محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اولین روز فصل تابستان و در سومین سفر دوره‌ای خود به قاره اروپا پس از اجرای برجام عازم فرانسه شد تا با استفاده از فضای ایجاد شده در دوران پسابرجام، در راستای گسترش مناسبات و همکاری‌ها، با مقامات فرانسوی دیدار و به رایزنی بپردازد.

 

ورود ظریف به پاریس

 

حضور در مراسم ضیافت افطار در محل رزیدانس سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس و در جمع نمایندگان کشورهای اسلامی و سازمان‌های مسلمان در پاریس اولین برنامه ظریف در فرانسه بود.

 

ظریف در جمع نمایندگان کشورها و سازمان‌های اسلامی

 

وی در این مراسم با تاکید بر اتحاد جهان اسلام گفت: در جهان اسلام نیاز داریم نشان دهیم چگونه می‌توانیم خودمان با تروریسم که اسلام و جهان اسلام را در برگرفته مبارزه کنیم. 

وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه باید جهانی فکر کنیم، گفت: باید فکر کنیم چگونه باید با وجود بی‌عدالتی‌ها، برای پیدا کردن پیروان جدید دین اسلام تلاش کنیم.

 

ظریف در جمع نمایندگان کشورها و سازمان‌های اسلامی در پاریس

 

ظریف در ادامه سخنان خود با تأکید براینکه مهم‌ترین بی‌عدالتی، بی‌عدالتی علیه فلسطین است، گفت: ما باید در مقابل حملات و خشونت‌ها، اختلافات خود را به حداقل برسانیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه برنامه‌هایش همچنین در آکادمی دیپلماتیک بین‌المللی پاریس حضور یافت و به سخنرانی پرداخت.

 

سخنرانی ظریف در آکادمی دیپلماتیک بین‌المللی پاریس

 

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه دوم تیر ماه و در ادامه برنامه‌های خود در پاریس با «جرالد لارشه» رئیس مجلس سنای فرانسه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

دیدار ظریف با رئیس مجلس سنای فرانسه

 

در این دیدار که در دفتر جرالد لارشه انجام شد، دو طرف درباره راه‌های توسعه همکاری‌ها و مسائل منطقه‌ای به ویژه بحران سوریه و عراق گفت‌وگو کردند.

ظریف پس از این دیدار در جلسه استماع کمیسیون امور خارجه و دفاع سنای فرانسه در پاریس شرکت کرد و ضمن پاسخگویی به سوالات نمایندگان در سخنانی اظهار داشت: برای اجرای قراردادها بین ایران و فرانسه هنوز مشکلات بانکی وجود دارد که باید حل شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: سرعت برداشته شدن تحریم‌ها به دلیل فضای روانی موجود، خیلی کند بوده است.

 

ظریف در جلسه استماع کمیسیون امور خارجه و دفاع سنای فرانسه

 

ظریف با بیان اینکه اجرای توافق هسته‌ای به لحاظ مقررات و قوانین هیچ مانع و مشکلی ندارد، افزود: گروه‌هایی در آمریکا تلاش می‌کردند تا توافق هسته‌ای شکل نگیرد اتفاقا در فرانسه هم چنین تلاشی صورت گرفت، اما امروز همه ما یک توافق داریم که به تایید همه طرف‌ها، آژانس و سازمان ملل رسیده است.

وی تصریح کرد: شرکت‌ها و بانک‌های فرانسوی نباید از شعارهای انتخاباتی یکی از کاندیداها در آمریکا نگران باشند، زیرا هیچکس نمی‌تواند توافق را پاره یا مذاکره را تکرار کند.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه فضای روانی دوران تحریم‌ها هنوز در بانک‌های اروپایی و غربی وجود دارد، گفت: هیچ خطری این بانک‌ها را برای همکاری با ایران تهدید نمی‌کند.

ظریف اظهار داشت: ایران هم 118 فروند هواپیمای ایرباس و هم 100 فروند هواپیمای بوئینگ را می‌تواند بخرد و بدون شک خرید هواپیما از آمریکا، تنگناهای خرید از ایرباس را حتما رفع می‌کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به تحولات و بحران در منطقه خاورمیانه خاطرنشان کرد: جنایات واقع شده در پاریس نشان داد که هیچ مشکلی محدود به محل یا منطقه‌ای خاص نیست، بلکه از منطقه‌ای به منطقه دیگر گسترش می‌یابد و اگر برای ان راه‌حل جهانی پیدا نکنیم، با راه‌حل‌های محلی نمی‌توان با آن مبارزه کرد.

