به گزارش افکارنیوز، بر اساس مندرجات دفترچه کنکور، پذیرفته شدگان دانشگاه فرهنگیان از آغاز تحصیلات خود به استخدام آموزش و پرورش درآمده و این وزارتخانه موظف به پرداخت حقوق ماهیانه به آن ها است. به عبارت دقیق تر پذیرفته شدن در مرحله مصاحبه اولیه این دانشگاه به منزله استخدام در آموزش و پرورش بوده و از همان ماه های ابتدایی می بایست روند واریز وجه حقوقی این دانشجویان با کسر مبلغ مورد استفاده در خوابگاه و سلف دانشگاه به آن ها آغاز شود، حال آنکه این روند طبیعی و قانونی به دلایل نامعلوم و البته در پی نامه نوبخت معاون رئیس جمهور برای لغو تعهد آموزش و
پرورش به استخدام دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از سال۹۳ متوقف شده است و جمعیت بالای این دانشجویان در ردیف استخدامی وزارت آموزش و پرورش قرار نگرفته اند.
در دی ماه سال گذشته نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در نامه ای خطاب به معاون اول رئیس جمهور خواستار لغو قانون متعهدین خدمت به آموزش و پرورش شد که انتشار خبر آن در رسانه ها موجی از نگرانی در خصوص آینده وضعیت تعلیم و تربیت در مدارس و همچنین بلاتکلیفی دانشجویان پذیرفته شده در سال تحصیلی ۹۳ ایجاد کرد.
ارسال این نامه و محتوای آن تلویحا اشاره یه تعطیلی دانشگاه فرهنگیان داشت و اظهار نظرهای فراوانی را در پی داشت، چرا که دانشگاه فرهنگیان با تلاش های فراوان و پس از ایجاد قانون مربوطه در مجلس تاسیس شد و هزینه و زمان فراوانی را به خود اختصاص داد. طبق نظر برخی نمایندگان مجلس و همچنین برخی از مسئولین با توجه وجود قانون صریح در مورد این دانشگاه احتمالا این اقدام نشدنی است. در این بین دانشجویان ورودی سال ۹۳ این دانشگاه قربانی این کش مکش و درگیری های دولت برای کم کردن هزینه های خود شده اند.
حقوق ماهیانه ورودی های دوره های پیش به طور مرتب در حال پرداخت است و فقط دانشجویان وردی سال ۹۳ بلاتکلیف مانده و در انتظار تصمیم دولت و وزارت آموزش و پرورش در این خصوص هستند.
جالب است که در گیر و دار بحران ایجاد شده برای جمعیت کثیر دانشجویان ورودی سال ۹۳ این دانشگاه، آموزش و پرورش که طبق درخواست دولت و به دلیل اختلاف نظرهای موجود به وظیفه پرداخت حقوق ماهیانه این دانشجویان تمکین نمی کند قرار است اقدام به برگزاری آزمون استخدامی در سال ۹۴ از میان فارغ التحصیلان همه دانشگاه های کشور بکند. تردید ها بر سر برگزاری این آزمون با اعلام رسمی آموزش و پرورش در خصوص زمان قطعی برگزاری آزمون به پایان رسید و در نهایت تعجب شاهد آن هستیم که در حالی که این وزارتخانه به تعهد قانونی و رسمی خود در خصوص استخدام دانشجویان دانشگاه فرهنگیان عمل نکرده است می
خواهد حق قانونی این دانشجویان را در اختیار فارغ التحصیلان سایر دانشگاه های کشور قرار دهد.
دانشجویان ورودی سال ۹۳ دانشگاه فرهنگیان که در میان آن ها داوطلبانی با رتبه های سه رقمی در کنکور نیز حضور دارند و دلیل اصلی آن ها برای انتخاب این دانشگاه، اطمینان از تامین شغل آینده شان بر اساس وعده ها و قوانین آموزش و پرورش بوده است؛ تا کنون نه تنها هیچ مبلغی تحت عنوان حقوق ماهیانه خود دریافت نکرده اند، بلکه این دانشگاه در نهایت شگفتی هزینه های مربوط به خوابگاه و غذای دانشجویی را نیز نقدا از آن ها دریافت کرده است.
