به گزارش افکارنیوز، طی مدتی که از استقرار دولت یازدهم می‌گذرد، چراغ سبزهای بسیاری از سوی رئیس‌جمهور و وزیر خارجه برای تنش‌زدایی با عربستان روشن شد. تحلیل‌گران همسو با دولت نیز به طور پیوسته بر ضرورت تنش‌زدایی تاکید کردند. تنش‌زدایی البته امری نیست که تنها خواست این دولت باشد.

در برنامه پنج ساله پنجم که به تایید مقام معظم رهبری نیز رسیده، بر ضرورت تقویت روابط حسنه با همسایگان، اعتمادسازی، تنش‌زدایی و همگرایی با کشورهای منطقه و اسلامی تاکید شده است. اما آنچه مشکل‌ساز می‌شود، تلقی از تنش‌زدایی است، تلقی غیرواقعی که احساس می‌کند تنش‌زدایی یعنی یک سفر، یک لبخند و یک سخنرانی.

گفته می‌شد که اعراب «اعتدال» روحانی را به «افراط» احمدی‌نژاد ترجیح می‌دهند. جالب اینکه برخی از روزنامه‌های سعودی نیز در ابتدای پیروزی روحانی چنین خطی را در دستور کار داشتند تا جایی که طارق حمید سردبیر پیشین الشرق‌الاوسط پیش از برگزاری انتخابات و در استقبال از کاندیداتوری هاشمی، مقاله‌ای را در این خصوص نوشت و البته سایت هاشمی رفسنجانی نیز آن را منتشر کرد.

اما همین طارق الحمید حالا در نقد سخنان روحانی در خصوص نقش عربستان در ماجرای کاهش قیمت نفت، به روحانی تاخته است. این تاختن از سوی شخص و نشریه‌ای که روحانی را همسو با هاشمی معرفی می‌کرد، معنای قابل تاملی دارد.

رصد می‌افزاید: یکی از اصلی‌ترین مانورهای رسانه‌ای که در خصوص روابط ایران و عربستان صورت گرفت، تاکید بر نقش هاشمی در این رابطه بود. طیفی از تحلیل‌گران راهکار بهبود این رابطه را سفر هاشمی به عربستان می‌دانستند. آنها معتقد بودند که با توجه به سابقه هاشمی در دوران ریاست‌جمهوری‌اش، روابط حسنه خانوادگی او با ملک‌عبدالله و چهره منطقه‌ای و جهان اسلامی‌اش او می‌تواند گره این رابطه را باز کند.

این خط رسانهای هر از چند گاهی مطرح میشد اما حالا خبری از آن نیست. در شرایط کنونی که جنگ نفتی عربستان علیه ایران به اوج خود رسیده و نفت قیمت ۴۵ دلار را هم تجربه کرده، خبر و تحلیلی از سفر هاشمی به عربستان در میان نیست. البته یکی از تحلیلگرانی که قبلترها بر سفر او به عربستان برای حل مشکلات دو کشور اصرار داشت، به تازگی گفته که هاشمی باید برای اتمام حجت به عربستان برود؛ سفر برای تنشزدایی حالا از نظر این کارشناس به سفر برای بیان اتمام حجت رسیده است!