نشست سران قوا ظهر امروز (چهارشنبه) با حضور حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور، آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به میزبانی مجلس در مجموعه بهارستان برگزار شد.
پس از پایان این نشست، روحانی طی نشست خبری ابراز امیدواری کرد که مجلس دهم و دولت یازدهم در کنار هم امور کشور را پیش ببرند، البته به طور طبیعی ما (دولت و مجلس) نزدیکتر شدیم.
وی اضافه کرد: قبلا مجلس نهم و دولت یازدهم بود که فاصله این دو زیاد است اما اکنون (مجلس) 10 و (دولت) 11 هستیم که فاصله کمتر است.
«امیدوارم بتوانیم با همفکری در راستای اهدافی که مردم برای آن به ما رای دادند و به مجلس یا دولت رفتهایم که همان حل معضلات و مشکلات مردم است، گام برداریم.»
رئیسجمهور به جزئیات نشست امروز سران قوا اشاره کرد و گفت: در جلسه امروز بحثهای متنوع و مختلفی مطرح شد که یکی از آنها فضای پس از برجام بود.
وی ادامه داد: ملت ما با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به یک توافق حائز اهمیت دست یافت به نام برجام؛ امروز ما در پسابرجام هستیم و باید از فضایی که به وجود آمده حداکثر استفاده را ببریم لذا خواست هر سه قوه از رسانهها این است که فضای امید و نشاط در جامعه ما روز به روز بیشتر شود و در شرایطی که امروز کشور دارد ما بتوانیم از همه استعدادها و ظرفیتها استفاده کنیم.
روحانی همچنین خاطرنشان کرد: برای توسعه کشور و رشد آن به ویژه برای اشتغال جوانانی که بسیاری از آنان دارای مدارک عالی تحصیلی هستند باید تلاش کرد و این اهداف امکانپذیر نیست مگر با همکاری و هماهنگی سه قوه و سایر ارکانی که در نظام مسئولیتهایی را برعهده دارند.
« رسانهها هم باید فضای امید را در جامعه ما بیشتر کنند اگر یک نکته کوچک و نقصی در گوشهای یافت میشود در همان حد مسئله را ببینیم و آن را بزرگ نمایی نکنیم و ذهن مردم را درگیر مسائل جزئی نکنیم.»
روحانی در همین زمینه یادآور شد: همانطور که شب گذشته رهبر معظم انقلاب تاکید کردند، یک بخش اقتدار کشور به اقتدار اقتصادی و علمی کشور بازمیگردد. اینکه جوانان ما بتوانند از علم، دانش و فناوری خود در فضای اقتصادی که پیشرفت کشور و هم اشتغال را برای کشور به دنبال خواهد داشت، به درستی بهرهبرداری و استفاده کنند.
وی تاکید کرد: حال برای اینکه بتوانیم از فضای بعد از برجام به خوبی استفاده کنیم، برخی از وزارتخانهها مسئولیتهای سنگینتری و فضای بهتری برای کار دارند که یکی از آنها وزارت نفت است که در بخشی از این جلسه وزیر نفت گزارشی از شرایط نفت و گاز کشور و اقدامات انجام شده همچنین از میادین مشترک گاز و نفت ارائه داد.
وی اضافه کرد: طبق قانون چارچوبی برای قراردادهای جدید در دولت تصویب شد که مورد بحث و نقد برخی از صاحبنظران بود و نظرات آنها جمعبندی و اصلاح شد که با اصلاح جدید در دولت تصویب شده و به مجلس شورای اسلامی خواهد آمد تا انشاءالله این چارچوبی باشد که با آن ما حرکت کنیم.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: روسای سه قوه در ابتدای جلسه بر تحرک کشور در جهت جذب سرمایهگذاری، جذب فناوریهای نوین تاکید میکردند و میگفتند این حرکت به خوبی باید در جامعه ما به وجود آید.
وی برهمین اساس اضافه کرد: امیدواریم با تلاش مسئولان اجرایی و همچنین مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه بتوانیم از فضای به وجود آمده (در پسابرجام) به خوبی استفاده کنیم.
«از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه برنامه پنج ساله ششم توسعه بود که این برنامه از قبل تقدیم مجلس شده بود و به علت اینکه دوره نهم مجلس تمام شده است همان لایحه مجدد مورد تایید دولت قرار میگیرد، البته اصلاحاتی مورد نظر نمایندگان است که حتما لحاظ خواهد شد. امیدواریم در وقت مقرر این لایحه به تصویب رسیده و مبنایی برای بودجه سال آینده باشد.»
روحانی بررسی اوضاع منطقه را از دیگر موضوعات نشست امروز عنوان کرد و افزود: وضعیت منطقه اوضاع مناسبی نیست. متاسفانه میبینیم کشتارها ادامه دارند. تروریستها به کشتار خود ادامه میدهند؛ شرایطی ما میبینیم کهطی آن سازمانهای بینالمللی از اعتبار و وزنشان کاسته میشود.
رئیس جمهور در ادامه گفت: وقتی دبیرکل سازمان ملل و خود سازمان ملل عقبنشینی میکنند در برابر فشار یک کشور به خاطر تهدیدات مالی برای اینکه اسم آن کشور از لیست ناقضان حقوق کودک خارج شود، این موضوع نشان میدهد که سازمانهای بینالمللی متاسفانه حتی آن جایگاه ناقضی هم که قبلا داشتند را از دست میدهند.
وی همچنین تصریح کرد: راهحل این موضوع این است که ملتها خودشان بتوانند از استقلال، امنیت و ثبات خود به خوبی استفاده کنند. البته ما به عنوان همسایگان این کشورها به کمکهای خود ادامه میدهیم. امیدواریم هرچه سریعتر مردم عراق از امنیت و ثبات خوبی برخوردار شوند.