وبگاه آمریکایی «سایبر برییف» در تحلیلی پیرامون «سیاست خارجی عربستان سعودی و تقابل با ایران» نوشت: سیاست خارجی عربستان سعودی چهرهای جدیدی به خود گرفته است. در سوریه، بحرین ،یمن و جاهای دیگر دخالت نظامی سعودی پیامی دال بر تغییر شدید از احتیاط سنتی به نوعی ابراز وجود خصمانه در حال ازدیاد است.
سفیر سابق آمریکا در عربستان سعودی در این زمینه معتقد است: «بیشتر تمرکز در عربستان سعودی بر مبنای ثبات رژیم آل سعود در برابر تهدیدهای بیرونی بوده است. این مورد به ویژه هنگامی درست به نظر میرسد که مداخله نظامی این کشور را در خارج شاهد هستیم .»
بر اساس این گزارش، خاندان آل سعود حوثیهای یمن را تهدید مستقیم علیه ثبات داخلی خاندان سلطنتی در نظر گرفتهاند. ریاض معتقد است حوثیها نتیجه جنگ نیابتی ایران هستند. این برداشت و درک از تهدید ایران تغییری را در سیاست خارجی عربستان موجب شده و اینک تمرکزش را بسیار بیشتر بر ایران و نفوذ جمعیت شیعه در لبنان، سوریه ، عراق و بحرین و به طور محتمل شرق عربستان معطوف کرده است . ریاض اینک در حال تلاش برای مهار نفوذ ایران در سرتاسر منطقه و به طور قابل توجهی در یمن است.
در ادامه این مطلب آمده است: البته مرگ پادشاه عربستان در ژانویه 2015 موجب تغییرات اساسی دیگر در ساختار داخلی قدرت این کشور نیز شد و متعاقب آن شاهزاده «محمد بن سلمان» در سال 2015 به سمت وزیر دفاع این کشور رسید. او به عنوان یکی از بیشترین تاکید کنندگان اعمال اقدامهای تهاجمیتر علیه نفوذ ایران است و البته محمد بن سلمان در مسئله اعدام «شیخ نمر» روحانی شیعه با نفوذ در ژانویه سال 2015 نیز دست داشت.
وبگاه فوق در ادامه نوشت: سه نگرانی اصلی سیاست خارجی عربستان «ایران، ایران و ایران» است. آنها خود را در محاصره راهبردهای ایران در منطقه میبینند. برای آنها (هرچند تا حدی اغراق نیز باشد) اما تهدید ایران بسیار واقعی است .
در انتهای این مطلب آمده است: همانطور که آینده سیاست خارجی عربستان سعودی را در نظر میگیرید، همیشه باید نگاهی به منشور ایران که ادامه اولویت نخستشان یعنی «تهدید عینی و یک نیرو » به هدف بیثبات سازی دولت عربستان سعودی است تدبر نمایید. این بخشی است که بین عربستان سعودی و آمریکا نسبت به اهداف عمومیشان در منطقه کمترین اختلاف نظر وجود دارد.
خبرگزاری «ترند نیوز » نیز در تحلیلی کوتاه نوشت، اعراب از نقطه نظر سیاسی و اقتصادی سعی دارند امتیازی به ایران ندهند.اعراب به رهبری عربستان سعودی به دلایل سیاسی و اقتصادی آماده سازش با ایران نیستند.
اندیشکده یوراسیا نیز اخیرا در مطلبی اذعان داشت که ایران با زیرکی بر مشکلات غلبه کرده و به زودی اتحاد شیعیان به رهبری ایران را شاهد خواهیم بود
یوراسیا نوشت: حمایت ایران از حکومت سوریه، حوثیهای یمن، ارتباط دیرینه با حزبالله لبنان نیات ایران را به خوبی روشن میسازد. آنچه را که به زودی شاهد خواهیم بود اعلام شکل گیری اتحادی مرکب از کشورهای شیعه متشکل از ایران، عراق، سوریه و حزبالله لبنان خواهد بود. این تشکل احتمالا سعی مینماید جمهوری آذربایجان، دومین کشور پرجمعیت شیعه در جهان و نیز بحرین را به سوی خود آورد. در واقع برخی از این کشورها و دیگر موارد ذکر شده اینک در حال تعامل و همکاری کامل چون یک ائتلاف شیعه با رهبری ایران هستند.