به گزارش افکارنیوز، قانون برنامه پنجم توسعه که در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس و سپس مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید، طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ یکی از مهمترین نقشه های حرکت و برنامه های پیشرفت و فعالیت قوای مختلف کشورمان محسوب می شود، هرچند که بسیاری از دستگاهها با مفاد کامل این قانون آشنایی دقیقی ندارند.
یکی از مواد آخر این قانون ۲۳۵ ماده ای یعنی ماده ۲۳۳ آن درباره ایجاد یگانهای حفاظت در دستگاههای اجرایی است.
طبق ماده مذکور «دستگاههای اجرائی می توانند پس از کسب موافقت و مجوز ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به تشکیل یگانهای حفاظت اقدام کنند. این یگانها از نظر به کارگیری سلاح و مهمات تابع ضوابط نیروهای مسلح می باشند و با رعایت ضوابط نیروی انتظامی تحت نظر دستگاه ذی ربط اداره خواهند شد. شرح وظایف و اختیارات و سازماندهی و چگونگی تسلیح این یگانها و آموزش و انتصاب فرماندهی هر یک از این یگانها و چگونگی ارتباط آنها با نیروی انتظامی و نظارت بر عملکرد آنها به تصویب ستاد کل نیروهای مسلح می رسد.»
اما از زمان تصویب این ماده قانونی، خبر خاصی درباره ایجاد چنین یگانهایی در دستگاههای اجرایی و پس از سیر مقدمات اجرایی آن منتشر نشده است و به نظر می رسد حتی برخی دستگاههای اجرایی از چنین مصوبه ای خبر دار نباشند.
البته بر اساس بخشنامه ای که طی روزهای گذشته از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور خطاب به به کلیه وزارتخانه ها، سازمانها و موسسات دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی و استانداریها ارسال و نسخه ای از آن به دست صبحانه رسیده، به نظر می رسد قرار است فعالیتهایی در این زمینه صورت بگیرد.
طبق ابلاغیه مذکور که به شماره ۱۸۸۲۰/۴۵۰۴۵ صادر شده، از دستگاههای فوق خواسته شده در اجرای ماده ۲۳۳ قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه(که در بالا به آن اشاره شد) دستگاههای اجرایی که تاکنون نسبت به تشکیل یگان حفاظت اقدام نکرده اند، با رعایت ماده مذکور و پس از کسب موافقت و مجوز ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به راه اندازی یگان حفاظت اقدام کنند.
اگرچه این ابلاغیه در چهارمین سال اجرای قانون برنامه پنجم توسعه صادر و همان موارد ذکر شده در ماده ۲۳۳ را مجددا تکرار کرده است اما به نظر می رسد دولت و معاون اول رییس جمهور از ابلاغ چنین بخشنامه ای، هدف خاصی داشته اند که ضرورت دیده اند دستگاههای اجرایی، موسسات دولتی و نهادهای انقلابی بار دیگر با این موضوع آشنا شوند.