اما آیا این دریافتی ها فقط برای ایرانی ها عجیب است یا در مقیاس های جهانی نیز عجیب است؟
برای مقایسه، به سراغ پردرآمدترین شغل در بخش دولتی در آمریکا می رویم. اوباما رییس جمهور ایالات متحده حدود ۴۰۰ هزار دلار در سال حقوق می گیرد. این دریافتی، بیشترین دستمزد در میان روسای جمهور کشورهای بزرگ هم به شمار می رود. کشورهای دیگر شامل آلمان، انگلیس، ژاپن، فرانسه، روسیه، هند و چین را هم به فهرست مقایسه اضافه می کنیم. منبع ارقام دستمزدهای مذکور شبکه خبری سی ان ان است.
از طرف دیگر ارقام اعلام شده از سوی رسانه ها در مورد برخی دریافتی های عجیب در ایران به شرح زیر است:
• مدیرعامل بانک رفاه: ۵۲۰ میلون در شش ماه
• رییس صندوق توسعه ملی: متوسط ماهانه ۵۷ میلون تومان
• سقف دریافتی پزشکان متخصص در بیمارستان های دولتی: ۸۰ میلیون
اگر فرض کنیم ادعاهای رسانه ها در مورد این ارقام صحیح باشند، مقایسه میزان این دریافتی ها با دریافتی های روسای جمهور جهان که معمولا بیشترین دستمزد در بخش حکومتی هستند، می تواند حاوی برخی نکات و اطلاعات باشد.
برای مقایسه، ابتدا تمام ارقام را به صورت ماهانه در آورده و سپس براساس شاخص برابری قدرت خرید بانک جهانی مقایسه می کنیم. شاخص برابری قدرت خرید به طور ساده یعنی اینکه با هر دلار در کشورهای مختلف چه مقدار کالا می شود خرید. به عبارت دیگر این شاخص نرخی است که برابر است با نسبت هزینه های دو سبد کالای یکسان در دو جامعه بر حسب ارزهای ملی.
نتایج را برای ساده ترشدن براساس شاخص "چند اوباما" نشان می دهیم. چنداوباما یعنی اینکه دریافتی هر رییس جمهور در کشورهای دیگر یا دریافتی برخی مدیران در ایران چه مقدار یا چند برابر دریافتی اوباما است.
براساس این نتایج، مدیرعامل بانک رفاه کارگران ایران ۲.۴ برابر اوباما دریافتی دارد. پزشکان پردرآمد بخش دولتی ۲.۲ اوباما از محل درآمدهای عمومی برداشت می کنند و رییس صندوق توسعه ملی ایران هم ۱.۶ اوباما سر سفره می برد. این درحالی است که مرکل ۰.۶ اوباما، پوتین ۰.۶ اوباما، کمرون نیم اوباما، نخست وزیر هند ۰.۳ اوباما و رییس جمهور چین ۰.۱ اوباما دریافتی دارند. به عبارت دیگر، اگر روسای جمهور دنیا و سه مورد منتشر شده در مورد دریافتی های قابل توجه ایران را کنار هم بگذاریم و مقایسه کنیم، موارد ایرانی در رتبه های اول تا سوم قرار می گیرند و بعد از آن روسای جمهور دنیا قرار دارند.