هفته گذشته در مصاحبهای با یک خبرگزاری دومخردادی درباره مسئله نظارت بر رهبری و شورای رهبری مطالبی مطرح کرد که این مواضع از یک سو به سرعت با پوشش گسترده رسانههای خارجنشین و تحلیلهای حامیانه آنها مواجه شد و از طرف دیگر از سوی بسیاری از کارشناسان و علما مصداقی بر تضعیف جایگاه رهبری و دامن زدن به مسائل حاشیهای و طرح دوقطبیهای مذموم در جامعه تفسیر و تحلیل شد.
در یکی از صریحترین واکنشها، آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه با اشاره به طرح مسائل فوقالذکر از سوی هاشمی رفسنجانی گفت: من گمانم این است که یک عدهای راه افتاده اند جامعه را در مقطع انتخابات دو قطبی کنند تا از آرای یک عدهای استفاده یا سوءاستفاده کنند اینطور که ما بیاییم یک فضایی درست کنیم تا آراء جمع کنیم واقعاً خلاف شأن است حالا فرض کنیم آرایی هم اینگونه جمع کردید در نزد حق تعالی چه جوابی دارید نسبت به این حرفهای خلاف.
علاوه بر آیتالله آملی لاریجانی، حجتالاسلام والمسلمین اژهای، آیتالله اراکی از علمای معروف حوزه علمیه قم و تعداد قابل توجه دیگری از شخصیتهای روحانی و غیرروحانی به این اظهارات واکنش نشان دادند. حتی حجتالاسلام علوی وزیر اطلاعات و از حامیان هاشمی رفسنجانی نیز در اظهارنظری طرح این موضوعات را مایه تشویش اذهان عمومی دانسته و تاکید کرده است:امیدوارم این عزیزانی که این گونه مسائل را مطرح میکنند و از اصل قضیه خبر دارند با چنین اظهاراتی که نخبگان به آن اشرافیت دارند اذهان مردم را دچار اندیشناکی نکنند و انگیزهی مردم را برای حضور در انتخابات با این گونه اظهارات تحت تاثیر قرار ندهند.
آیتالله امینی از چهرههای صاحبنظام علمی در حوزه علمیه نیز طی اظهارنظری تاکید کرده بود: امروز مساله شورایی کردن رهبری در قانون اساسی وجود ندارد بنابراین کسانی که دنبال شورایی کردن مساله رهبری هستند بدانند که نمیتوانند کاری از بیش ببرند زیرا طرح شورایی کردن رهبری بر خلاف قانون اساسی است.
با این حال،آیتالله هاشمی رفسنجانی امروز در یک موضعگیری جالب، در دیدار جبهه مستقلین و اعتدالگرایان، هرگونه اظهارنظر تضعیفکننده جایگاه حقیقی یا حقوقی ولی فقیه در کشور را کمک به دشمنان نظام برای اهداف «تجزیهطلبانه» عنوان کرده است!
وی همچنین گفته است: متأسفانه عدهای دانسته یا ندانسته با رفتار و گفتار عجیب، نسنجیده و غیرمنطقی خود دارند پایگاه مردمی نظام را ضعیف میکنند.