معاون عربی و افریقای وزارت امور خارجه برای گفتگو با همتای روسی خود در باره مسائل منطقه خاورمیانه از جمله سوریه وارد مسکو شد.
امیرعبداللهیان در این دیدار که با حضور احمد حیدریان معاون سفارت ایران در روسیه برگزار شد، با تاکید بر ادامه همگرایی مسکو و تهران برای حل سیاسی مشکلات سوریه و لزوم برخورد با گروه های تروریستی اظهار داشت: متاسفانه برخی کشورهای عضو گروه حامیان سوریه به توصیه های روسیه و ایران که همیشه خواستار مشخص شدن فهرست تروریست ها هستند، توجه نکردند.
وی افزود: احرارالشام و جیش الاسلام باید در فهرست گروه های تروریستی قرار گیرند، اما تلاش ها در این زمینه با دشواری پیش می رود.
معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین مسائل عراق، فلسطین و یمن را با همتای روسی خود بررسی کرد.
بوگدانف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز در این دیدار گفت: روابط تهران و مسکو بسیار دوستانه است و همیشه گفتگوهای شفافی بین طرفین جریان دارد و مدیران سیاسی دو کشور با هم رایزنی می کنند.
وی افزود: دو کشور در شرایط سخت با هم ملاقات و مذاکره می کنند و فرصت خوبی برای بررسی مسائل و موضوعات مختلف دارند.
بوگدانف در این دیدار همچنین حضور روسیه به عنوان میهمان ویژه بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب در تهران را فرصت مغتنمی برای افزایش همکاری ها و شناخت بیشتر دو ملت از یکدیگر برشمرد.
بر اساس این گزارش؛ توافق آتش بس سوریه که از اسفند ماه گذشته با هماهنگی امریکا و روسیه برقرار شده است، شامل گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره نمی شود و مبارزه با آنان ادامه دارد.
مسکو نیز پیشتر خواستار تروریستی شناخته شدن احرارالشام و جیش الاسلام در سازمان ملل شده بود.
روسیه هفته پیش از کمیته ضدتروریستی سازمان ملل خواست تا نام گروه های تکفیری جیش الاسلام و احرار الشام فعال در سوریه را که مورد حمایت های مالی و تسلیحاتی عربستان سعودی شناخته می شوند، در فهرست تروریستی قرار دهد.
ویتالی چورکین نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در این باره گفت: هیئت روسی در سازمان ملل پیشنهادهای خود را به کمیته ضدتروریستی ارائه کرده است که نام این دو گروه در آن قرار دارد.
چورکین اعلام کرده است که گنجانده شدن نام این دو گروه در فهرست تروریستی سازمان ملل سبب مجاز بودن حمله به مواضع آنان خواهد شد.
روسیه پیشتر هم خواستار چنین اقدامی شده بود، اما در جریان شکل گیری مذاکرات سوری - سوری با فشار چند کشور عربی این موضوع مسکوت ماند، ولی با اقدام اخیر گروه های تروریستی ضد سوری مورد حمایت سعودی ها موسوم به گروه ریاض که احرار الشام نیز عضو آن است برای کارشکنی در از سرگیری مذاکرات سوری - سوری در ژنو، دوباره این طرح را پیگیری می کند تا این دو گروه خارج از توافق آتش بس شناخته شوند و مواضع آنها هدف حمله های ارتش سوریه و بمباران های روسیه قرار گیرد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز پیشتر اعلام کرده بود که این کشور قبلا به شورای امنیت پیشنهاد کرده بود نام احرارالشام و جیش الاسلام در فهرست گروه های تروریستی قرار گیرد اما به توافق با شرکای غربی تن داد و از ادامه اصرار صرف نظر کرد.
وی تاکید کرده بود که روسیه موضوع گنجاندن نام گروه های تروریستی و افراط گرایی را که تلاش می کنند با تغییر نام به فعالیت خود ادامه دهند در فهرست ویژه مطرح می کند.
گروه های تروریستی فعال در سوریه تحت حمایت گروه کشورهای غربی عربی ضد سوری به ویژه امریکا و متحدان منطقه ای آن از جمله عربستان سعودی قرار دارند.