به گزارش افکارنیوز، حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم رئیس کمیسیون تلفیق مجلس که صبح امروز(پنجشنبه) که در اجلاس سراسری جبهه پیروان خط امام و رهبری سخن میگفت، به تشریح لایحه بودجه ۹۳ و تغییرات صورت گرفته در آن توسط مجلس پرداخت.
وی اظهار کرد: فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت و ۴۰۰ هزار بشکه میعانات گازی و هر بشکه نیز یکصد دلار و هر دلار ۲۶۵۰ تومان در بودجه ۹۳ پیشبینی شده است به امید اینکه بتواند نرخ ارز را هم به سمت روندی کاهشی ببرد.
وی ادامه داد: سهم دولت از فروش نفت در بودجه عمومی پیشبینی شه در واقع ۵۲.۵ ددهم درصد است و مابقی آن سهم صندوق توسعه ملی، نفت و ۲ درصد آن نیز سهم مناطق محروم و نفتی است.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد: با روندی که توضیح داده شد اتکای بودجه به نفت به صورت نسبی کاهش پیدا میکند و عدم اتکا به نفت نیز از سیاستهای کلانی است که مقام معظم رهبری نیز مکرر بر آن تأکید داشتند.
حجتالاسلام مصباحیمقدم با بیان اینکه در بررسی بودجه ۹۳ به مذاکرات دلخوش نکردهایم، گفت: بر این تصور نبودیم که مذاکرات در سبزی را بر روی ما بگشاید و مشکلی را از مشکلات اقتصادی حل کند. بنابراین این احتمال را ندادهایم که مذاکرات به صورت جدی به نتیجه برسد و به دنبال آن منابع ما برگردد و فروش نفت اضافی و میعانات گازی اضافی داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه در بودجه سال ۹۳ حمایت از تولید مورد تأکید بسیاری قرار گرفته است، برای مقابله با دشمنان باید به منابع داخلی اتکا کرد و از دل بستن به بیرون منصرف و از ظرفیتهای موجود استفاده کرد.
رئیس کمیسیون تلفیق مجلس خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیتهای داخلی موضوعی است که هم برای تحقق حماسه اقتصادی و هم اقتصاد مقاومتی حائز اهمیت است. بنابراین در بودجه سال ۹۳ از منابع صندوق توسعه ملی اجازه سرمایهگذاری ۳.۵ میلیارد دلار به بانکهای دولتی داده شد تا بانکهای دولتی دستشان برای دادن تسهیلات بیشتر به صورت ارزی باز شود.
حجتالاسلام مصباحیمقدم ادامه داد: مورد دیگری که در بودجه سال ۹۳ دیده شد منابع ارزی است که قبلا از منابع ارزی وام داده شده است که رقم آن به ۱۶ هزار میلیارد دلار میرسد به بانکها برنگشته است بنابراین ما نیز مشوقی را برای بانکها قرار دادیم که در صورت برگرداندن این سرمایهها کار و تلاش کنند و این منابع را به سرمایه خود اضافه کنند.
وی به مسئله بهداشت و درمان در بودجه سال ۹۳ نیز اشاره و تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که کشور ما به شدت از آن رنج میبرد هزینه سنگین درمان است و ما باید کمک میکردیم تا این مسئله حل شود.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد: از طریق دو منبع هزینه بهداشت و درمان قابل تأمین خواهد بود یکی مالیات بر ارزش افزوده است و دیگری بیمه سلامت است؛ مقرر کردهایم مالیات و ارزش افزوده که سالانه یک درصد همراه عوارض رشد میکند سالانه یک درصد دیگر نیز برای تأمین بیمه خانوادههای ساکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار جمعیت و روستاها اضافه شود.
رئیس کمیسیون تلفیق مجلس ادامه داد: برای خانوادههای تحت کمیته امداد و همچنین خانمهای خانهدار نیز ارقامی دیده شده است و تحت این پوشش بیمه قرار میگیرند.
