«سید حسن نصرالله» دبیر کل حزبالله لبنان امروز یکشنبه به مناسبت شهادت «شیخ محمد خاتون» از اعضای مقاومت و همچنین «شیخ نمر باقر النمر» روحانی مبارز در عربستان سخنرانی کرد.
دبیر کل حزبالله لبنان شهادت شیخ نمر را «مظلومانه» توصیف کرد و این حادثه را به طرفهای مختلف از جمله علماء در عربستان و خارج از عربستان بخصوص خانواده شیخ تسلیت و تهنیت گفت.
سید حسن نصرالله در ابتدا دقایقی از شیخ محمد خاتون و ویژگیهای وی صحبت کرد و گفت: آشنایی من با شیخ خاتون به زمان 1977 باز میگردد و با او در نجف اشرف همکلاس بودیم. سپس به لبنان باز گشتیم و مجموعهای از جوانان بودیم که یک روح و نفس مشترک را تشکیل داده بودیم.
نصرالله گفت: در سال 1982 خاتون از اولین علمایی بود که به پایگاههای آموزش نظامی پیوست، چرا که ما وارد مرحله جدیدی در مقاومت مسلحانه شده بودیم و در زمانی که سید موسوی حوزه دینی را در بعلبک تأسیس کرد، خاتون از جمله اولین حلقههایی بود که به این حوزه پیوست.
وی ادامه داد: در سال 1978 به هنگامی که صدام، اقدام به بازداشت برخی طلاب لبنانی کرد، شیخ خاتون جزء طلابی بود که به اتهام پیوستن به حزب «الدعوه الاسلامیه» دستگیر شد. همچنین اتهام دومی همکاری با سازمان اطلاعات سوریه بود. در آن زمان انقلاب ایران به پیروزی نرسیده بود؛ وگرنه به او تهمت همکاری با ایران را میزدند.
سید نصرالله در ادامه با تسلیت به خانواده شیخ نمر و اهالی قطیف و تمامی مسلمانان، تأکید کرد: این شهادت را که ارث انبیاء و درس کربلاست را به آنها تبریک میگویم.
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه، گفت: جنگی که در مسیر مبارزه با اسرائیل در گرفته است، دائما قلب و عقل تمامیت این درگیری را هدف قرار داده است و امروزه حرکت ما به برکت نسلها و خون شهدا و مجاهدین با یقین و اعتماد و ایمان ادامه دارد و هیچ کسی نمیتواند بدون عزم و صلابت و قدرت ایمان به این جایگاهی که حزب الله رسیده است، برسد.
سید حسن نصر الله در ادامه با اشاره به شهادت آیتالله النمر، تأکید کرد: در عربستان مجالی برای علما یا اصلاح امور و یا اعتراض وجود ندارد؛ اعدام النمر حادثهای نیست که بتوان به راحتی از کنار آن عبور کرد.
وی در این مورد افزود: شیخ النمر فردی بسیار شجاع بود و وی هیچ زمانی دست به سلاح نبرد؛ بلکه خواستار حقوق برابر در عربستان بود. آیا سیستم قضایی عربستان میتواند اثبات کند که شیخ نمر با سلاح میجنگید؟ مسیر شیخ نمر مسیر مسالمتآمیز همانند تمامی علمای منطقه الشرقیه عربستان و بحرین بود.