جان کری با بیان این که قصد دارد که بیانیهای را بخواند و بعد از آن باید به سرعت به فرودگاه رود تصریح کرد: عصر امروز یک بار دیگر اهمیت دیپلماسی مشخص شد.
وی با اشاره به مذاکرات هستهای که بین ایران و 1+5 به صورت مستمر در دو سال گذشته صورت گرفته است گفت: در راستای مذاکرات دیپلماتیکی که صورت گرفت در نهایت 4 شهروند آمریکایی که به صورت ناعادلانه در ایران زندانی شده بودند آزاد شده و میتوانند به آغوش خانوادههای خود برگردند. البته آقای رییسجمهور (اوباما) در این باره بیشتر صحبت خواهند کرد.
وزیر خارجه آمریکا با بیان این که این دو مسیر مذاکره (مذاکرات هستهای و مذاکره برای آزادی زندانیان آمریکایی در ایران و آزادی تعدادی از ایرانیان زندانی در آمریکا) به هم ارتباطی نداشته است ادامه داد: البته هیچ تردیدی نیست که در پی مذاکرات هستهای سرعت گفتوگوهای انساندوستانه برای آزادی این افراد بیشتر شد چرا که در راستای مذاکرات هستهای و توافق حاصل شده دو طرف به هم نزدیکتر شدند و پیشرفتهای خوبی در این زمینه حاصل شد.
کری افزود: هم اکنون پیشرفتهای زیادی حاصل شده است. امروز پس از 4 سال از ورود من به عمان به درخواست اوباما برای آغاز گفتوگوها با ایران و بعد از دو و نیم سال مذاکرات شدید، آژانس راستیآزمایی کرده است که ایران در تغییر دادن و برچیدن برنامه هستهایاش به تعهداتش عمل کرده است و همچنین نمایندگان آژانس برای انجام این پروسه فردا به تهران خواهند رفت.
کری تاکید کرد که ایران در این رابطه قدمهای بزرگی برداشته است و ما نباید این نکته را فراموش کنیم چرا که بسیاری تردید داشتند ایران تعهدات خود را عملی کند و باید توجه داشت که ابعاد واقعی این موضوع در آینده معلوم خواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین از لغو فوری تحریمهای هستهای توسط اتحادیه اروپا و آمریکا خبر داد و برداشتن تحریمها را افقی تازه برای مردم ایران دانست.
کری بدون توجه به ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران از ابتدا مدعی شد: از امروز ما به روز اجرایی شدن برجام رسیدهایم. ما به لحظهای رسیدهایم که تعهدات ایران از روی کاغذ به عمل تبدیل شده است و دوستان ما در تمام جهان امنتر هستند چرا که خطر ساخت یک سلاح هستهای از بین رفته است. هم اکنون تمام راههای ایران به سوی سلاح هستهای برداشته شده و راستی آزمایی شدهاند.
او افزود: تا پیش از شروع مذاکرات ایران به ذخایر اورانیوم خود اضافه میکرد اما از جولای گذشته ایران آن را به کمتر از 300 کیلوگرم رسانده و هم اکنون 2 درصد از ذخایر اورانیوم خود پیش از شروع گفتوگوها را در اختیار دارد. ایران همچنین دو سوم از سانتریفیوژها را برداشته و همچنین دستگاههایی توسط آژانس پلمپ شده و تحت کنترل درآمده است. همچنین راکتور آب سنگین اراک که به طور بالقوه از خاصیت تولید پلوتونیوم و ساخت سالانه 2 سلاح هستهای برخوردار بود، بازطراحی شده است.