روز گذشته قائممقام وزیر کشور در گفتوگویی تلویزیونی ضمن اشاره به تایید صحت انتخابات در چند حوزه انتخابیه دیگر در سراسر کشور، به جزئیات برگزاری انتخابات در دور دوم نیز اشاره کرد.
امیری در بخشی از صحبتهای خود، به انتخابات در استان اصفهان نیز اشاره و از احتمال تغییر در یکی از منتخبان حوزه انتخابیه اصفهان اشاره کرد، موضوعی که موجی از اخبار غلط و تحلیلهای نادرست را روانه شبکههای اجتماعی کرد.
در یکی از این تحلیلها که عمدتاً حول محور گزینه تغییر مطرح شده، یکی از سایتهای اصلاحطلبان از حجتالاسلام سالک به عنوان گزینه تغییر نام برد و علت آن را نیز بازشماری آرا اعلام کرد.
در متنی که در شبکههای اجتماعی و به نقل از این سایت خبری منتشر شده آمده است: «اظهارات امروز معاون وزیر کشور درباره انتخابات اصفهان، احتمال حذف احمد سالک را تقویت کرده است. امیری در اظهارات خود گفت با بازشماری آرای انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه اصفهان، احتمال تغییر در آرا وجود دارد. به نظر میرسد اظهارات امیری درباره نفر آخر انتخابات اصفهان، احمد سالک کاشانی باشد. گفته میشود در بازشماری آرا احتمال جایگزینی آجدانی به جای سالک تقویت شده است».
این در حالی است که قائممقام وزیر کشور در صحبتهای خود هیچ اشارهای به موضوع بازشماری آرا در اصفهان نداشته و البته بر تائید صحت انتخابات نیز تأکید کرده است.
* بازشماری آرا دلیل تغییر در نفرات انتخابی نیست
متن دقیق عبارات قائممقام وزیر کشور در این مصاحبه تلویزیونی بدین شرح بود که حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور طی گفتگویی با بیان اینکه هم اکنون فقط بررسی پنج حوزه باقی مانده است، اظهار داشت: در حوزه انتخابیه اصفهان نیز صحت برگزاری انتخابات محل بحث نیست اما ممکن است درباره یکی از منتخبان این حوزه تغییراتی ایجاد شود.
نکته دیگر در مورد صحت شمارش آرا نامه تقدیر علیرضا آجدانی نامزد حامی دولت بود که طی روزهای اخیر در منتشر شد و وی ضمن پذیرفتن نتیجه انتخابات به منتخبان مردم اصفهان در مجلس دهم تبریک گفت.
این نامزد انتخابات مجلس دهم در ادامه میافزاید: بر خود واجب دانستم از تمامی تلاشگرانی که برای اجرایی کردن انتخابات زحمت کشیدند و از تمامی مردم غیور شهرمان که با حماسه حضورشان امید بیگانگان را به یاس تبدیل کردند، سپاسگزار باشم.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات استان اصفهان و پس از شمارش آرا و بازشماری آرا در هیئت نظارت نتایج نهایی انتخابات اصفهان حوزه انتخابیه منتشر شد که بر این اساس 10 نفر زیر حائز اکثریت آرا شدند:
حمیدرضا فولادگر 200 هزار و 690
ناهید تاجالدین 195 هزار و 066
مینو خالقی 193 هزار و 399
حیدرعلی عابدی 179 هزار و 230
احمد سالک 176 هزار و 807
علیرضا آجدانی 175 هزار و 938
مسعود حمیدی 162 هزار و 767
مجید نادرالاصلی 158 هزار و 916
کمال حیدری 145 هزار و 629
مجتبی خیام نکویی 142 هزار و 403
آنچه به عنوان سند یک ادعای دروغین در این خبرگزاریها و فضای مجازی اشاره شده نزدیکی آرای نفر پنجم و ششم است که البته در بازشماری آرا از سوی هیئت نظارت همین فاصله تایید شده است.
* کدام نماینده اصفهان تغییر میکند
رئیس ستاد انتخاباتی سالک امروز در گفتوگو با فارس در رابطه با شایعات اخیر اظهار کرد: بر اساس روند قانونی و آنچه بنده به عنوان نماینده یکی از نامزدها در جریان بودم، شمارش اولیه آرای حوزه انتخابیه اصفهان در فرمانداری و سپس بازشماری آرا در هیئت نظارت اصفهان انجام شد.
علیرضا احمدی افزود: پس از تطبیق نتایج شمارش آرا، صورت جلسه نتایج نهایی با امضا و تایید هیئت نظارت و اجرایی اصفهان به وزارت کشور ارسال و مشخص شد هیچگونه تفاوتی در شمارش آرا وجود نداشته است.
رئیس ستاد انتخاباتی سالک در ادامه با اشاره به استعلام روز گذشته از وزارت کشور گفت: در پی اظهارات اخیر قائممقام وزیر کشور از این وزارتخانه در مورد جزئیات این اظهارنظر سؤال کردیم که آیا موضوع مربوط به بازشماری آرا بوده یا مسئله دیگری که در پاسخ دریافتی موضوع بازشماری آرا به کلی منتفی اعلام شده و تخلفات تبلیغاتی و انتخاباتی یکی از منتخبین به عنوان دلیل این اتفاق مطرح شد.
احمدی در رابطه با برخی اظهارات خلاف واقع که به قصد تشویش اذهان عمومی در برخی سایتهای خبری مطرح شده است، بیان کرد: تا روز گذشته صرفاً پیگیری ما برای محرز شدن عدم ارتباط این اظهار نظر با وضعیت حجتالاسلام سالک بود که خوشبختانه این موضوع تایید شد اما از روز گذشته به دلیل انتشار برخی از اخبار غلط درصدد پیگیری قانونی این اظهارات خلاف واقع هستیم.
علاوه بر مشخص شدن گزینه تغییر در جمع نمایندگان منتخب اصفهان در مجلس دهم، موضوع دیگری که در مورد اظهارنظر قائممقام وزیر کشور مطرح میشود، سرنوشت نحوه راهیابی نماینده جایگزین به مجلس دهم است.
* برگزاری انتخابات میان دورهای یا ورود نفر ششم به مجلس؟
بر اساس اعلام نظر کارشناسان دو گزینه برای انتخاب نماینده جدید اصفهان وجود دارد، گزینه اول ورود نفر ششم انتخابات به مجلس و گزینه دوم برگزاری انتخابات میاندورهای همزمان با انتخابات ریاست جمهوری سال 96 است.
مرتضی طبیبی، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان اصفهان در پاسخ به این سؤال که در صورت تغییر در یکی از منتخبان مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون فرد جایگزین چگونه انتخاب خواهد شد، بیان داشت: بر اساس آن چیزی که از قانون در ذهن من است، با برگزاری انتخابات میاندورهای فرد بعدی مشخص خواهد شد.