حجتالاسلام مصباحی مقدم گفت: اختصاص صد میلیارد تومان برای بهسازی روستاها، صد میلیارد تومان برای آبرسانی روستاها، ۱۲۰ میلیارد تومان برای سرانه مدارس، ۲۰ میلیارد تومان برای طرحهای عشایری سراسر کشور، ۶۰ میلیارد تومان برای کمکهای آبیاری تحت فشار در بودجه سال ۹۳ اختصاص یافت.
وی خاطرنشان کرد: به دولت اجازه داده شده است که آنچه را که در آموزش و پرورش به عنوان خدمات ارائه میکند اینها را بتواند با خرید خدمات به خود مدیر و معلمان مدرسه واگذار کند و یا به عبارت دیگر هزینه سرانه دانش آموزان را به مدرسه بپردازد و آنجایی که مدیران و کارکنان مدرسه اعلام آمادگی میکنند اداره امور مدرسه بر عهده آنان قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون تلفیق مجلس با تأکید بر اینکه هر چه بتوانیم بار خدمات دولت را کاهش بدهیم و بیرونسپاری کنیم، بهتر و مفیدتر است، گفت: به تمام دستگاههای اجرایی اجازه داده شد که طرحهای نیمهتمام زیر ۵۰ درصد خود را به بخشهای خصوصی و تعاونی واگذار کنند که اگر به بخش تعاونی کارکنان واگذار شود از ۱۰ درصد تخفیف نیز برخوردار خواهد بود که این تقویت بخش تعاون کشور است.
حجتالاسلام مصباحیمقدم به تقویت بنیه دفاعی نیز در بودجه سال ۹۳ اشاره و اظهار کرد: تقویت بنیه دفاعی کشور که در شرایط تهدید از ناحیه دشمن برای ما مهم بود؛ خوشبختانه رهنمود مقام معظم رهبری برای تقویت بنیه دفاعی را داریم و چندین سال است که از بودجه عمومی برای آنها کمک ویژه میکنیم. بنابراین علاوه بر بودجه ارتش، سپاه و بسیج که دولت پیشنهاد کرده بود ما مبلغی را نیز برای بنیه دفاعی کشور در نظر گرفتیم.
وی به تشریح اهمیت بنیه دفاعی کشور پرداخت و گفت: تقویت بنیه دفاعی کشور، به تولید سختافزارهای نیروهای مسلح و بالا بردن قدرت دفاعی کشور کمک میکند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز به توصیه رئیس قوه مقننه در خصوص اختصاص بودجه به بنیه دفاعی کشور نیز اشاره و تصریح کرد: وقتی آقای جانکری بعد از مذاکرات ژنو اعلام کردند که همچنان همه گزینهها روی میز است آقای لاریجانی به کمیسیون تلفیق آمدند و گفتند که پاسخ محکمی به آقای جانکری بدهید و ما نیز در بخش بنیه دفاعی و تولید انرژی بندهای اضافی داشتیم که هم به تولید بیشتر کمک کرد و هم در بخش دفاعی تقویت بیشتری صورت میگیرد.
حجتالاسلام مصباحی مقدم تصریح کرد: کمیسیون تلفیق مجلس در پاسخ به اظهارات آقای جان کری وزیر امور خارجه آمریکا ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان علاوه بر تمام بودجههایی که بخش دفاعی کشور دارد جهت تقویت بنیه دفاعی به این امر تخصص یافت. بنابراین ما میخواستیم پاسخی از ناحیه بودجه عمومی و مجلس برای حرفهای بیهوده آنها بدهیم که ما قدرت دفاعی خود را همچنان تقویت خواهیم کرد.
وی در خصوص هدفمندی یارانهها و بودجه اختصاص گرفته به آن نیز به این بخش نیز اظهار کرد:
ادامه دارد...
شناسه خبر:
۳۱۱۹۵۲
اختصاص ۷۵۰۰ میلیارد تومان به بنیه دفاعی
رئیس کمیسیون تلفیق مجلس گفت: کمیسیون تلفیق در پاسخ به اظهارات بیهوده و گستاخانه مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه همه گزینهها را روی میز داریم ۷۵۰۰ میلیارد تومان برای تقویت بنیه دفاعی کشور اختصاص دادیم.
۰