برخی معتقدند بدون غرب نمی‌توان به توسعه اقتصادی رسید

حمیدرضا مقدم‌فر در آیین رونمایی از کتاب "خط مقدم مبارزه" در این خبرگزاری با اشاره به برکات و خیرات جلساتی که به نام شهید حسن طهرانی مقدم برپا می‌شود، اظهار داشت: شهید طهرانی مقدم کلام حضرت امام را که فرمودند «ما می‌توانیم» و خودمان بدون نیاز به شرق و غرب کشورمان را می‌سازیم عملیاتی کرد و کتاب خط مقدم مبارزه، تلاش‌های ایشان را به تصویر کشیده که چگونه با اتکا به ظرفیت‌های داخلی و بومی سازی توانست ساخت موشک را عملیاتی و تبدیل به یک فن‌آوری بومی کند.

وی با تأکید بر لزوم توجه به الگوی رفتاری و روحیه  شهید طهرانی مقدم در مقطع فعلی تصریح کرد: امروز یکی از مباحث مهم کشور، اقتصاد مقاومتی است که می‌توانیم با الگوگیری از زندگی و رفتار شهید طهرانی مقدم برای تحقق آن گام برداریم.

مقدم‌فر متذکر شد: چند سال است که مقام معظم رهبری الگوی اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده‌اند که واقعاً راه حل قطعی و محتوم اصلاح اقتصاد ماست ولی متأسفانه به‌دلیل عدم باورپذیری برخی به اقتصاد مقاومتی، اجرای آن در حد حرف و ابلاغیه و بخشنامه متوقف مانده است.

*برخی معتقدند بدون غرب نمی‌توان به توسعه اقتصادی رسید

این کارشناس علوم استراتژیک  گفت: برخی اعتقاد دارند بدون غرب نمی‌توانیم به توسعه اقتصادی برسیم و بدون آمریکا نمی‌شود به رشد و پیشرفت دست یافت و حتماً باید به آنها تکیه کنیم و دست در دست‌شان بگذاریم تا بتوانیم در راه توسعه قدم برداریم و لذا وقتی اقتصاد مقاومتی و تکیه بر ظرفیت داخلی برای ساماندهی وضعیت اقتصادی مطرح می‌شود، به آن باور ندارند.

وی با توضیح علت و عوامل عدم باورپذیری در برخی مسئولان افزود: شاکله فکری و ذهنی این افراد عموماً در علوم انسانی غربی شکل گرفته و یا دانش آموخته محیط‌های آکادمیک غرب هستند و مطابق این تربیت غربی نسبت به توان داخلی باورپذیری ندارند و با همین رویکرد و نگرش گاهی به‌عنوان مسئول اجرایی تصمیم‌گیر و گاهی در عرصه تصمیم‌سازی برای مسئولان نقش‌آفرینی می‌کنند.

*علت رشد هندوستان/ کج‌فهمی برخی‌ مسئولان به‌دلیل مشاوره‌های نادرست است

مقدم‌فر ادامه داد: اینکه کسی مدعی شود  رشد هندوستان به‌خاطر زبان انگلیسی بوده، حرفی بی‌ربط است. هند زمانی به رشد دست یافت که گاندی لباس و پارچه انگلیسی را از تن به در کرد و پارچه کرباس سخت و دوتکه هندی را پوشید و گفت "من به‌عنوان رهبر هند، دیگر از اجناس و پارچه انگلیسی و خارجی استفاده نمی‌کنم و شما مردم هم چنین کنید تا با استقلال از اغیار، کشور خود را بسازیم" و این نقطه عزیمت رشد هند بود نه زبان انگلیسی.

مقدم‌فر با بیان اینکه توسعه هند از روحیه استقلال خواهی آنها نشأت گرفت والّا زبان انگلیسی به فرهنگ آنان آسیب وارد کرد و هنوز هم این آسیب ادامه دارد، کج‌فهمی برخی مسئولان را ناشی از مشاوره غلط مشاوران غرب‌گرا به آنها دانست.

وی خاطرنشان کرد: برخی مشکلات ساختاری و اجرایی البته بخش دیگری از موانع تحقق اقتصاد مقاومتی است اما مشکل اصلی‌مان عدم باورپذیری به مفهوم «ما می‌توانیم» ــ که در واقع دکترین امام(ره) و مقام معظم رهبری است ــ در برخی مسئولان می‌باشد.

مسئول فرهنگی مجمع بیداری اسلامی با بیان اینکه موشک فقط یک فناوری نظامی نیست بلکه به‌عنوان یک علم بین‌رشته‌ای با موضوعات علمی دیگر همچون پرتاب ماهواره‌ها هم مرتبط است، گفت: تلاش شهید طهرانی مقدم می‌تواند الگویی برای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد و اگر ما می‌توانیم در عرصه فن‌آوری ساخت موشک پیشرفت کنیم حتی می‌توانیم در صنعت خودروسازی و بسیاری از صنایع هم موفق شویم.

مقدم‌فر با اشاره به سخنی از مقام معظم رهبری که فرمودند "چیزی نبود که به حسن آقا بگویم و او عملیاتی نکرده باشد"، متذکر شد: شهید طهرانی مقدم به حرف امام خود باور داشت و باید ولایتمداری او برای مسئولان الگو باشد که سخن  ولی و امام خود را باور کنند و به‌جای توکل به غیر به خداوند توکل کنند.

وی در پایان با تأکید بر "امروز هم در تحقق اقتصاد مقاومتی به شهید طهرانی مقدم‌ها نیازمندیم"، اظهار کرد: الگوپذیری از رفتار و منش و مجاهدت‌های حاج حسن و روحیه  استقلال‌خواهی، عزت‌طلبی، اعتماد به نفس و توسل و توکل در او می‌تواند راه‌گشای حل مشکلات و رسیدن به قله‌های بلند پیشرفت کشور باشد.

"خط مقدم مبارزه" روایت داستانی و مستند از تشکیل یگان موشکی در ایران است که با محوریت زندگی شهید حسن طهرانی مقدم به‌قلم فائضه غفار حدادی و به‌کوشش محمد حسین پیکانی نگارش شده است و روز یکشنبه در آیینی با حضور خانواده شهید و مشاور رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از چهره‌های فرهنگی رونمایی شد.