما روا داشته بودند. ما دنبال ساخت و انبار کردن سلاح شیمیایی نبودیم و این مسئله یکبار برای جهانیان روشن شد.
روحانی در ادامه تصریح کرد: موضوع دیگری که بر مبنای آن تبلیغ میکردند و ایران را مستحق فشار میدانستند و قطعنامه علیه ما تصویب میکردند، این بود که ایران مخفیانه در پی ساخت سلاح هستهای است.
وی با اشاره به حل مسئله PMD گفت: بار بزرگ حل این مسئله بر دوش وزارت دفاع بود و آن برای پاسخ به صدها سوال آژانس بود تا ثابت شود دشمنان انقلاب نسبت به ما دروغ گفتند. حل مسئله PMD پیروزی اخلاقی جمهوری اسلامی ایران بود. ما به دنیا ثابت کردیم ما راستگو هستیم و بدخواهان ما دروغگو هستند.
رئیسجمهور ادامه داد: اینکه آژانس بینالمللی بعد از سالها آمد و اعلام کرد که نسبت به گذشته پرونده هستهای ایران دیگر بحثی نداریم و پرونده کاملا بسته شده و امروز کاری که داریم نسبت به آینده است و اجرای برجام است، این یک پیروزی حقوقی، فنی و اخلاقی بود که ما به دست آوردیم.
روحانی با تاکید براینکه وزارت دفاع همه توان فنی، حقوقی و سیاسی خود را برای این کار به کار گرفت، گفت: اگر از همه چیز برجام بگذریم و صدها خاصیت آن بگذریم این یکی را دیگر کسی نمیتواند منکر شود که ثابت کردیم بدخواهان ما دروغ میگویند و ما راست میگوییم دیگر در این موضوع که کسی شک ندارد. ما توانستیم به جهانیان ثابت کنیم که اگر مقام معظم رهبری فتوایشان این است که ساخت سلاح هستهای انبار و به کارگیری آن نامشروع است ما به این فتوا عمل کردیم. ما ملتی نیستیم که دو رو و دو چهره باشیم و در سخن چیزی بگوییم و در عمل کار دیگری انجام دهیم.
وی در ادامه بازدید آمانو از پارچین را یک بازدید تاریخی عنوان کرد و گفت: بازدید آمانو یک بازدید تاریخی در تاریخ مسائل حقوقی جمهوری اسلامی ایران بود و این کار با تلاش و کوشش همه مسئولین و شخصیتهایی که در این زمینه کار کردند است.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز وزارت دفاع و صنعت دفاعی میتواند توضیح دهد که فضای بعد از برجام چه مقدار نسبت به قبل از آن تغییر کرده، گفت: امروز ما یک ماده اولیه و یا فولاد و آلیاژ خاصی را مورد نظر داریم و یا میخواهیم رابطه علمی با یک موسسهای برقرار کنیم، حال آیا شرایط امروز با یک سال پیش فرق کرده است یا خیر. اگر فرق کرده است به معنای فضای نویی است که برجام در زمینه فناوریهای پیشرفته و پیچیده برای ما به وجود آورده است.
روحانی با بیان اینکه اساس کار این است که خود ما در این زمینهها به خودکفایی برسیم، گفت: البته گاهی یک همکاری و یک نقشه کار ما را چند سال جلو میاندازد چراکه سرعت برای ما مهم است. ما باید فاصلهمان را با صنعت دنیا جبران کنیم. امروز از موتور توربوجت هواپیما رونمایی شد و این یعنی در این زمینه گام بلندی را صنعت دفاعی ما برداشته است. ما باید به این صنایع ورود کنیم و بتوانیم بسازیم. در این وضعیت دیگر اشکال ندارد اگر در ادامه یک موتور پیشرفتهتر بخریم چراکه دیگر ما وارد این صنعت شدیم.
رئیسجمهور با اشاره به روحیه خودباوری که در دوران دفاع مقدس وجود داشت، گفت: امروز هم آن روحیه هنوز باقی مانده است. اساس مسئله باور و ایمان به کار است. آنان که این موتورها را درست کردند مگر در چه شرایطی بودند؟ استعداد جوانان ما و عشق ما به وطن کمتر از دیگران نیست و میشود با سرعت عقبماندگی تاریخی خود را جبران کرد و اساس کار روحیه جهادی، ایمان و باور به اینکه ما قادریم به اهداف بلندمان برسیم است.
روحانی با بیان اینکه دولت با همه سختیهایی که در پیش داشت نسبت به نیروهای مسلح کم نگذاشت، گفت: اعتبارات بنیه دفاعی ما امسال بیش از دو برابر سال 92 است. پارسال این اعتبارات نزدیک به دو برابر بود و این نشان میدهد دولت در همه سختیها اولویتهای مربوط به نیروهای مسلح را مورد دقت قرار میدهد و میداند که توانمندیهای دفاعی یعنی چه.
