به گزارشافکارنیوز،صادق زیباکلام فعال سیاسی و استاد دانشگاه عصر دیروز دوشنبه ۱۲ اسفند در مناظره با حجتالاسلام خسرو پناه پژوهشگر فلسفه دین در مورد «رابطه با آمریکا» که در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد، اظهار داشت: باید دوستی و دشمنی با آمریکا را از منظر منافع ملی نگاه کنیم.
وی با طرح این پرسش که آمریکاستیزی در ایران چه منفعتی را برای جمهوری اسلامی داشته است، خاطرنشان کرد: ۶ تا ۷ سال پیش به دلیل همین مشکلات با آمریکا سبب شد که ما نتوانیم نفتمان را به قفقاز بفرستیم و آمریکا به شدت مخالفت کرد.
این استاد دانشگاه همچنین به میادین مشترک گازی ایران و قطر اشاره و خاطرنشان کرد: پارس جنوبی یک حوزه عظیم گازی است که ایران تاکنون ۲ میلیارد و ۵۰ مترمکعب بهرهبرداری کرده است اما قطر نزدیک به ۱۰۰ میلیارد مترمکعب از این میادین گازی استفاده کرده است، بنابراین ۱۰۰ میلیارد مترمکعب ۴۰ میلیارد دلار درآمد به دنبال دارد یعنی چیزی معادل ۱۲۰ هزار میلیارد تومان قطر از این منابع گازی درآمد داشته است بنابراین چرا باید جمهوری اسلامی نتواند تجهیزات خود را سریعتر آماده کند تا بتواند بهرهبرداری بیشتری داشته باشد.
زیباکلام خاطرنشان کرد: مقامات جمهوری اسلامی ایران میگویند که ما دعوایی با آمریکاییها نداریم و این آمریکاییها هستند که با ما سر جنگ دارند و این مخالفت آمریکاییها با آمریکا را نیز به دلیل استقلال ایران میدانند بنابراین همه خصومت آمریکاییها با ایران به دلیل استقلال ایران است.
وی با تاکید بر اینکه دشمنی آمریکا با ایران به دلیل استقلال یک مغلطه بزرگ است، تصریح کرد: این فرض که آمریکا به دلیل استقلال با ایران مشکل دارد موضوعی است که شما دانشجویان نباید باور کنید یعنی چراکه عدم دشمنی آمریکا با بقیه کشورها به دلیل نوکر بودن آنان و مزدور بودن آنان است یعنی در این کره خاکی فقط آمریکا با استقلال ۳ کشور ایران، کره شمالی و کوبا مشکل دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: بنده معتقدم آمریکاستیزی از جهانبینی سال ۵۸ از اشغال سفارت آمریکا شروع شد چراکه مردم ما به خاطر آمریکاستیزی انقلاب نکردند و هدف از انقلاب چیزهای دیگری بود اما امروز آمریکاستیزی تبدیل به گفتمان غالب جمهوری اسلامی ایران شده است به گونهای که جزئی از هویت این حاکمیت محسوب میشود.
زیباکلام اضافه کرد: اگر روابط ما با آمریکا عادی شود مسئولان جمهوری اسلامی ایران دیگر میخواهند در خصوص چه چیزی صحبت کنند؟ هویت جمهوری اسلامی ایران در آمریکاستیزی است.
وی مدعی شد که بسیاری از تعریفها و صحنهسازیها از آنچه که بین ایران و آمریکا صورت گرفته است دروغ است و به گفته زیباکلام فقط بخشی از حقایق در خصوص اتفاقات صورت گرفته بین ایران و آمریکا گفته میشود.
این استاد دانشگاه با طرح این پرسش که چرا بعد از ۲۲ بهمن سال ۵۷ آمریکاستیزی تبدیل به ایدئولوژی اصلی در ایران شد گفت: آیا مطالبات مردم آمریکاستیزی و نابودی اسرائیل بود یا اینکه مردم میخواستند آزادی بیان، آزادی قلم و همچنین زندان اوین تعطیل شود؟
زیباکلام همچنین در مورد هواپیمای ایرباس جمهوری اسلامی ایران که توسط آمریکاییها بر فراز دریای خلیج فارس نشانه گرفته شد، گفت: آمریکاییها ساعتها در این خصوص تحقیق کردند که آیا ناخدا راجر درست عمل کرده یا خیر؟ بنابراین باید دید قصور از ناحیه راجر بوده یا چیز دیگری.
وی در مورد حادثه طبس نیز گفت: ایرانیها ۲۰۰ تا ۳۰۰ آمریکایی را بعد از سفارت آمریکا گروگان گرفته بودند و دولت آمریکا نیز از سوی مردم خود تحت فشار بود بنابراین دو هواپیمای ۳۳۰ باری را در طبس نشاند در حالی که میدانست این راهحل، راهحل درستی نیست.
زیباکلام ادامه داد: بعد از تسخیر لانه جاسوسی گفتند اسنادی به دست آمده که آمریکا بنا داشته بعد از انقلاب اسلامی کودتا کند اما من میگویم آمریکاییها اینقدر عقبافتاده نبودند که بخواهند آبان ۵۸ کودتا کنند چرا که اگر میخواستند آبان ۵۷ کودتا میکردند.
وی تأکید کرد: تمام این کیفرخواستها از آمریکا در طول این ۳۵ سال دروغ، تحریف و یا نصف واقعیت است.
* هویت دولتمردان آمریکا ایرانستیزی است
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه پژوهشگر فلسفه دین و رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه گفت: هویت دولتمردان آمریکایی ایران ستیزی است و جنایات چندین ساله آنان این ادعا را گواهی میدهد.
