اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر امروز با حضور در پنجاهمین سالروز تاسیس دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی اظهار داشت: حیات مستمر علمی این دانشگاه و مجموعه همواره پیشرونده و پیشران بوده و یکی از افتخارات ما محسوب میشود.
وی افزود: برای نخستین بار استراتژی تولید صنعت کشور به کمک دانشگاه شریف تدوین و برای اجرا ابلاغ شد که یکی از اقدامات مثبت در عرصه صنعت بود.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دانشگاه شریف همواره نسبت به حل گرههای کشور نقشی پررنگ داشته است، افزود: یکی از اهداف تاسیس این دانشگاه تربیت نیروهای توانمند بوده که تا الان نیز بسیار موفق عمل کرده است و البته تاسیس این دانشگاه فلسفههای مهمی داشته که ایفای نقشی مهم و سازنده در حوزه صنعت و شتاببخشیدن در توسعه حرکت کشور در این مسیر یکی دیگر از اهداف بود.
جهانگیری با بیان اینکه کارنامه دانشگاه شریف بسیار درخشان بوده و حاکی از موفقیتهای بسیار زیادی است، تصریح کرد: بر اساس اعلام رئیس دانشگاه 47 هزار فارغالتحصیل از دانشگاه صنعتی شریف هم اکنون در جای جای کشور به ایفای نقش میپردازند و دارای مسئولیتهای مهم هستند.
وی اضافه کرد: دانشگاه صنعتی شریف در جذب نخبگان بسیار موفق عمل کرده به طوری که تمام مدیران و مسئولان این دانشگاه از بین 100 نفر رتبه نخست کنکور بالغ به 90 درصد آنان جذب دانشگاه شریف میشوند.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه با توجه به شاخصها و ارزیابیهای داخلی و خارجی دانشگاه شریف همواره جز رتبههای خوب بشمار میرود و در داخل نیز جز دانشگاههای سرآمد است، گفت: این دانشگاه یک سرمایه کم نظیری بوده که در اختیار ما قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: امروز آینده دانشگاه شریف بسیار امیدوار کننده است و درخشش آن در توسعه آینده ایران بسیار حائز اهمیت است.
جهانگیری با اشاره به توافق هستهای ایران با کشورهای 1+5 خاطرنشان کرد: مطالبهای که امروز مردم از نخبگان دارند سرعت بخشیدن به توسعه کشور است. در حالی که ما الان با کاهشهای جدی در عرصه اقتصادی روبه رو هستیم و نیازمند یک اقدام جدیتر و حرکتی پرشتابتر برای رونقبخشیدن در این بخش هستیم.
معاون اول رئیس جمهور ایجاد شغل برای جوانان را یکی از مهمترین برنامههای دولت برشمرد و افزود: پایان هر سال حدود 900 هزار فارغالتحصیل جویای کار داریم و باید برای این موضوع چارهای جدی اندیشیده شود.
وی ادامه داد: ما همچنین رقبایی در منطقه داریم که البته از نظر سیاسی و نظامی نسبت بهآنها برتری داریم اما باید این برتری را از نظر اقتصادی هم داشته باشیم که این مطالبات بیش از هر کس دیگری از دانشگاهیان و مسئولان اجرایی تلقی شود که باید برای تحقق ساختن این برنامهها برنامهریزی دقیقی داشته باشند.
جهانگیری با بیان اینکه ما باید به سمت اقتصاد دانشبنیان با سرعت بیشتری حرکت کنیم، تصریح کرد: برای کاهش اتکا به درآمدهای نفتی باید اقتصاد دانشبنیان را جایگزین کرده و آن را عملی کنیم. زیرا در این نوع اقتصاد محور استقرار چنین دانشی همین دانشگاهها از جمله دانشگاه شریف هستند که میتوانند برای تحقق اقتصاد دانشبنیان نقشی مهم و تاثیرگذار ایفا کنند.
معاون اول رئیس جمهور در پایان از حمایت جدی دولت از دانشگاهیان خبر داد و گفت: انشاءالله دولت نسبت به رفع محدودیتها از پیش روی دانشگاهیان اقدام جدی خواهد کرد تا با سرعت بیشتری بتوانیم حرکت توسعه کشور را پیش ببریم.