وی در ادامه سخنان خود گفت: اگر قادریم در دنیای سیاست و پشت میز مذاکره با طرف مقابل بنشینیم و سخن بگوییم اول به خاطر قدرت ملی، وحدت ملی، ملت یکپارچه و به خاطر رهبری شجاع ما است و اینکه نیروی مسلح توانمند و قوی داریم و اقتصادی داریم که با آن میتوانیم روی پای خود بایستیم.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به افت قیمت نفت در سال گذشته گفت: سال گذشته که تمام کشورهای تولیدکننده نفت یا قیمت پولشان از نصف کمتر شد یا تورم آنان سه رقمی شد و یا بخش بزرگی از ذخایر ارزیشان را استفاده کردند. عربستان از بخش بزرگی از ذخایر ارزیاش استفاده کرد. تورم ونزوئلا سهرقمی شد. روسیه، آذربایجان و امثال اینها پول ملیشان در برابر ارز خارجی از نصف هم کمتر شد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی تنها کشوری است که با قدرت در یک سال گذشته با وجود افت قیمت نفت که بیسابقه بود، هم رشد اقتصادی داشت. پارسال رشد اقتصادی ما 1.3 بود. در سه ماهه اول امسال به 4.4 رسید و هدف ما تا پایان سال رسیدن به رشد 5 درصد است. در تورم نیز روند کاهنده را ادامه دادیم و به تورم یک رقمی رسیدیم و این کار بزرگی است که جمهوری اسلامی انجام داده است.
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه در این شرایط نه تنها ثبات خود را حفظ کردیم بلکه به دیگر ملتها نیز کمک کردهایم، گفت: ما نسبت به دوستان و آنانی که مبتلا به شرایط سختی شدند یاری کردیم. اگر کمک ما نبود معلوم نبود عراق، سوریه و لبنان چه وضعی داشتند. کمک ما در کشورهای منطقه موثر بوده است.
روحانی با تاکید براینکه ثبات کشورهای منطقه ثبات ماست و شکست تروریست شکست دشمنان ما است، گفت: ما به دنبال افزایش توانمندیهایمان در زمینه صنعت دفاعی هستیم. توانمندیهای نیروهای مسلح ما برای بازدارندگی و دفاع موثر و دفاعی است که دشمن را پشیمان کند. در قدم اول توانمندیهای ما باید بازدارنده باشد تا چشم طمع به کشور ما نباشد. در قدم دوم باید در روز مبادا دفاع موثر کنیم و دشمن را تنبیه و پشیمان کنیم.
رئیسجمهور با تاکید براینکه صنعت دفاعی همیشه باید به دیگر صنایع کشور کمک کند، گفت: امروز رابطه خوبی بین معاونت علمی ریاست جمهوری با وزارت دفاع برقرار است که این رابطه ارزشمندی است. شرکتهای دانشبنیان و متخصصین ما باید کاملا به صنعت دفاعی متصل شوند. قدم اول در تحرک صنعت و فناوری در دنیا را نیروهای مسلح برداشتند. در بسیاری از علوم ابتدا نیروهای مسلح وارد شدند و بعد صنایع دیگر آنها را تجاریسازی کردند.
روحانی با اشاره به حرکات خوب کشور در زمینه پهپاد و موشکی و خرید تسلیحات گفت: در شرایط امروز دنیا ورود S300 یک کلمه رمز است. من اولین نامهای که برای ورود S300 نوشتم زمانی بود که مسئول پدافند هوایی بودم. در آن سال به رهبری نامه نوشتیم که ما نیاز به خرید S300 داریم. از آن زمان تا امروز که S300 کنار ما هست سالهای زیادی میگذرد آن هم با فراز و نشیبهایی که همه دیدند. معمولا در کشور ما چیزهایی که میخواهیم بگیریم فراز و نشیبهایی دارد. فقط برجام نیست که فراز و نشیب دارد. همه چیز فراز و نشیبهایی دارد تا همه قانع بشوند تا همه قبول کنند و تا همه به سهم خود برسند کمی زمان میبرد؛ اما به هر حال ما امروز به این سطح رسیدیم و این علامتی است که ما داریم با دنیا کار میکنیم و اینکه میتوانیم سلاح مورد نیازمان را بخریم یا بفروشیم یا بسازیم.
وی در ادامه خطاب به همسایگان گفت: قدرت نظامی و دفاعی ما به ضرر کشورهای همسایه و مسلمانان نیست. ما به نفع مسلمانان تلاش میکنیم و امیدواریم یکی دو کشوری که مسیر نادرستی را انتخاب کردند و فکر میکنم با هرج و مرجطلبی در منطقه و با ابزار قرار دادن تروریستها به تفوقی میرسند به اشتباه خود پی ببرند.
رئیسجمهور در پایان گفت: خواست ما دوستی با همه کشورهای مسلمان و همسایگان است. خواست ما کمک به همه کشورهایی است که امروز با تروریسم و متجاوزین درگیرند و مقابل آنان ایستادگی میکنند و ما این را وظیفه انسانی، اسلامی و انقلابی خود میدانیم.