وی در مناظره با صادق زیباکلام با موضوع رابطه با آمریکا در دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: ای کاش روحانیت این مطلب را در ذهن روشنفکران جامعه ما قرار دهد که چه کنیم ایرانستیزی آمریکا کم شود.
وی افزود: ما این واقعیت را قبول داریم که تنش بین ایران و آمریکا سبب ضررهای بسیاری شده است اما سؤال من از آقای زیباکلام این است که آیا به خاطر صدام ستیزی صدام به ایران حمله کرد؟
این استاد دانشگاه با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران ارتباط با همه کشورهای دنیا است، گفت: هیچکس نیست که ادعا کند ایران در هر شرایطی حاضر نیست با آمریکا رابطه داشته باشد چرا که بحثرابطه با یک کشور امر ثابتی نیست چرا که امکان دارد با آمریکا در شرایطی دوست و در شرایطی دشمن باشیم.
حجتالاسلام خسروپناه با تأکید بر اینکه آمریکا نمیخواهد ایران رشد کند، گفت: آیا اگر ما دیگر شعار مرگ بر آمریکا سر ندهیم این کشور اجازه میدهد که ما گاز بیشتری نسبت به قطر برداشت کنیم. قطعاً نه.
وی ادامه داد: کودتای ۲۸ مرداد که در رژیم پهلوی اتفاق افتاد، آیا رژیم پهلوی آمریکا ستیز بود. حتی آمریکاییها در زمان رژیم پهلوی مصوب کردند که هر آمریکایی که وارد ایران شود باید حق توحش بگیرد. بنابراین آیا ایرانستیزی دولتمردان آمریکا در زمان پهلوی به خاطر این بود که پهلوی آمریکا ستیز بود.
این استاد دانشگاه به اقدامات خصمانه آمریکا در هندوستان اشاره و خاطرنشان کرد: آمریکاییها، هندوستان را تحریم کردهاند اما این کشور در حوزه IT و دارو بسیار رشد کرد. البته این حرف من به معنای این نیست که تحریم به نفع یک کشور است اما هندوستان از این تحریمها در جهت رشد خود استفاده کرد.
حجتالاسلام خسروپناه ادامه داد: آمریکاییها از آن سو که بر ضد هندیها رفتار میکردند از پاکستانیها حمایت همهجانبه داشتند اما امروز کشور پاکستان بیش از ۷۰درصد بیسواد دارد آیا پیشرفت چندانی در پاکستان صورت گرفت؟
وی تصریح کرد: بنده از آقای زیباکلام میخواهم فرمولی بدهند که ایران و آمریکا چگونه میتوانند ارتباط منطقی بر اساس حقوق بینالملل داشته باشند و به نظر من آنها به دنبال این هستند که منافع ملی ما تابع منافع ملی آمریکا باشد.
پژوهشگر فلسفه دین با بیان اینکه آقای زیباکلام میگوید آمریکاستیزی جزو هویت جمهوری اسلامی شده است، گفت: من این حرف را قبول دارم اما ایرانستیزی نیز جوز هویت دولتمردان آمریکایی شده است.
حجتالاسلام خسروپناه ادامه داد: هویت انقلاب ما آمریکاستیزی نبود اما استعمارستیزی بود و چون شوروی و آمریکا مظهر استعمار بودند ما شعار مرگ بر آمریکا سر دادیم اما برخی اقدامات خصمانه آمریکا سبب شد که مظهر استعمارستیزی آمریکا باشد.
وی ادامه داد: آیا اسنادی که در لانه جاسوسی کشف شد، حمله آمریکا به ایران و بلوکه کردن پول ایران در اول انقلاب به خاطر آمریکاستیزی ما بود؛ اولین تحریم آمریکا علیه ایران در سال ۱۹۷۹ صورت گرفت در آن زمان که ایران هویت آمریکاستیزی نداشت. پس چرا این کار را انجام دادند.
وی به حمله هوایی آمریکاییها به هواپیمای مسافربری ایران بر فراز آبهای نیلگون خلیج فارس اشاره و خاطرنشان کرد: سرهنگ آمریکایی هواپیمای ما را مورد حمله قرار داد و آمریکاییها به وی مدال افتخار دادند. آقای زیباکلام شما که ادعا دارید آمریکا ساعتها در مورد چرایی حمله به هواپیمای مسافربری ایران تحقیق کرده است پس چرا به آن سرهنگ آمریکایی مدال افتخار دادند؟
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه رابطه ایران با آمریکا مثل رابطه بره و گرگ است، گفت: اگر رابطه بر اساس معقول باشد عدم رابطه با هیچ کشوری همیشگی نیست و رابطه با آمریکا نفی استقلال است اما منافع ملی ما یعنی همین استقلالی که به آن اشاره شد.
حجتالاسلام خسروپناه در پاسخ به سؤال دانشجویی که پرسید آمریکا انقلاب اسلامی را به رسمیت شناخت، گفت: آمریکا هیچگاه جمهوری اسلامی را به رسمیت نشناخت. این کشور پول ایران را پس از انقلاب بلوکه کرد.
شناسه خبر:
۳۱۵۷۳۸
گزارش مناظره زیباکلام و خسروپناه
زیباکلام در مناظرهای با خسروپناه گفت که آمریکا ستیزی تبدیل به هویت جمهوری اسلامی ایران شده است، حجتالاسلام خسروپناه نیز هویت دولتمردان آمریکایی را ایران ستیزی اعلام کرد و گفت: جنایات چندین ساله آنان این ادعا را گواهی میدهد.
۰