به گزارش افکارنیوز، " علی ماموری " در مقاله ای در المانیتور نوشت مراسم اربعین امسال در کربلا با سال های گذشته متفاوت بود و با توجه به تحولات منطقه و عراق معنای تازهای داشت.
المانیتور نوشت اربعین در عراق به مراسمی فرهنگی تبدیل شده است که بسیاری شیعیان در آن شرکت می کنند و حتی در سالهای اخیر شیعیان سایر کشورهای نیز در آن مشارکت می کنند. رژیم صدام حسین شرکت کنندگان در مراسم اربعین را سرکوب و سه دهه مانع تجمع های مرتبط با اربعین در عراق شد. مساله ای که زوار شیعه را در مرکز و جنوب عراق خشمگین کرد. در نخستین اربعین پس از سقوط صدام دو میلیون زائر شیعه به کربلا رفتند. تعداد زائران هر سال افزایش یافت و در ۲۰۱۴ بیست میلیون شیعه در مراسم اربعین شرکت کردند.
این گزارش میافزاید: اوضاع منطقه تاثیر بسیاری بر افزایش زوار اربعین داشته است. اربعین دیگر تنها مراسمی مذهبی نیست و نمایشی است از قدرت در برابر کسانی که با قدرت گرفتن شیعیان در منطقه مخالفند.
المانیتور مینویسد: نخستین نشانه های سیاسی شدن مراسم اربعین پس از سقوط موصل و قتل عام سربازان شیعه و غیرنظامیان به دست داعش بروز کرد. دومین نشانه جهت گیری سیاسی اربعین پیام منطقه ای بود که شیعیان به دشمنان خود انتقال دادند: هلال شیعی، به واقعیتی انکارناشدنی تبدیل شده است و نباید آن را نادیده گرفت. سومین نشانه پیامی بود که میان قدرت های منطقه ای رد و بدل شد. حضور چشمگیر و بی سابقه ایرانی ها در عراق حس همبستگی شیعیان را تشدید کرد. عراق به گرمی از زائران ایرانی استقبال کرد و امکانات اقامتی رایگان در اختیار آنها قرار داد.
شناسه خبر:
۳۸۵۳۲۸
تحلیل المانیتور از مراسم اربعین امسال
پایگاه المانیتور در گزارشی به اربعین امسال در کربلا پرداخته و آنرا نمایشی از قدرت شیعیان در منطقه عنوان کرد.
۰