سال ۲۰۰۷ میلادی بود که بخش جهانی بیبیسی اعلام کرد به دنبال تأسیس تلویزیونی فارسی زبان است.
سابقه اولین بخش فارسی زبان بیبیسی به رادیو فارسی این بنگاه خبر پراکنی برمیگردد که در تاریخ ۸ دی ۱۳۱۹ در اوایل جنگ جهانی دوم و برای رقابت با رادیو برلین راهاندازی شد البته هرچند این رادیو در طول سالهای فعالیت خود خدمات زیادی را در جهت پیشبرد منافع انگلستان در ایران و همچنین دیگر استعمارگران غربی نه تنها در طول جنگ جهانی اول و دوم بلکه بعد از آن انجام داده است اما در سالهای بعد از انقلاب به شدت مخاطبان خود را از دست داد و این مساله باعث شد هیأت مدیره 12 نفره این بنگاه خبرپراکنی که به عنوان "بیبیسی تراست" نامیده شده و توسط ملکه انگلستان انتخاب میشوند، تصمیم به تحول در شیوه ارتباط خود با مخاطبان فارسیزبان و به خصوص ایرانی گرفته و به فکر تاسیس شبکه تلویزیونی بیبیسی فارسی بیفتند.
خبر تاسیس شبکه بیبیسی فارسی در حالی اعلام شد که وزارت امورخارجه انگلستان و دیگر منابع مالی این شبکه چندی پیش از آن اعلام کرده بودند بخش زیادی از بودجه اختصاص داده شده به دپارتمان بینالمللی بیبیسی جهت برنامههای برون مرزی کاهش یافته و بیبیسی مجبور به کاهش کارمندان و همچنین بودجه اختصاص داده شده به بخشهای بینالمللی خود شده است.
با وجود همه این مشکلات مالی تلویزیون فارسی بیبیسی پخش برنامههای خود را از روز ۲۵ دی ۱۳۸۷ یعنی 5 ماه قبل از انتخابات سال 88 آغاز کرد، موضوعی که به نظر کارشناسان به دلیل نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری در ایران و زمان تکمیل برنامهای که غربیها از سالها پیش برای براندازی در ایران آماده کرده بودند اتفاق افتاد و باعث شد تا آنها حاضر شوند ریسک راهاندازی این شبکه را با وجود وضعیت بدمالی بپذیرند.
به غیر از کمکهای معمول دولت و وزارت خارجه انگلستان که از جیب مالیات دهندگان این کشور برای تامین منابع مالی راهاندازی این شبکه هزینه شد، خبرهایی مبنی بر جذب منابع مالی برای این شبکه شامل جذب منابعی از بنیادهای صهیونیستی، بهایی، سلطنتطلب و افرادی مانند فرح و اشرف پهلوی به شکل آشکار و پنهان نیز منتشر شده بود.
در آغاز به کار تلویزیون فارسی بیبیسی، صادق صبا به عنوان مدیر بخش فارسی این رسانه منصوب شد.
صادق صبا که شایعاتی در خصوص نزدیکی وی به بهاییان نیز مطرح است با سابقه حدود 20 سال کار در بیبیسی به عنوان خبرنگار و تحلیلگر، قویترین مهره این شبکه به منظور پیش برد اهداف برنامهریزان برای براندازی نظام جمهوری اسلامی در ایران بود.
بیبیسی فارسی که قرار بود نقش اصلی را در هدایت رسانهای فتنه بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 تا سرنگونی نظام ایران بازی کند با وجود برنامهریزیهای گسترده و استفاده از بسیاری از ظرفیتهای ضدانقلاب در داخل و خارج از کشور توفیق چندانی به دست نیاورد و در نهایت قیام مردمی 9 دی به مسئولین این شبکه و همچنین دیگر مقامات غربی نشان داد که پروژه انقلاب رنگی در ایران شکست خورده است.
شکست پروژه فتنه 88 در ایران به تدریج سیاستمداران غربی را به فکر استفاده از شبکههای ماهوارهای فارسی زبان انداخت.
این شبکههای تلویزیونی که به اصلاح در ایران شبکههای ماهوارهای یا تلویزیونهای لسآنجلسی نامیده میشوند هرچند مدتهاست که به منظور نفوذ از طریق نهادینه کردن سبک زندگی غربی در میان خانوادههای ایرانی فعالیت میکنند اما تا مدتها در حاشیه بوده و نتوانسته بودند توفیق چندانی در جذب مخاطب به دست بیاورند.
با وجود پیشینه نه چندان موفق شبکههای ماهوارهای فارسی زبان در جذب مخاطب در طول سالیان گذشته اما پس از فتنه 88 موج جدیدی در ایجاد و تقویت شبکههای ماهوارهای فارسی زبان نه در لسآنجلس بلکه در لندن و همچنین برخی از کشورهای عرب منطقه با راهکار اصلی براندازی نظام از طریق نفوذ در میان خانوادههای ایرانی با پوستهای جدید شکل گرفت.
در زمره بزرگترین شبکههای ماهوارهای فارسی که در زمینه به اصطلاح سرگرم کردن ایرانیان در حال فعالیت است،می توان از شبکه "GEMTV" نام برد که از سال 1385 فعالیت خود را در لندن آغاز کرده است.