ظریف تصریح کرد: بحران خاورمیانه راه‌حل نظامی ندارد. ایران که خود قربانی تروریسم است آماده همه‌گونه همکاری در این زمینه است.

ظریف همچنین دیداری با «کلود بارتلونه» رئیس مجلس ملی فرانسه داشت.

 

دیدار ظریف با رئیس مجلس ملی فرانسه

 

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در فرانسه در کاخ الیزه مهمان فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه شد و در این دیدار در خصوص گسترش همکاری‌ها و مناسبات دوجانبه و همچنین مسائل منطقه‌ رایزنی کرد.

 

دیدار ظریف با رئیس‌جمهور فرانسه

 

بررسی آخرین وضعیت قراردادهای امضاء شده بین روسای جمهور ایران و فرانسه، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای از عناوین گفت‌وگوهای دو طرف در این دیدار بود.

به گزارش فارس، ظریف در ادامه با «ژان مارک آیرو» همتای فرانسوی‌اش دیدار و در خصوص مناسبات دوجانبه و مسائل منطقه‌ به رایزنی پرداخت.

وزرای خارجه ایران و فرانسه همچنین در یک نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

 

نشست خبری مشترک وزرای خارجه ایران و فرانسه

 

وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست خبری مشترک خود تاکید کرد که تهران و پاریس می‌توانند در زمینه‌های بسیاری با هم همکاری کنند.

ظریف گفت: گفت‌وگوهای خوبی در این سفر با دوستان فرانسوی داشتیم. زمینه‌ها برای همکاری در حوزه‌های مختلف بعد از سفر روحانی به فرانسه فراهم شده است. این زمینه‌ها متناسب و براساس ظرفیت دو کشور با فرهنگ و تمدن دیرین و با روابط تاریخی و سنتی مثبت فیمابین است که به نفع دو کشور و ثبات و صلح در منطقه و جهان است.

وی افزود: بعد از توافق 14 ژوییه که این روز را با دو اتفاق مهم پیوند زده است، آزادی باستیل و آزادی جهان از یک موضوع بیهوده به نام بحث هسته‌ای ایران است و از آن روز به بعد وارد مرحله جدیدی از روابط شدیم، روابطی که بر مبنای نفع مشترک و رسیدن به اهداف مشترک است.

ظریف افزود: یکی از این موضوع‌ها مسئله هسته‌ای است. همانطور که همه دنیا مشاهده کردند ایران در برابر تعهدات خود بسیار پایبند است و از تعهدات خود تخطی نمی‌کند، اما به همین میزان تاکید دارد که طرف مقابل هم به تعهدات خود پایبند باشد.

وزیر خارجه گفت: خوشحالیم که در این زمینه با فرانسه نظر مشترک داریم و با هم در یک حرکت برای اطمینان از اجرای همه تعهدات از جمله کلیه تعهدات رفع تحریم‌ها حرکت می‌کنیم.

به گفته وی امکانات همکاری بین ایران و فرانسه بسیار گسترده است.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه کشورمان در دومین مقصد از سومین سفر دوره‌ای خود به اروپا پس از پایان رایزنی‌ها با مقامات فرانسوی این کشور را به مقصد هلند ترک کرد و صبح پنج‌شنبه وارد این کشور شد.

 

ورود ظریف به هلند

 

وی در آغاز برنامه‌های کاری خود در هلند با حضور در سفارت ایران با کارکنان سفارت دیدار کرد.

نخستین دیدار ظریف با مقامات هلندی دیدار با «خدیجه عریب» رئیس مجلس این کشور بود که در این دیدار دو طرف به رایزنی در خصوص مناسبات سیاسی و پارلمانی پرداختند.

 

دیدار ظریف با رئیس مجلس هلند

 

خدیجه عریب رئیس مجلس هلند یک مسلمان مراکشی الاصل است.

ظریف پس از دیدار با رئیس مجلس همچنین به سخنرانی در جمع اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس هلند پرداخت.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در ادامه دیدارهای خود با مقامات هلندی در لاهه با «هنک کامپ» وزیر اقتصاد هلند دیدار و گفت‌وگو کرد.

دو طرف در این دیدار به رایزنی در خصوص گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری پرداختند.

