مراسم گرامیداشت روز معلم با حضور دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در دانشکده روابط بین الملل این وزارتخانه برگزار گردید.
دکتر ظریف در ابتدا ضمن تشکر و خیر مقدم به اساتید دانشکده روابط بین الملل از برگزاری این جلسه ابراز خرسندی نمود.
وی در ادامه شهادت استاد بزرگوار حضرت آیت الله مطهری و روز معلم را به عنوان روز توجه به تعلیم و تربیت را گرامی داشت و ابراز امیدواری کرد، همه بتوانیم راه این شهید را ادامه دهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه امروز کشور ما نیازمند پژوهش های گسترده در زمینه سیاست خارجی است که به یاری سیاست خارجی بیاید؛ گفت؛ این پژوهش ها باید مبتنی بر روش های علمی و در برگیرنده نیازهای عملی کشور باشد..
دکتر ظریف تصریح کرد: تولیداتی که در کشور بخواهد افکار عمومی و حتی افکار مسئولین کشور را در حوزه روابط بین الملل شکل دهد از سوی کسانی تولید می شود که در این حوزه تجربه ندارند.
وی افزود: ممکن است این افراد عنوانی داشته باشند اما اگر مطالب آنها را به دقت بخوانید متوجه می شوید از واقعیات امروز جهان به دور است. لذا وزارت امور خارجه در شرایط ویژهای است و نیاز به گروهی از فارغ التحصیلان کارآمد برای تولید محتوا برای انتشار در فضای افکار عمومی و موسسات پژوهشی دارد.
دکتر ظریف در همین زمینه تاکید کرد: من برای تولید مطلب و محتوا اعلام نیاز می کنم. امروز تحولات در منطقه و جهان بسیار سریع و پیچیده است. بنابراین نمی شود با نسخه های قدیمی تند و یا نسخه های قدیمی تعاملی با جهان امروز برخورد کرد. هیچکدام از آن نسخه های قدیمی نمی تواند شرایط امروز را توضیح دهد. ما نیاز به شناخت شرایط جدید داریم. تقاضای من از دوستان این است که به دانشجویان اجازه فکر کردن بدهید و آنها را به حرف مخالف استاد زدن تشویق کنید تا بتوانیم راهکارهایی برای برون رفت از شرایط کنونی دست پیدا نمائیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه سرمایه بزرگی است که با همت جناب آقای دکتر ولایتی و برخی دیگر از بزرگان راه اندازی شد؛ بیان کرد امروز اگر به بهترین وجه از فرصت این دانشکده استفاده کنیم، می تواند یکی از مهمترین امکانات وزارت امور خارجه برای پیشبرد اهدافش باشد.
وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: دانشکده روابط بین المل می تواند نقش مهمی در تربیت و جذب نیرو برای وزارت امور خارجه ایفا کند. لذا امروز دانشکده در شرایط ویژهای قرار دارد که بتواند با تربیت نیروهای نخبه و زبده در سال ها و دهه آینده به تکمیل یک سازمان متخصص و متعهد به اهداف نظام، کشور و منافع ملی کمک نماید. این شرایط وظیفه سنگینی برای دانشکده روابط بین الملل ایجاد می کند.
دکتر ظریف همچنین تاکید کرد: البته دانشکده روابط بین الملل نباید توقع داشته باشد که همه نیروهای وزارت متبوع از دانشکده تامین شود. امروز در سایر دانشگاه ها نیز فارغ التحصیلان زیادی در حوزه های روابط بین الملل فارغ التحصیل می شوند که بعضا نیز از نخبگان هستند و وزارت خارجه باید از این نیروها نیز استفاده نماید.
دکتر ظریف همچنین اضافه کرد: خوشبختانه هر روز نیز بر ظرفیت های تخصصی این دانشکده افزوده می شود . به هرحال باید مجموعه ای که از این دانشکده فارغ التحصیل می شوند اهل تولید فکر، پژوهش، تحقیق و آشنا به زبان های خارجی باشند. همچنین باید برای تربیت دانشجو توان شناخت شرایط روز، توان تحلیل، ارائه طرح و نظریه و ارائه راه حل مشکلات در دستور کار قرار این دانشکده قرار گیرد.
در این مراسم همچنین از اساتید دانشکده روابط بین الملل وزارت امورخارجه تجلیل گردید.