به گزارش افکارخبر، مقامات نظامی و سیاسی ایالات متحده آمریکا ادعاهای مختلفی درباره توان نظامی و موشکی جمهوری اسلامی مطرح کردند که این ادعاها هیچگاه تایید نشده است. رسانههای وابسته به غرب تلاش میکنند تا برخی موارد در باره توان موشکی جمهوری اسلامی ایران مطرح کنند که پایه و اساس درستی ندارد.
**بازخوانی گزارش بیزینس اینسایدر
وب سایت "بیزینس اینسایدر" در گزارشی به قلم "آرمین روزن" نوشت: مقامات دفاعی آمریکا از انتشار خبر آزمایش مخفیانه موشک بالستیک ایران حیرت زده شدند؛ فرماندهان نظامی آمریکا به این باور رسیدهاند که ایران موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای در اختیار دارد و در آینده نیز هیچ بعید نیست موشکهای جدیدی را مورد آزمایش قرار دهد. دریاسالار "جیمز سایرینگ،" رئیس آژانس دفاع موشکی آمریکا، سال گذشته به نمایندگان کنگره هشدار داده بود، ایران به زودی موشک دوربردی خواهد ساخت که قادر است به آمریکا نیز برسد.
این کاملترین و پیشرفتهترین سامانه دفاع موشکی آمریکا است که به ادعای کارشناسان برای پاسخ به تهدیدات موشکی ایران راه اندازی میشود. دو مقام آمریکایی دوشنبه مدعی شدند ایران ماه گذشته میلادی یک موشک میانبرد بالستیک را آزمایش کرده که این موضوع بر خلاف دو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بوده است.
یکی از محورهای ادعای "بیزینس اینسایدر" موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی بوده که این رسانه معتقد است این موشکها قابلیت حمل کلاهک هستهای دارند که البته در این زمینه میتوان گفت که هیچکدام از مقامات لشگری و مسئولین کشور جمهوری اسلامی تاکنون ادعای مذکور را تایید نکردند.
آنچه مسلم است اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هستهای نیست و قصد افزایش بُرد موشکهایش را هم ندارد، فرماندهان نظامی کشورمان بارها بر این موضوع تاکید کردهاند اما غرببه رهبری ایالات متحده آمریکا در ادامه سیاست همیشگیاش تلاش میکند تا با مطرح کردن برخی ادعاها چهره ممتاز جمهوری اسلامی ایران را در منطقه غرب آسیا و جهان مخدوش کند.
موشکهای جمهوری اسلامی هیچگاه به کلاهک هسته ای مجهز نشده و نخواهد شد و این مورد تاکید حجتالاسلام و المسلمین "دکتر حسن روحانی" رئیس جمهوری کشورمان و رئیس شورای عالی امنیت ملی نیز بوده ؛ ضمن آنکه مقامات کشورمان اعلام کرده اند که هیچگاه به دنبال بمب اتم نبوده و نیستند.
مسئولین کشورمان بارها اعلام کردند که هیچکدام از موشکهای بالستیک تولید شده با قابلیت حمل کلاهک هسته و یا بدین منظور طراحی نشدهاند و آمریکا در این پروسه به دنبال جنگ روانی ضد ایران است.
**آیا ایران موشک قارهپیما دارد؟
نکته دیگری که در گزارش اخیر به چشم میخورد این که ایران به زودی موشک دوربردی خواهد ساخت که قادر است به آمریکا اصابت کند؛ سوال اینجا است که تعریف ایالات متحده از موشک دور برد و قارهپیما چیست و آیا ایران چنین موشکی میسازد؟
در پاسخ به این سوال ؛ موشک قارهپیما دارای بردی تقریبا بین 6 تا 8 هزار مایل (هر مایل 1.6 کیلومتر و ناتیکال مایل 1.8 کیلومتر) بوده و جمهوری اسلامی با توجه به تعریف فوق موشک قارهپیما ندارد.
تاکنون مسئولان ارشد نظامی کشورمان نهایت برد موشکی را 2 هزار کیلومتر (نهایتا 1300 مایل) مطرح کردند که با عدد 6 تا 8 هزار مایل فاصله دارد و یکی از دلایل درست نبودن ادعای رسانههای غربی مطلب مذکور است.
اگر به انواع موشکهای سطح به سطح زمینپایه ایران نگاهی داشته باشیم، میبینیم که انواع موشکهای "سجیل"، "قیام"، "قدر اف و اچ"، "فاتح 313"، "فاتح 110"، "شهاب 1تا3"، "زلزال" و ... بردی بین 250 تا 2000 کیلومتر دارند و ادعای ساخت موشک قارهپیما توسط ایران که از سوی رسانههای غربی مطرح میگردد، خلاف واقعیت است.
**آزمایش موشک "عماد" به صورت رسمی اعلام شد
نکته دیگر در گزارش مذکور طرح ادعای آزمایش موشکی در اواخر نوامبر بوده که در این زمینه جمهوری اسلامی ایران در صورت انجام یا تست یک موشک زمین به زمین آن را به صورت آشکارا با رسانهها در میان میگذارد.
برای مثال زمانی که موشک زمین به زمین "عماد" توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آزمایش شد؛ این موضوع به صورت رسمی اعلام گردید و در این پروژه پنهانکاری یا ترسی وجود ندارد و مطرح کردن یک آزمایش موشکی دیگر خلاف واقعیت است.
نکته دیگری که در گزارش "بیزینس اینسایدر" مشاهده شده تجهیز آمریکا به سامانه دفاع ضد موشکی " MKV" در مقابل موشکهای بالستیک ایرانی بوده که البته تاکنون موفقیت سامانههای دفاع ضد موشکی پیشین آمریکا همچون "پاتریوت" و "تاد" در هالهای از ابهام قرار داشته است.
در مجموع سناریوهای ایرانهراسی آمریکا با هدف مورد هجمه قرار دادن کشورمان در مسائل منطقه و موضوعات دفاعی امنیتی بوده و رسانههای وابسته به آمریکا تلاش میکنند تا توان بازدارندگی مشروع کشورمان را در معرض سوال قرار دهند.