به گزارش افکارخبر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز بعد از ظهر در کنفرانس خبری مشترک با همتای بلژیکی خود با اشاره به گفتگوهای دوجانبه با وزیر امور خارجه این کشور، گفت: در ملاقاتی که با آقای «دیدیه ریندرز» داشتیم، در حوزه های مختلف فنی، تکنولوژیکی و اقتصادی گفتگو و تبادل نظر کردیم.
وی افزود: افزایش همکاری برای گسترش مناسبات دو کشور در زمینه های اقتصادی و توسعه ای از جمله مباحثی بود که در جریان ملاقات با وزیر خارجه کشور بلژیک مطرح کردیم.
ظریف با اشاره به اینکه یقین داریم می توان از مناسبات دو کشور بهترین استفاده را انجام داد، خاطرنشان کرد: در این دیدار در زمینه سیاسی گفتگو کردیم و در نهایت یادداشت تفاهمی برای گسترش تبادلات سیاسی بین دو کشور و نمایندگی هایمان در سازمان های بین المللی امضاء کردیم تا در حوزه های مختلف دوجانبه بین المللی، منطقه ای، خطرات افراط و تروریسم، محیط زیست و حقوق بشر مورد استفاده قرار گیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: گفتگو پیرامون این موضوعات بین جمهوری اسلامی ایران و بلژیک با دیدگاه های مشترک در موضوعات مختلف یا دیدگاه متفاوت، می تواند به طور گسترده تر، نهادینه تر و منسجم تر ادامه داشته باشد.
جامعه جهانی تعیین سرنوشت را به مردم سوریه واگذار کند
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه نشست خبری خود با همتای بلژیکی، در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره اظهارات نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه مبنی بر تنشآفرینی ایران در سوریه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران چنین سخنی را از ایشان نشنیده و ما هم ارتباط خوبی با وی داریم.
ظریف تاکید کرد: ایران همواره برای صلح و ثبات در سوریه تلاش کرده و برخلاف برخی دوستانمان که معتقدند راهحل نظامی برای سوریه وجود دارد، ما معتقدیم که تنها راهحل سیاسی امکانپذیر است.
وی ادامه داد: وظیفه جامعه جهانی است که با تروریستها برخورد کند؛ متاسفانه برخورد غیرقابل قبول برخی کشورها با گروههای تروریستی که مردم سوریه را به خاک و خون کشیده است، باعثگسترش این موضوع شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ما معتقدیم دنیا باید با تروریسم برخورد کند و مردم سوریه نیز خودشان آینده خود را تعیین کنند.
چه کسانی نفت داعش را میخرند!؟
ظریف در ادامه پاسخ خود به این سئوال، با تاکید بر اینکه نباید اجازه داده شود تروریستها نفت بفروشند، گفت: یکی از سئوالات مهمی که وجود دارد این است که چه کسانی نفت داعش را خریداری میکنند و کدام بانکها درآمدهای این گروه خطرناک را حفظ و منتقل میکنند و اجازه استفاده از آن را میدهند!؟ اینها سئوالات مهمی است و وظیفه جامعه بینالمللی است که با این خطر برخورد کند.
وی تصریح کرد: متاسفانه هنوز خیلیها نفهمیدهاند که داعش و افراط یک خطر برای همه است.
وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: تلاش نکنیم که آینده سوریه را ما تعیین کنیم و معضل تروریسم را به مردم این کشور واگذار کنیم؛ این دو نقش باید برعکس شود، به گونهای که جامعه جهانی با تروریسم مقابله کند و تعیین سرنوشت را به مردم سوریه واگذار کند.
از نظر ما گروههای تروریستی مشخص هستند
ظریف همچنین در پاسخ به سئوالی درباره دستور کار نشست آینده وین برای حل بحران سوریه، گفت: دو دستور کار در این نشست وجود دارد که اولین مورد آن تعیین گروههای تروریستی است که البته برای ما واضح است که گروههای تروریستی چه کسانی هستند و دیگری توافق برای ادامه راه مذاکرات است.
وی تاکید کرد: ما تنها میتوانیم تسهیلکننده روند امور باشیم، اما حق تعیین سرنوشت باید بر عهده خود سوریها باشد.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره سطح حضور هیات ایرانی در نشست آینده وین، خاطرنشان کرد: این موضوع هنوز معلوم نیست؛ چرا که برنامه سفر آقای رئیسجمهور به اروپا نیز در دستور کار است.
سند رسمی بازسازی رآکتور اراک آماده شده است
ظریف همچنین درباره احتمال دیدار هیات ایرانی با ۱ + ۵ در حاشیه نشست آینده وین برای حل بحران سوریه، اظهار داشت: مذاکرات مربوط به تدوین سند رسمی بازسازی رآکتور اراک تمام شده و این سند آماده امضا است اما درباره نحوه امضا هنوز مذاکره داریم، چون همه وزرای خارجه در وین نخواهند بود و باید روشهای دیگری را بیابیم.
وی خاطرنشان کرد: اصل امضای این سند بسیار مهم است که باید هرچه سریعتر انجام شود.
شناسه خبر:
۴۶۳۶۰۵
نهایی شدن سند بازسازی رآکتور اراک
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: مذاکرات مربوط به تدوین سند رسمی بازسازی رآکتور اراک تمام شده و این سند آماده امضا است اما درباره نحوه امضا هنوز مذاکره داریم.
۰