هرچند این شبکه در ابتدا تنها به پخش موسیقی و موزیک میپرداخت اما از سال 2007 یعنی اندکی بعد از راهاندازی بیبیسی فارسی توسعه پیدا کرد و به دو قسمت جم موزیک و جم کلاسیک تغییر شکل داد.
حوزه فعالیت جم موزیک، موزیک ویدئوهای خارجی و حوزه فعالیت جم کلاسیک، سریالها و فیلمهای مختلف است که منبع اکثر آنها کشور ترکیه است.
این شبکه که اکنون به اسم جمگروپ دفاتری در شهرهای دبی، لندن، کوالالامپور و لسآنجلس دارد با مدیریت سعید کریمیان فعالیت خود را به ١٤ شبکه فارسی زبان و 3 شبکه کرد زبان، عرب زبان و آذری زبان ارتقاء داده است.
سعید کریمیان مدیر شبکه "GEMTV" متولد سال 1348 در شهر قائن است؛ وی که پدرش یکی از اعضای سازمان منافقین بود به همراه دیگر اعضای خانواده و قبل از پایان جنگ به پادگان اشرف نقل مکان کرده و پس از کشته شدن پدرش در عملیات مرصاد، تا سال 1375 که با حمایت عمویش به سوئیس منتقل شد در این پادگان زندگی میکرد.
کریمیان در سال 1377 به برادرش که در صدای آمریکا کار میکرد پیوست و اندکی بعد از آن نیز با دختر یکی از سران منافقین ازدواج کرد.
وی در ادامه به شبکه "سیمای آزادی" که شبکه تلویزیونی رسمی منافقین است پیوست و حدود 4 سال در این شبکه کار کرد، سابقه خانوادگی و فعالیت او در سازمان منافقین از عواملی بود که توانست سرمایهگذاران ضدنظام جمهوری اسلامی را متقاعد کند تا بودجه لازم برای تاسیس شبکه "GEM TV" را در اختیار وی قرار دهند.
کریمیان که شبکهاش در ابتدا فقط به موضوعات سرگرمی میپرداخت همزمان با ناآرام شدن شرایط سیاسی در ایران پس از فتنه 88 توانست سرمایه بیشتری را از حامیان مالی خود برای افزایش فعالیتهای به ظاهر سرگرمی علیه ایرانیان به دست آورد و کمکم دیگر اعضای خانواده خود را نیز در سمت مدیریت شبکههای مختلف "GEM TV" گمارد.
اما شبکه "GEM TV" در ماههای اخیر به تدریج از جایگاه پخش کننده صرف فیلمهاو سریالهای خارجی برای ایرانیان فاصله گرفته و مدتی است تلاش می کند تا با طرفندهای جدید معبر دیگری برای نفوذ به جامعه و خانواده های ایرانی جذب کند. جذب برخی از بازیگران حاشیهای در سینمای ایران مانند چکامه چمنماه، رابعه اسکویی، صدف طاهریان، مانی کسرائیان و بهارک صالحنیا و تولید فیلمهای ایرانی از جمله این موارد است. موضوعی که قطعا می طلبد تیمی قوی تر و آب دیده تر پروژه نفوذ به ایران را جلو ببرند.
حامیان مالی این شبکه این روزها به این نتیجه رسیده اند که باید به فکر مدیر دیگری برای این شبکه باشند و به همین دلیل از مدتی قبل در پی جایگزینی سعید کریمیان برآمده اند.
در میان تمام گزینه های محتمل که میتوانند یا مدیریت این شبکه را در دست بگیرند و یا در پشت پرده سیاستگذاری و راهبری آن را در روزهای منتهی به انتخابات مجلس و در برهه زمانی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری برعهده داشته باشند، شاید تنها فردی که هم سابقه همراهی و همکاری تمام عیار با رسانه های ضد انقلاب را داشته و هم به فضای سیاسی این روزها تسلط بالاتری داشته باشد ، "صادق صبا"یی باشد که به ناگاه با حضور رزیتا لطفی از بی بی سی فارسی جدا شده و امروز آماده پیوستن به چنین مجموعه ای می باشد.
به نظر میرسد اتاق فکری که مدیریت برنامهریزی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را دارد از طرفی به این نتیجه رسیده که در نزدیکی انتخابات مجلس شورای اسلامی بیبیسی فارسی که در این مدت دچار رخوت شده بود نیاز به حضور نیروی تازه دارد و به همین دلیل دست به تغییر مدیریتی این شبکه از صادق صبا به رزیتا لطفی، سردبیر خبر رادیو و تلویزیون این شبکه زده تا بیبیسی فراسی با توان بیشتری وارد فاز فتنهانگیزی جدید در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری شود و از طرف دیگربنا ندارد مهرهای مهم و کارساز مانند صبا که سابقه مدیریت 7 ساله در بیبیسی فارسی دارد را از دست به دهند.
در مجموع براساس اخبار و شواهد رسانه ای اتاق فکر مدیریت کننده رسانههای ضدانقلاب تصمیم گرفتهاند با اسبابکشی صادق صبا به "GEM TV" وی برای مدتی در کنار کریمیان مهره منافقین قرار دهند تا در فرصت مناسبتری وی سکان مدیریت این شبکه را که یکی از مهمترین بازویهای رسانهای ضدانقلاب برای نفوذ در خانوادههای ایرانی را برعهد دارد بدست بگیرد.