ظریف: کاری به کنگره آمریکا نداریم

وزرای خارجه ایران و مغولستان کنفرانس مطبوعاتی مشترکی را برگزار کردند.

*ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده کل آمریکا بحث می‌کنیم و کاری به کنگره نداریم

محمد جواد ظریف در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه روز گذشته چند تن از نمایندگان کمیسیون امنیت ملی نامه‌ای به شورای عالی امنیت ملی نوشتند و با توجه به تصمیم اخیر کنگره آمریکا درخواست کرده‌اند که روند اجرای برجام متوقف شود، سر انجام این موضوع چه خواهد شد و نامه جان کری نیز تا حد تعهد اور است؟ گفت: من نیز این موضوع را در اخبار ملاحظه کردم که گویی گروهی از دوستان به شورای عالی امنیت ملی نامه نوشتند. ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده کل آمریکا بحث می‌کنیم و کاری به کنگره نداریم.

 

وی تاکید کرد: دولت آمریکا وظایف مشخصی را در حوزه بین‌المللی به عهده دارد و خودش باید مشکلات داخلی خود را به روش‌هایی که می‌داند، حل کند. زیرا با تصمیمات داخلی نمی‌توان از تعهداتی که دولت‌ها در مجامع بین‌المللی بر عهده می‌گیرند، شانه خالی کرد.

 

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: وزیر خارجه آمریکا رسما اعلام کرده اجازه نمی‌دهد قانون جدید مانع از اجرای صحیح برجام شود و از امکانات ذکر شده در خود قانون من جمله تصمیم بر عدم اجرای آن سخن گفته است،  نحوه اجرای قانون تعیین کننده خواهد بود که آیا نقض برجام انجام می‌گیرد و قانون عینا دنبال می‌شود یا نه و باید دید در عمل چه خواهند کرد.

وزیرامورخارجه کشورمان با اشاره به تشکیل هیأت نظارت بر روند اجرای برجام در شورای عالی امنیت ملی بر اساس نامه مقام معظم رهبری گفت: این هیأت تشکیل شده و وزارت خارجه نیز یک عضو آن است و اگر این نامه خطاب به این هیأت نوشته شده باشد در اولین جلسه این هیأت، نامه بررسی می‌شود و در مورد آن تصمیم‌گیری می‌شود.

ظریف با اشاره به رایزنی های مستمر با وزیرخارجه امریکا گفت: در طول 10 روز گذشته علاوه بر دیدار با کری ده‌ها ایمیل و تماس تلفنی با وی و همکاران در اتحادیه اروپا داشته ایم و امیدواریم که این روش‌ها مانع خلل جدی در اجرای برجام شود که این فعالیت‌ها را به هیأت نظارت بر برجام ارائه می‌دهیم، تصمیم نهایی پیرامون محدودیت ویزا با هیات نظارت بر برجام خواهد بود .

* ترغیب سفارتخانه‌ها به توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه‌های وزارت خارجه در منطقه نیز گفت: وزارت خارجه از ابتدای دولت تدبیر و امید، دیپلماسی اقتصادی را به عنوان یکی از اهداف مهم خود برگزید. با توجه به شرایط ویژه کشور بعد از انقلاب اسلامی نظیر جنگ تحمیلی، گرایش سیاسی و امنیت به وجود آمد که باید به گرایش توسعه‌ای تغییر کند و سیاست خارجی در خدمت توسعه باشد. امیدواریم با حرکت اول و اجرای برجام و برداشتن تحریم‌ها اولین قدم در این مسیر برداشته شود.

ظریف با اشاره به اینکه سفارتخانه‌ها در راستای پیشبرد اهداف اقتصادی و توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی و فنی‌مهندسی ترغیب شده‌اند، گفت: زمینه همکاری با کشورهای به ویژه در حال توسعه نیز فراهم است که با توجه به مزیت‌های نسبی جمهوری اسلامی و پیشرفت‌های قابل توجه آن، زمینه حضور جدی ما فراهم است.

وی سفارتخانه‌های ایران را تسهیل‌کننده امور خوانده و افزود: هدف و رسالت سیاست خارجی در راستای توسعه کشور است. البته کار ما محدود به امور اقتصادی نیست و اولویت ما همسایگان و تقویت ثبات در منطقه است و برنامه‌های جدی برای آن داریم که دنبال شده و ادامه خواهد داشت.

*گسترش روابط با در زمینه‌های مختلف با کشور مغولستان

 

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان پیرامون گفتگوهای امروزش با وزیرخارجه مغولستان گفت: 3 سال قبل رئیس جمهور مغولستان برای شرکت در اجلاس سران عدم تعهد به ایران آمد که آن زمان آقای وزیر به عنوان مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی رئیس‌جمهور به ایران آمده بود.

وی با اشاره به گفت‌وگوهای خوبی که طی چند سال گذشته برای گسترش روابط در حوزه‌های علمی، تاریخی، فرهنگی و میراث مشترک بین دو کشور وجود داشته، افزود: بحث بررسی زمینه‌های همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، کشاورزی، انرژی و معدن انجام گرفت.

وزیر خارجه کشورمان افزود: امروز این موارد مورد بررسی قرار گرفت و آقای وزیر در طول اقامت خود با مسئولان متعددی گفت‌وگو می‌کند و همچنین در حوزه تبادلات فرهنگی در دفتر مطالعات بحث‌هایی دارد و همچنین در زمینه کشاورزی، نفت و صنعت گفت‌وگوهایی خواهد داشت.

ظریف ابراز امیدواری  کرد که با توجه به مشترکات فراوان امکانات گسترش روابط در همه زمینه‌ها فراهم باشد و به صلح و ثبات در منطقه کمک کند.