جهانگیری: ایران از دولت افغانستان حمایت می کند

اسحاق جهانگیری عصر امروز (دوشنبه) در مذاکرات مشترک هیات‌های عالی رتبه ایران و افغانستان، اظهار داشت:‌ جمهوری اسلامی ایران و افغانستان از اشتراکات فراوان زبانی، دینی، فرهنگی و تاریخی برخوردار هستند و ایران همواره در کنار مردم و دولت افغانستان بوده است و رابطه میان تهران و دولت کنونی افغانستان رابطه‌ای ‌صمیمانه و در تاریخ روابط دو کشور بی نظیر است.

وی با اشاره به اینکه افغانستان جایگاه مهمی در سیاست خارجی ایران دارد تصریح کرد: علی‌رغم برخی مسائل امروز در منطقه، به هیچ وجه از اهمیت جایگاه افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران کاسته نشده است.

معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان را نشانه بلوغ سیاسی نخبگان و سیاسیون این کشور دانست و افزود: ما نسبت به ادامه این وحدت و یکپارچگی امیدوار و نسبت به آینده این دولت خوشبین هستیم.

جهانگیری خاطرنشان کرد: اراده مسئولین عالی‌رتبه دو کشور تحکیم، تقویت و گسترش روابط دو کشور در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و جمهوری اسلامی ایران در ادامه سیاست اصولی خود از دولت وحدت ملی افغانستان حمایت می‌کند.

وی همچنین با اشاره به طرح افزایش صدور روادید برای ایجاد تسهیلات قانونی جهت اعزام نیروی کار افغانستان به ایران افزود: این طرح در راستای قانونمند کردن بازار کار ایران برای اتباع افغانستان است تا اعزام نیروی کار در چارچوبی مشخص و قانونی انجام شود.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با یادآوری وجود زمینه‌های فراوان برای افزایش تبادلات تجاری میان دو کشور گفت: ایران آمادگی دارد تسهیلات لازم را برای گشایش بازار خود بر روی محصولات کشاورزی افغانستان فراهم کند.

جهانگیری با اشاره به اعلام آمادگی هند برای سرمایه گذاری در بندر چابهار، تصریح کرد: در حال حاضر امکان همکاری سه جانبه میان ایران، هند و افغانستان در زمینه ی بهره برداری از موقعیت ترانزیتی این بندر فراهم است و می‌توانیم گامهای موثری برای توسعه همکاری‌ها برداریم.

وی تصریح کرد: بازسازی، کلید صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت در افغانستان است و شرکتهای فنی و مهندسی ایرانی که از توانمندی خوبی نیز برخوردار هستند آمادگی دارند مشارکت بیشتری در بازسازی و توسعه ی افغانستان داشته باشند.

معاون اول رئیس‌جمهور همکاری در زمینه انرژی و صنعت و معدن را نیز از جمله بسترهای توسعه مناسبات تجاری میان دو کشور برشمرد و گفت: ایران از توانمندی خوبی در توسعه معادن و صنایع معدنی برخوردار است و آمادگی دارد همکاری‌های خود را در این زمینه با افغانستان افزایش دهد.

جهانگیری در ادامه با اشاره به بروز افراطی گری و گسترش این معضل در سطح منطقه اظهار داشت: افراطی‌گری و وجود گروه‌های تروریستی در منطقه یک دغدغه مشترک برای هر دو کشور است و این گروه‌ها ضربه زیادی به اسلام زده اند و تاثیر فراوانی در ایجاد اسلام هراسی در سطح جهان داشته اند که حتماً باید با آنها مقابله شود و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در این زمینه همکاری های خود را با افغانستان افزایش دهد.

عبداله عبداله رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز در این نشست با اشاره به روابط صمیمانه میان دو کشورگفت: خوشبختانه روابط خوبی همواره میان تهران و کابل برقرار بوده و دو کشور در زمینه های فرهنگی و تاریخی از اشتراکات زیادی برخوردار هستند.

رئیس اجرایی دولت افغانستان خاطرنشان کرد: پس از تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان، توسعه ی روابط با جمهوری اسلامی ایران جایگاه خاصی در سیاست خارجی افغانستان پیدا کرده است.

عبداله عبداله از همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران در مقاطع مختلف با افغانستان قدردانی کرد و گفت: ایران در مقاطع مختلف از جمله دوران جهاد و بازسازی افغانستان حمایت های زیادی داشته است.

وی با اشاره به وجود زمینه‌های فراوان برای توسعه روابط و ارتقاء سطح همکاری های دو کشور خاطرنشان کرد: تهران و کابل می‌توانند در زمینه های مختلف از جمله فرهنگی، تجاری، امنیتی و مبارزه با مواد مخدر همکاری‌های خود را افزایش دهد.

وی تروریسم را تهدیدی مشترک برای همه کشورها و خصوصا کشورهای منطقه توصیف کرد و گفت: افزایش همکاری ها و هماهنگی ها میان تهران و کابل می تواند نقش موثری در مبارزه با تروریسم داشته باشد.