پیگیری های مکرر «خبرگزاری دانشجو» در زمینه مشکلات این دانشجویان تا امروز حاکی از آن است که واحدهای مربوطه وزارت آموزش و پرورش و همچنین ریاست جمهوری در خصوص شیوه جذب این دانشجویان و بازپرداخت حقوق عقب مانده آن ها دچار اختلاف نظر هستند و زمزمه هایی در خصوص تغییر شیوه جذب معلم های جدید وجود دارد. حال آنکه وزارت آموزش وپرورش بر اساس قانون پنجم توسعه و همچنین اعلام عمومی که در دفترچه های کنکور داشته است از لحاظ قانونی موظف به جذب این دانشجویان و پرداخت کامل حقوق عقب مانده آن ها است.
شایعات فروان و عدم توجه کافی مسئولین دانشگاه، وزارت آموزش و پرورش و همچنین وزارت علوم موجب شده که نگرانی دانشجویان در این خصوص به شدت بالا رفته و در مواردی آن ها را دچار مشکلات جدی کند. این دانشجویان که با اعتماد به وعده های مندرج در دفترچه کنکور این دانشگاه را انتخاب کرده و بر اساس همان نیز برای آینده خود برنامه ریزی کرده اند امروز به شدت دچار مشکل شده اند.
مسئولین مربوطه بدون در نظر داشتن مشکلات احتمالی در خصوص این دانشجویان، صدمات و خسارات جبران ناپذیری به این دانشجویان وارد کرده و اگر به سرعت این مشکل را حل نکنند بر میزان و عمق این خسارات می افزایند. باید در نظر داشت، جمع کثیری از این دانشجویان با در نظر داشتن وعده های این دانشگاه اقدام به ازدواج کرده و امروز دچار بحران شدید شده اند. از سوی دیگر استرس بالا در خصوص تعیین تکلیف آن ها ممکن است مشکلات اساسی دیگری را در پی داشته باشد.
این دانشجویان نگران و بلاتکلیف که پاسخ مناسب و دقیقی در خصوص رفع این مشکل مهم دریافت نکرده اند برای حل این بحران به سراغ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز رفته و از ایشان تقاضای پیگیری این مسئله را داشته اند.
دادگر، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه نیز در خصوص شنیده های پیرامون تغییر شیوه جذب معلمین بیان داشته که این شیوه بر خلاف نظر رهبری است و وزارتخانه بر اساس قانون موظف به جذب این دانشجویان است.
گفتنی است سرپرست فعلی این دانشگاه در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام کرده قول هایی برای حل این مشکل داده شده اما تا کنون هیچ اقدام عملی صورت نگرفت است. مهرمحمدی در رابطه با مراجع پاسخ گویی در این خصوص اعلام کرده است که باید از آموزش و پرورش سوال کرد!
خبرگزاری دانشجو به عنوان رسانه ی دانشجویان ایرانی در پی درخواست های مکرر دانشجویان این دانشگاه و ابراز نگرانی آن ها خود را موظف می داند که پیگیری های مجدانه خود را در این خصوص تا رفع این مشکل ادامه دهد، هر چند که تا امروز بسیاری از مسئولان مربوطه حاضر به پاسخگویی به سوالات و پیگیری های ما نبوده اند.
حاتم بخشی از جیب دانشجویان فرهنگیان!
جالب است که در گیر و دار بحران ایجاد شده برای جمعیت کثیر دانشجویان ورودی سال ۹۳ این دانشگاه، آموزش و پرورش قرار است اقدام به برگزاری آزمون استخدامی در سال ۹۴ از میان فارغ التحصیلان همه دانشگاه های کشور بکند.