به گزارش افکارخبر، پس از شدت گرفتن انتقادات اصلاحطلبان به لیست منتشر شده توسط هفتهنامه صدا(ارگان رسانهای حزب کارگزاران) با عنوان لیست انتخاباتی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی، این هفته در شماره امروز خود به این موضوع پرداخته است.
در لیست 50 نفرهای که هفتهنامه صدا منتشر کرده بود، اکثریت حاضرین از عناصر نزدیک به حزب کارگزاران بودند و همین مسئله موجب اعتراض اصلاحطلبان شده بود.
هفتهنامه صدا در شماره این هفته خود با نوعی تاکید بر "معتبر" بودن لیست مذکور نوشته است: "فهرستی که اخیرا به عنوان نامزدهای پیشنهادی اصلاح طلبان برای شهر تهران در رسانه های منتشر شد، فهرست پیشنهادی جمع هایی از اصلاح طلبان بود که در محافل و مجالس اصلاح طلب طرح و بحث بر سر آنها اغاز شده است و در واقع معیارها و ملاک های انتخاب نامزدهای اصلاحطلب را نشان میدهد."
این هفتهنامه تاکید کرده است که "لیست صدا، حاصل گفتگوی برخی از اصلاح طلبان موثر بود که در برخی محافل بیان شده بود."
رضا امراللهی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نیز گفته است که "گزینههای کارگزاران برای ورود به مجلس همان چهرههایی هستند که هفته گذشته معرفی کرد. بنابراین کارگزاران برای سرلیستی گزینه ای ندارد به علاوه قرار نیست کارگزاران خارج از شورای هماهنگی عمل کند."
به گزارش تسنیم، اصلاحطلبان طی روزهای گذشته در ضمن انتقادات خود به لیست هفتهنامه صدا، آن را نوعی "سهمخواهی" کارگزاران با بهرهگیری از تاکتیک انتشار لیستهای احتمالی توصیف کرده بودند.
محمد علی مشفق معاون سیاسی وزیر کشور اصلاحات در یادداشتی با انتقاد از انتشار لیست های انتخاباتی در برخی رسانههای اصلاح طلب نوشته است: انتشار لیستهای گمانهزنانه درباره نامزدهای اصلاحطلبان باعث انشقاق و لطمه به وحدت اصلاحطلبان خواهد شد.
مشفق گفته است که باید همهچیز را به مکانیسم در نظر گرفته شده توسط شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان واگذار و از شتاب به خرج دادن در معرفی افراد پرهیز کرد.
وی تاکید کرده است: اصلاحطلبان با تشکیل شورای عالی سیاستگذاری اتخاذ تصمیم در رابطه با نامزدهای موردنظرشان را به این نهاد واگذار کردهاند و این شورا قصد ندارد به این زودی لیست نامزدهای جریان اصلاحطلب را منتشر کند.
روزنامه آرمان نزدیک به هاشمی رفسنجانی نیز در یادداشتی با اشاره به مسئله مذکور نوشته است: برخی احزاب که دارای وزن خوبی در شورای سیاستگذاری انتخابات هستند هم اخیرا اسامی چندین نفر را در رسانه خود منتشر کرده و نام آنها را کاندیداهای احتمالی گذاشتهاند که با تصمیمات شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان همخوانی ندارد.
در واکنشی دیگر، داریوش قنبری، سخنگوی فراکسیون اصلاح طلبان مجلس هشتم نیز گفته است: به نظر میرسد برخی افراد که صاحب رسانهها و تریبونهایی هستند و قصد معرفی خودشان را دارند، اسم خود را از این طریق در کنار اسامی فرعی دیگری مطرح میکنند تا از این طریق برای خود ایجاد حق کنند.
وی تاکید کرده است: به نظرم به جای جریان اصلاحطلبی، کسانی که اقدام به انتشار این اسامی میکنند باید پاسخگو باشند. چرا که این لیستها را جریان اصلاحطلب منتشر نمیکند و افراد تریبوندار اقدام به انجام این امر میکنند.
به اعتقاد داریوش قنبری: ممکن است انگیزه برخی ایجاد حق برای خود و متعاقب آن سهمخواهی باشد تا برای حضور خود یا افراد موردنظرشان در لیست فشار بیاورند. حتما کسانی هستند که دنبال سهم خواهی هستند اما در مجموع سازوکاری که شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان اندیشیده است برای موفقیت جریان اصلاحطلب است، نه افراد.