نمونه این وارونهنگری و تحلیلهای باسمهای سرمقاله روزنامه آرمان به قلم صادق زیباکلام است. او مینویسد: «انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان پیامهایی به همراه داشت. اگر یک نگاه کلی به انتخابات مجلس خبرگان 7 اسفند داشته باشیم، صرفنظر از اینکه کدام جناح سیاسی حائز بیشترین یا کمترین تعداد آراء شده است، باید به این نکته توجه شود که انتخابات مجلس خبرگان نشان داد تعداد قابل توجهی از مردم کشور، تمایل به اعتدال و میانهروی دارند و از جریانها و موضعگیریهای رادیکال، استقبالی نمیکنند. انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان نیز نمایانگر آن بود که برخی اعضای مجلس خبرگان به روشی غیر از کنش روزمره سیاسیون معتقدند. پربیراه نیست اگر ادعا شود فاصله بین خواست مردم با آنچه که برخی سیاسیون تشخیص میدهند، به وجود آمده است. گزینش فقهای محترم این سوال را به وجود میآورد که مجلس خبرگان، نسبت به توجه به نظرات مردم چقدر منطبق است؟ اقشار و طبقات تحصیلکرده، جوان و نسلهای بعد از انقلاب، تمایلی به استمرار روشهای گذشته ندارند».
وی میافزاید: به هر حال، انتخابات را چه برای مجلس خبرگان و چه برای مجلس شورای اسلامی و به هر شکلی که تعریف کنیم، از این واقعیت گریزی نیست که هر انتخاباتی، لاجرم باید منعکسکننده دیدگاهها و تمایلات رایدهندگان باشد. از سوی دیگر، با وجود آنکه اعضای محترم مجلس خبرگان، همواره تاکید داشتهاند که به مسائل سیاسی، خطی و جناحی وارد نمیشوند اما در انتخابات هیئت رئیسه این پرسش را به گونهای اجتنابناپذیر مطرح کرد که آیا نمایندگان محترم مجلس خبرگان، جناحی و سیاسی رای دادهاند؟!
لابد حق با برخی دوستان آقای زیباکلام است که به اعتبار آشفتهگوییهایش به وی گفتهاند در اتاقش در دانشکده حقوق و علوم سیاسی را باید گل گرفت. کشف علمی هویت و جهتگیری رأی مردم نه با تحلیلهای باسمهای و آرمان مآبانه افراطیون بلکه به واسطه انتخاب منتخبان همین مردم امکانپذیر است. اینکه خواست مردم چیست با رأی دموکراتیک منتخبان آنها معلوم میشود و الا اینکه بگوییم مردم دنبال معتدلها هستند نه تندروها، توضیح واضحات و البته مصادره به مطلوب خواست مردم است.
واقعیت این است که افراطیون مدعی اصلاحطلبی و جماعتی که قائل به ربط نیستند برای بازسازی روحیه شکست خورده محافل خود، بلافاصله پس از انتخابات ادعای پیروزی کردند و «سرکوچه ما آش میدهند» را با صدای بلند داستانسرایی و همسرایی کردند. اگر ادعا میکردند در انتخابات پیروز شدهاند پس حالا هم باید به انتخاب منتخبان ملت احترام بگذارند و اظهار خوشحالی کنند، اگر نه دقیقا معلوم میشود که هم شکست خوردهاند و هم نقطه مقابل مردم هستند چرا که آیتالله جنتی با رأی 51 نفر از منتخبان ملت به ریاست مجلس خبرگان انتخاب شده است.
بنابراین در یک جمله به این حضرات باید گفت لطفا از طرف مردم حرف نزنید و اگر میخواهید تحلیلی بکنید که دروغ گل درشت در آن نباشد،... لطفا فقط لیوان تحلیل را درست به دست بگیرید!
یادآور میشود این دیدگاه قبل از تحلیل وارونه روزنامه اجارهای آرمان از سوی برخی دیگر از نشریات زنجیرهای و رسانههای بیگانه منتشر شده است.
در عین حال برخی از نشریات زنجیرهای اذعان کردهاند که برخلاف لافهای دو، سه ماه اخیر، هویت مجلس خبرگان، همان هویت انقلابی سابق است. چنان که روزنامه آرمان اذعان کرد «مجلس خبرگان بر مدار سابق حرکت خواهد کرد» و شرق نوشت «ترکیب یکدست هیئت رئیسه خبرگان نشاندهنده غلبه جریان حامی آیتالله جنتی است». روزنامه هفت صبح نیز اذعان کرد: «حالا معادلات و هیجانات حاصل از موفقیت لیست امید برای جبهه اصلاحات و اعتدال فرو مینشیند. حالا مشخص است که در مجلس خبرگان برتری قاطع با اصولگرایان است و در مجلس شورا به احتمال قریب به یقین عنوان ریاست مجلس هم به علی لاریجانی میرسد که به رغم دور شدن از طیف رادیکال اصولگرایان هنوز مختصات یک اصولگرای کلاسیک را حفظ کرده است».