امیر دریادار سید محمود موسوی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش از پایان تعمیرات اساسی و آماده شدن ناو لجستیک خارک تا اوایل سال آینده خبر داد.
به گفته امیر موسوی، در تعمیرات اساسی این ناو که بیش از 2 سال از انجام آن میگذرد، دیگهای بخار و سیستم رانش آن به طور کامل عوض شده است.
وی همچنین تصریح کرد: از آنجا که زمان زیادی صرف تعمیرات اساسی خارک شده، در کنار سیستم رانش، بسیاری از سیستمها و سامانههای موجود بر روی این ناو نیز بهینهسازی و یا تعویض شده است.
ناو خارک در یکی از رزمایشهای نیروی دریایی ارتش
به گزارش فارس، ناو خارک با 33هزار تُن وزن، بزرگترین ناو لجستیک غرب آسیا محسوب میشود.
این ناو بالگردبر با طول 207 متر، عرض 26.5 متر و سرعت 39.8 کیلومتر بر ساعت (تا قبل از تعویض سیستم رانش)، 8 مرتبه در ماموریتهای آبهای آزاد به همراه ناوگروههای 3،7،9،12،18،22،24 و 27 حاضر بوده و آخرین ماموریت وی نیز در تاریخ 28 مرداد 92 بود که در میانه ماموریت ناوگروه بیست و هفتم، جای خود را به ناو لجستیک لارک داد.
بزرگترین ناو منطقه غرب آسیا که تجهیزاتی نظیر یک قبضه توپ 76م.م، 4قبضه توپ 23م.م دو لول، 2قبضه توپ 20 م.م تک لول و 4 قبضه تیربار 12.7 م.م را برروی خود دارد، در سال 1356 (1977 میلادی) در انگلستان ساخته و 7 سال بعد به ایران تحویل داده شد.
البته ایران 2 فروند از این ناو را سفارش داده بود که به دلیل وقوع انقلاب اسلامی، انگلستان از تحویل ناو دوم خودداری کرد.
پهلوگیری در یکی از بنادر خارجی همراه با ناوشکن نقدی در قالب ناوگروه هجدهم (دومین عبور از کانال سوئز و ورود به مدیترانه)/ بهمن 90
«خارک» به عنوان مهمترین ناو لجستیک در نیروی دریایی، علاوه بر 2 مرتبه حضور در دریای مدیترانه که با عبور از کانال سوئز همراه بود، در تنها ماموریت ناوگروههای نداجا در اقیانوس آرام نیز حضور داشت.
عبور از کانال سوئز برای اولین بار همراه با ناوشکن الوند در قالب ناوگروه دوازدهم/ بهمن 89
ابن ناو مجهز به پیشرفتهترین سامانههای ناوبری و قابلیت حمل بالگردهای SH-3D یکی از کاندیداهای اصلی حضور در ماموریت اقیانوس اطلس است.