ادعای آسوشیتدپرس ادامه پروپاگاندای ضد ایران

به گزارش افکارخبر، یک تحلیلگر ارشد شبکه راشا تودی به بررسی علل انتشار «خبر ادعایی اختصاصی آسوشیتدپرس» درباره مفاد توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پرداخت.

«پپه اسکوبار» خبرنگار پایگاه آسیا تایمز و همچنین تحلیلگر شبکه راشا تودی در مطلبی به بررسی خبر ادعایی آسوشیتدپرس درباره بازرسیها از ایران بر اساس توافق با آژانس بین‌‎المللی انرژی اتمی پرداخت.

او در مطلبی با عنوان «بمباران ایران با دروغ و کذب» نوشت: «آسوشیتدپرس با هیایوی زیاد یک داستان ظاهری تحت عنوان خبر اختصاصی را به راه انداخت چیزی که در واقع بخشی از پروپاگاندا بود. هیچ چیز خاصی در این خبر نبود. سند جنجالی آسوشیتدپرس ادعا می‌کند که آنچه که دیده حتی توافق نهایی امضاشده بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نبوده است».

در ادامه این مطلب با اشاره خبر ادعایی درباره خبرگزاری آمریکایی درباره بازرسیها از تاسیسات توسط ایران آمده است: «آسوشیتدپرس هیچ چیزی را از سند نقل نکرد. برچسب گزاف " خبر اختصاصی " فقط در پاراگراف ابتدایی آن آمده است».

اسکوبار ادامه داد: «مقاله چیز خاصی مطرح نکرده است. " بازرسان خود " در این چارچوب یعنی اینکه به ایران بر اساس توافق اجازه مستثنی کردن " بازرسان " از کشورهایی که دستورکار تقابل جویانه مختص به خودشان داده شده است. همه می‌دانند مظنونان در این ارتباط چه افرادی هستند».

در این گزارش تاکید شد: «بر اساس توافق نهایی، بازرسان آژانس باید همیشه در هر بازرسی باشند. حضور کارشناسان ایرانی به آنها اجازه می‌دهد تا مسیر و اقدامات بازرسان منتخب را رصد کنند چرا که برخی از آنها شاید جاسوس باشند؛ این موضوع دقیقا در بازرسیهای دهه ۱۹۹۰ عراق صادق بود»(برخی بازرسان جاسوس بودند).

در ادامه این مطلب با استناد به اظهارات «گری سیک» در رد خبر «آسوشیتدپرس» آمده است: «بر اساس فرایند توافق شده بین ایران و گروه ۱ + ۵ در قبال " دسترسی مدیریت شده "، طرفی که مورد بازرسی است در حضور بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با استفاده از جارو و بسته‌های محافظ در یک سایت خاص به برداشتن نمونه‌های محیطی اقدام کند که بر اساس نظر مقامات سابق آژانس این یک رویه مستقر و پذیرفته شده است».

تحلیلگر راشاتودی افزود: «آسوشیتدپرس خبرگزاری آمریکایی که در روزنامه‌ها و مجله‌های زیادی در سراسر جهان خبرهای آن بازتولید و منتشر می‌شود، بار دیگر به عنوان یک ابزار پروپاگاندا استفاده شده است همان نحوی که از رسانه‌های آمریکا به عنوان پروپاگاندا پیش از حمله، اشغال و تخریب عراق استفاده شد».

در این مطلب تاکید شد: «در یک سطح خرد، این موضوع نمونه دیگری از سیاست‌زدگی شایع در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. آمریکا سالها است که در حال انجام این کار بوده است. در سطح کلان، موضوع جدی است. خبر ادعایی اختصاصی در موضوع بسیار مهمی بیرون آمده که بر سر آن با براه اندازی کمپین خستگی‌ناپذیر حزب طرفدار جنگ در آمریکا و اسرائیل در حال لابی علیه توافق وین هستند».

در گزارش راشا تودی علت انتشار این خبر اختصاصی تلاش برای متقاعد کردن سیاسیون آمریکایی به ویژه دموکراتها در کنگره به بد بودن توافق هستهای عنوان شده و آمده است: که این اقدامی دیگر برای اهریمن جلوه دادن ایران بوده است.