به گزارش افکارنیوز، شخصیت های خبرساز جهان در سال ۹۲ هجری شمسی، سیاستمدارانی هستند که در شرق و غرب جهان در روزها و ماه هایی که گذشت اغلب در صدر اخبار رسانه ها بودند.

ولادیمر پوتین که توانست عنوان قدرتمندترین شخصیت سال ۲۰۱۳ از نگاه مجله فوربس را در اختیار بگیرد در سال ۹۲ سایه جنگ قطعی را از سر سوریه کنار زد؛ باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با پافشاری بر سیاست دیپلماسی در قبال پرونده هسته ای ایران در سال ۹۲ مقابل مردان کنگره آمریکا ایستاد و آنها را به وتوی مصوباتشان در قبال تحریم ایران تهدید کرد و حسن روحانی، رئیس جمهوری جدید ایران به همراه وزیر خارجه اش توانست با گفتمان و مشی جدیدش بار دیگر توجه جهان را به ایران جلب کنند.

در ادامه این گزارش نگاهی داریم به خبرسازترین شخصیت های جهان در سال ۹۲


محمد جواد ظریف؛ مرد دیپلماسیِ ظریف و لبخند





«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران، بی شک یکی از شناخته شده ترین و محبوبترین شخصیت های سیاسی ایران در داخل و خارج از کشور است؛ وی پس از نطق آتشینش در مجلس شورای اسلامی توانست رای مثبت ۲۳۲ نفر از نمایندگان را کسب و به عضویت کابینه دولت یازدهم درآید. با حضور ظریف در ساختمان وزارت خارجه ایران، تغییراتی شگرف در عرصه سیاست خارجی ایران پدید آمد. ظریف با لبخندهای دیپلماتیک و تکیه بر چند دهه تجربه توانست توافق تاریخی هسته ای ایران با گروه ۱ + ۵ را رقم بزند.

وی همچنین نخستین سیاستمدار ایرانی است که در شبکه اجتماعی فیس بوک حضور دارد و خود آن را اداره می کند. در کنار حضور فعال او در تحرکات دیپلماتیک و هسته ای که نامش را در متن تحلیل های رسانه های داخل یو خارجی قرار داده است، تسلط وی به زبان انگلیسی، تبریک سال نو یهودی در شبکه اجتماعی توییتر و انتشار یک ویدئو از وی به زبان انگلیسی از جمله عوامل محبوبیت و شناخته شدن ظریف در مجامع بین المللی و رسانه ای بود.

بشار اسد؛ مردی که هنوز با قدرت بر صندلی ریاست جمهوری تکیه زده است



«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه سال ۹۲ همچون ۲ سال گذشته با بحران جنگ داخلی سوریه دست و پنجه نرم کرد. اسد اما در سالی که رو به پایان است توانست با توافق با غرب سایه جنگ حتمی از سر این کشور را دور کند. مصاحبه‌های متعدد وی با رسانه های مختلف غربی در بحبوحه جنگ داخلی این کشور و تاکید بر ادامه حضورش در سمت ریاست جمهوری و نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ و همچنین عزم دمشق برای ادامه مبارزه با گروه های تروریستی و معترضان ضد دولتی، وی را در روزها و ماه های مختلف سال گذشته در صدر اخبار رسانه های جهان قرار داد.

محمد مرسی؛ برکناری در سالگرد پیروزی



«محمد مرسی» رئیس جمهوری دربند مصر اما سال خوبی نداشت. مرسی که توانسته بود در نخستین انتخابات ریاست جمهوری دموکراتیک مصر پس از سرنگونی حکومت مبارک پیروز شود اما در سالگرد حضورش در کاخ ریاست جمهوری مصر با اعتراضات گسترده مردمی مواجه شد. ارتش مصر در نهایت مرسی را از سمتش برکنار و وی را در حصر خانگی و سپس بازداشت قرار داد. مرسی همواره در جلسات دادگاه محاکمه و رسیدگی به اتهاماتش تاکید کرد که رئیس جمهوری قانونی مصر است.

