امیر دریادار حبیبالله سیاری با تأکید بر ارتقای معنویت در کارکنان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: با حاکمیت معنوی میتوانیم زندگی و توان دفاعی خوبی داشته باشیم.
وی، دقت در پیشرفت علمی، دانش و تجهیزاتی برای نیروی دریایی را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: نیروی دریایی تجهیزاتمحور است و با تجهیزات ویژه میتواند در عرصه دریا و زیر دریا حضور داشته باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ناوگروههای این نیرو هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای کشور در عمق دریاها دریانوردی میکنند، تصریح کرد: حضور در عرصه بینالمللی نیازمند تجهیزات بهروز است.
سیاری، حضور و ماموریت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بین کشورهای جهان را با امکانات پیشرفته خواند و بیان کرد: اگر تجهیزات ما بهروز نباشد نمیتوانیم بین کشورهای جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم از لحاظ تجهیزاتی از دیگر کشورها عقب نباشیم و نمیتوانیم عقب باشیم اما با این تفاوت که تمام تجهیزات بهکارگرفته شده در نیروی دریایی بومی است و این امر به همت بلند جوانان کشور تحقق پیدا کرده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش به ساخت تجهیزات این نیرو در صنایع مختلف، شرکتهای دانشبنیان و دانشگاههای کشور اشاره کرد و گفت: تمام موسسهها و دستگاههای مذکور ذیربط و ذینفع هستند و تلاش میکنند ما را از بعد تجهیزاتی به جایی برسانند تا از جهان عقب نباشیم.
*نیروی انسانی محور فعالیتها در نیروی دریایی
سیاری با اشاره به ارائه آموزش به کارکنان نیروی دریایی ارتش، خاطرنشان کرد: نیروی انسانی محور تمام فعالیتها در نیروی دریایی است.
وی به تحصیل تمام کارکنان نیروی دریایی ارتش در خارج از کشور در قبل از انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: امروز تمام نیروهای ما در مراکز آموزشی رشت، نوشهر و منجیل آموزشهای لازم را میبینند ضمن اینکه از طرف کشورهای دیگر درخواست آموزش به نیروهای آنها را داریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ارائه آموزش به کارکنان نیروی دریایی ارتش مطابق با استانداردهای بینالمللی انجام میشود، اظهار کرد: نیروهای ما در اقیانوسها دریانوردی میکنند و این امر با آموزش سطح بالا، استاندارد و اصول و قواعد حاکم بر دریاها امکانپذیر شده است.
*خزر دریای صلح و دوستی
سیاری در ادامه به وضعیت دریای خزر اشاره کرد و افزود: خزر دریای صلح و دوستی است و پنج کشور همسایه باید با همکاری همدیگر امنیت را در خزر به طریقی برقرار کنند تا دیگران هوس حضور در این دریا را نداشته باشند و این موضوع بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد امنیت دریای خزر در صیادی، رفت و آمد کشتیها و جلوگیری از آلودگی زیستمحیطی و قاچاق مهم است، بیان کرد: تمام کشورهای همسایه خزر میخواهند طبق قوانین حاکم از این دریا بهره ببرند بنابراین دریای خزر امنیتی میخواهد که در تمام ابعاد فعال باشد و نباید اجازه دهیم دیگران این کار را برای ما انجام دهند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش، سفر ناوگروههای ایرانی به بنادر روسیه و ناوگروههای این کشور به بنادر ایران را سبب ارتقای روابط دوستانه خواند و تصریح کرد: هر قدر ارتباط مذکور بیشتر باشد به طور قطع سطح امنیت در دریای خزر بالاتر میرود.
*استقرار تیمهای عملیات ویژه نیروی دریایی در خلیج عدن
سیاری همچنین به حضور ناوگروه چهل و یکم نیروی دریایی ارتش در خلیج عدن اشاره کرد و گفت: تیمهای عملیات ویژه نیروی دریایی ارتش در محدوده خلیج عدن، بابالمندب و دریای سرخ مستقر شدند و اکنون امنیت خلیج عدن برای کشتیهایی که ما آنها را حمایت میکنیم، برقرار است.
*خبری از حمله دزدان دریایی نیست
وی با بیان اینکه مدتی است خبری از حمله دزدان دریایی در خلیج عدن نیست، خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ارتش آنقدر با قدرت در منطقه حضور پیدا کرده و این حضور به طور مستمر است که امنیت را برای خودمان به طور کامل برقرار کردیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش به برنامهریزی برای بازدید ناوگروههای ایرانی از بنادر کشورهای حاشیه اقیانوس هند و در صورت تصویب در اقیانوس اطلس در سال 95 اشاره کرد و یادآور شد: بازدید ناوگروههای مذکور به غیر از ناوگروههای اعزامی به خلیج عدن به منظور اجرای ماموریت برای برقراری امنیت در خطوط مواصلاتی کشور است.
سیاری متذکر شد: در صورت تصویب، منطبق با قوانین و مقررات بینالمللی در اقیانوس اطلس حضور پیدا میکنیم.
وی با اشاره به دستاوردهای نیروی دریایی ارتش، اظهار کرد: برقراری امنیت در خلیج عدن کار بزرگی است ضمن اینکه حضور در آبهای بینالمللی از جمله دستاوردهای نیروی دریایی ارتش محسوب میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش، وجود نیروی انسانی آماده را از دستاوردهای این نیرو برشمرد و بیان کرد: امسال امیدواریم رونمایی از ناوشکنها و زیردریاییها را داشته باشیم و این امر از دیگر دستاوردهای نیروی دریایی ارتش است.