وزیر اقتصاد هلند بعد از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 تاکنون دو بار به همراه هیأت‌های اقتصادی این کشور به ایران سفر کرده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین دیداری با «مارک روته» نخست‌وزیر هلند داشت و دو طرف در این دیدار در خصوص مناسبات دوجانبه و گسترش همکا‌ری‌ها در زمینه‌های مختلف به رایزنی پرداختند.

ظریف در این دیدار دعوت رسمی حسن روحانی رئیس جمهور از نخست‌وزیر هلند برای سفر به ایران را ابلاغ کرد.

دیدار با «برت کوئندرس» وزیر امور خارجه هلند نیز از دیگر برنامه‌های ظریف در لاهه بود.

 

 

 

ظریف پس از این دیدار در نشست خبری مشترک با همتای هلندی بستن راه‌های اعتراض مسالمت‌آمیز مردم بحرین را خطرناک خواند و افزود: تهران معتقد است که جامعه بین‌المللی باید توجه بیشتری به اوضاع بحرین داشته باشد.

 

 

ظریف گفت: وضعیت بحرین بسیار تأسف ‌بار است و به نظر می‌رسد به خاطر فشارهای خارجی که از زمان تهاجم عربستان سعودی به این کشور وارد شده، راه‌های مخالفت صلح‌آمیز برای مردم بحرین بسته شده و ما بر این باور هستیم که این وضعیتی بسیار خطرناک است و مستلزم توجه بیشتر جامعه بین‌المللی است.

وزیر امور خارجه ایران در خصوص همه پرسی انگلیس نیز گفت تصمیم در مورد ماندن یا رفتن از اتحادیه اروپا به مردم خود این کشور بستگی دارد و دیگران نباید در مورد آن تصمیم بگیرند. 

برت کوئندرس نیز در این نشست ضمن اشاره به اهمیت توافق هسته‌ای گفت: من فکر می کنم این توافق برای دیپلماسی بین‌المللی، معیاری مهم است و البته همان طور که پیش‌تر گفته‌ایم، اهمیت آن در اجرای این توافق از هر دو طرف است و ما در این زمینه هم نظر هستیم.

وزیر امور خارجه هلند همچنین افزود: در بسیاری از حوزه‌های همکاری دیگر، مانند حوزه اقتصادی، نیز ما پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و البته ما در مورد مسائلی که گاهی حساس‌تر هستند نیز به بحث و گفت‌وگو پرداخته‌ایم، مسائلی که آقای ظریف در چارچوب حقوق بشر در مورد آنها صحبت کرده است. آنچه که ما می‌خواهیم، ادامه گفت‌وگوی جدی است و این موضوع قابل تقدیر است.

به گزارش فارس، ظریف همچنین در این سفر با حضور در محل یادمان قربانیان سلاح‌های شیمیایی با اهدای گل به قربانیان این سلاح‌ها ادای احترام کرد.

 

 

وی همچنین با مدیرکل سازمان منع تولید و گسترش سلاح‌های شیمیایی دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

 

 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در ادامه برنامه‌هایش در هلند در موسسه روابط بین الملل کلینگندال هلند در شهر لاهه حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی در پاسخ به سؤالی با تاکید بر اینکه در مورد سوریه یک تفسیر مشترک و اجماع کامل در ایران بین من و همه مسئولان از جمله سردار قاسم سلیمانی وجود دارد، گفت: همه ما معتقدیم که راه‌حل مشکلات در سوریه، سیاسی است و باید از راه سیاسی حل شود.

 

ظریف در موسسه روابط بین‌الملل هلند

 

وزیر خارجه ایران در پایان این سفر به منظور شرکت در اجلاس سران شانگهای راهی تاشکند پایتخت ازبکستان شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در مرحله اول و دوم سفر دوره‌ایش به اروپا پس از اجرای برجام به لهستان، فنلاند، سوئد، لتونی، نروژ و آلمان سفر کرد. البته ظریف پس از اجرای برجام سفری دو روزه نیز به بلژیک داشت.

وزیر خارجه ایران در اولین مرحله سفرهای دوره‌ایش پس از اجرای برجام به چند کشور جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه شامل اندونزی، سنگاپور، برونئی، تایلند، نیوزیلند و استرالیا سفر کرد و با مقامات این کشورها ابعاد مناسبات دوجانبه پس از اجرای برجام را بررسی کرد.

قرار است ظریف در این سفرهای دوره‌ای به آفریقا و آمریکای لاتین نیز سفر کند که دو بار سفر به آمریکای لاتین وزیر خارجه به دلیل تحولات داخلی این منطقه به تعویق افتاد.