حسن روحانی؛ مردِ اعتدال و تدبیر و امید




«حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران اما با گفتمان اعتدال و میانه روی بی شک یکی از خبرسازترین شخصیت های سیاسی جهان است. روحانی در ۲۴ خرداد سال ۹۲ توانست در میان ناباوری مردم ایران و جهان با شکست رقبای خود با گفتمان و مشی جدید اعتدال به مقام ریاست جمهوری ایران برسد و توجه جهانیان را بار دیگر به ایران و ظرفیت های پنهان و پیدای کشورمان جلب کند. نخستین سخنرانی روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نخستین گفت‌وگوی تلفنی روحانی و اوباما و حضور وی در اجلاس سالانه اقتصادی داووس و دعوت وی از هیئت های اقتصادی و تجاری جهان برای سفر به ایران و سرمایه گذاری در کشورمان روحانی را به صدر تحلیل ها و گزارش های رسانه های جهان تبدیل کرده است.

باراک اوباما؛ از ایستادگی در قبال کنگره تا بحران کریمه




سال ۹۲ سال پرفراز نشیبی برای «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا بود؛ ادامه بحران سوریه، حوادثبمب گذاری در بوستون آمریکا، پرونده هسته ای ایران و بحران اوکراین و جزیره کریمه از جمله مهمترین حوادثی است که در سال ۹۲ نام باراک اوباما را بر سر زبان ها آورد. تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای حمله نظامی به سوریه، نطق آتشین وی در کنگره آمریکا و تهدید به وتوی هرگونه طرح تحریمی علیه ایران از جمله خبرسازی های باراک اوباما در سالی بود که رو به پایان است.

ولادیمر پوتین؛ ایستاده در میانه بحران سوریه و کریمه




«ولادیمر پوتین» رئیس جمهوری روسیه نیز که از سوی مجله فوربس به عنوان قدرمندترین شخصیت سال ۲۰۱۳ میلادی انتخاب شده بود، از جمله افراد خبرساز در سال ۹۲ بود. وی نیز در سالی که روزهای پایانی آن را سپری می کنیم با پرونده بحران سوریه و اوکراین و همچنین پرونده هسته ای ایران مواجه و در تقابل با آمریکا قرار داشت. ایستادگی پوتین در برابر آمریکا در مقابل مساله فشار یا حمله احتمالی نظامی به سوریه مهمترین علت انتخاب وی به عنوان قدرتمندترین شخصیت سال ۲۰۱۳ از نگاه مجله فوربس است.

نلسون ماندلا؛ قهرمانی که جهان را در سال ۹۲ ترک کرد






«نلسون ماندلا» رهبر فقید آفریقای جنوبی نیز بی شک یکی از خبرسازترین شخصیت های سال ۹۲ در جهان بود. وی نخستین رئیس جمهور آفریقای جنوبی بود که در انتخابات دموکراتیک عمومی در این کشور برگزیده شده بود. ماندلا در سن ۹۵ سالگی پس از گذراندن یک دوره طولانی بیماری در آذرماه گذشته درگذشت.

حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر از سیاستمداران بین‌المللی و هیئت‌های نمایندگی نهادهای اجتماعی مختلف در مراسم خاکسپاری نلسون ماندلا حضور داشتند. ۱۴ کشور جهان از جمله آمریکا به مناسب درگذشت ماندلا ۳ روز عزای عمومی اعلام کردند.

کیم جونگ اون و کره شمالی و دیگر هیچ…




«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی نیز در زمره خبرسازترین شخصیت های جهان قرار دارد. وی که سال ۹۲ را با تهدیدهای مکرر به راه اندازی جنگ علیه واشنگتن آغاز کرده بود اما در ماه‌های پایانی سال نیز بر سر زبان ها افتاد. اعدام شوهر عمه رهبر کره شمالی و شخص دوم این کشور و پیروزی کیم جونگ اون در انتخابات پارلمانی بدون رقیب از جمله خبرسازترین موضوعات مربوط به رهبر کره شمالی و این کشور است.

کاترین اشتون؛ بانوی هسته ای اروپا!




«کاترین اشتون» مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا را در داخل و خارج از کشور با پرونده هسته‌ای ایران می شناسند. وی از سال ۲۰۰۶ تاکنون مسئولیت هدایت مذاکرات گروه کشورهای ۱ + ۵ در موضوع پرونده هسته ای با ایران را بر عهده دارد. در سال ۹۲ چندین دوره فشرده مذاکرات هسته ای با ایران را در شهرهای استانبول، آلماتی، ژن و وین برگزار کرد و با فراخواندن وزرای خارجه کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، روسیه، چین و انگلیس به ژنو توانست به همراه جواد ظریف، وزیر خارجه ایران برای نخستین بار پس از ده سال به مناقشه بر سر پرونده هسته ای ایران پایان دهد.