اوباما تسلیم بی‌چون و چرای ایران!

 وب‌سایت خبری «یو اس نیوز» در مطلبی با ادعای تسلیم شدن دولت اوباما در برابر ایران نوشت: ما در حال حاضر، صحنه عجیب و بی‌سابقه‌ای را در سیاست خارجی آمریکا شاهد هستیم. باراک اوباما - رئیس جمهور آمریکا - به هر دری می‌زند تا معامله هسته‌ای خود با ایران را حفظ کند. وی در برابر خواسته‌های پس از توافق ایران، امتیازات را یکی پس از دیگری به این کشور واگذار می‌کند تا مبادا تهران آن را زیر پا بگذارد.

 

این پایگاه خبری در ادامه مدعی شد: توافق هسته‌ای ایران بر خلاف آنچه که در ماه ژوئیه بر سر آن توافق شد، امروز بیشتر شبیه یک داستان تکراری دنباله‌دار است؛ به این معنا که تهران هر روز خواهان یک امتیاز جدید می‌شود، دولت آمریکا آن را بررسی می‌کند، دیدبانان ایران در کنگره و سایر نهادها ابراز نگرانی می‌کنند و دولت آمریکا در نهایت امتیازی را عرضه می‌کند که هم تهران را راضی کند و هم باعث بروز تلاطم در واشینگتن نشود.

 

نگارنده در ادامه مدعی شد: اما امتیازاتی که جدیدترین آنها درخصوص برنامه موشکی بالستیک ایران و دسترسی این کشور به نظام بانکی آمریکا است، نه تنها مغایر اجماع قبلی دولت آمریکا با دیپلمات‌ها و کارشناسان هسته‌ای آمریکایی، اروپا و خاورمیانه درمورد چگونگی اجرای توافق هسته‌ای ایران است، بلکه به توسعه قابلیت‌های نظامی ایران و تقویت اقتصاد آن نیز کمک می‌کند. ضمن آنکه بیش از پیش باعث ناامیدی متحدین آمریکا در منطقه خواهد شد. 

 

یو اس نیوز در ادامه مدعی شد: البته رفتار واشینگتن پس از حصول توافق هسته‌ای با ایران نباید باعث شگفتی ما شود؛ چراکه دولت اوباما در طول مذاکرات هسته‌ای با ایران نیز از بسیاری از تعهدات خود در برابر کنگره و مردم آمریکا از جمله انجام بازرسی‌های "هر لحظه؛ هرجا" از اماکن هسته‌ای ایران و گنجاندن برنامه موشکی این کشور در توافق نهایی عبور کرد.

 

اوباما همانطور که این تعهدات را در طی ماه‌های طولانی مذاکرات زیر پا گذاشت، اکنون نیز از هیچ تلاشی برای اینکه ایران توافق هسته‌ای را زیر پا نگذارد فروگذار نمی‌کند. به عنوان مثال، در مورد موشکهای بالستیک که روز به روز ایران تعداد بیشتر و پیشرفته‌تری از آنها را آزمایش می‌کند، مقامات دولت آمریکا ابتدا آزمایش موشکی این کشور در ماه مارس را نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل عنوان کردند؛ اما سپس موضع روسیه در این باره را که مدعی بود این قطعنامه "خواستار عدم آزمایش موشکی می‌شود اما عملا مانع آن نمی‌شود" پذیرفتند.

 

در ادامه ادعا‌های مطرح شده در این مطلب آمده‌است: جالب آنکه در ادامه مواضع نرم دولت اوباما در برابر ایران، «جان کری» - وزیر امور خارجه آمریکا - هفته گذشته توافق هسته‌ای ایران را به کل از برنامه موشکی آن جدا کرد و پیشنهاد داد که آمریکا برای یافتن "یک راه‌حل مسالمت‌آمیز"، مذاکرات جدیدی را با ایران بر سر برنامه موشکی این کشور آغاز کند. اما محمدجواد ظریف - وزیر امور خارجه ایران بلافاصله با رد این پیشنهاد، برنامه موشکی ایران را "غیرقابل مذاکره" خواند.

 

واشینگتن همچنین در واکنش به اعتراض ایران درخصوص اینکه به رغم لغو تحریم‌ها، بانکهای غربی همچنان تمایلی به داد و ستد مالی با این کشور ندارند، در حال رفع محدودیتهای وضع شده درخصوص دسترسی ایران به دلار است تا به بانک‌های غربی که سالها به خاطر تجارت با ایران جریمه می‌شدند، نشان دهد که دیگر جایی برای نگرانی نیست. 

 

یو اس نیوز در پایان مدعی شد: امتیازات واشینگتن به ایران آن هم خارج از توافق هسته‌ای اخیر به اندازه کافی بد است؛ اما ماهیت بد آن زمانی بیشتر مشخص می‌شود که بدانیم این امتیازات در حالی به ایران اعطا می‌شود که هنوز تغییر محسوسی در رفتار ایران مشاهده نشده و این کشور همچنان به حمایت از سوریه و توسعه برنامه موشکی خود ادامه می‌دهد.