![صالحی: بازدید بازرسان آژانس از معدن گچین بهزودی انجام می شود](https://cdn.afkarnews.com/thumbnail/bjtbtzWeJk6m/rDxJk2yoXn9KV7c7C6kDwXaPFqBh_rqJ9gxKMPbWRfLhaRqCI9JPJVmNUth0ZaDgXTYXaWKO8q0wfYWGdiJBEedZbU5YLDeVq8m4_4rYPbc6PQyUKPNecQ,,/n00294969-b.jpg)
به گزارش افکارنیوز، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان امروز(سهشنبه) پس ازبازدید از بخش پزشکی هستهای بیمارستان مسیح دانشوریدر جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سوال درباره زمان بازدید بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی ازمعدن گچینبندرعباس عنوان کرد که این بازدید به زودی انجام میشود ولی به زمان دقیق آن اشارهای نکرد.
وی در پاسخ به سؤالی با اشاره به توافق صورت گرفته بین سازمان انرژی اتمی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، عنوان کرد: آژانس ۶ مورد را مطرح کرده بود که قبول کردیم برای تلطیف فضای موجود این ۶ خواسته را تامین کنیم که یکی از آنها بازدید از رآکتور آب سنگین اراک بود که صورت گرفت و خواسته دیگر بازدید از معدن گچین بندرعباس است که به زودی انجام خواهد شد.
صالحی اضافه کرد: این رویکرد ما باعثشده که گزارش اخیر آقای آمانو در شورای حکام نسبت به سابق مثبتتر باشد و امیدواریم از این پس هر گزارشی درباره ایران منتشر میشود، مثبت باشد و با همین رویکرد جلو برویم و اعتماد متقابل ایجاد شود و همکاری ایران و آژانس مکمل گفتوگوهای سیاسی با ۱ + ۵ باشد.
وی به فعالیت سازمان انرژی اتمی در زمینه پزشکی از جمله در زمینه تولید رادیوداروها اشاره کرد و با بیان اینکه در حال حاضر در رآکتور آب سنگین اراک امکان تولید ایزوتوپهایی مختلف را داریم، اظهار داشت: قرار است صحبت کنیم که ایزوتوپهایی که مورد نیاز مراکز درمانی است را در اراک تولید کنیم که برای بیماران قلبی، مغزی و سایر بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در سازمان انرژی اتمی از مدتها قبل در زمینه «پت» مشغول به کار هستیم، یادآور شد: اصول فیزیکی این مسئله پیچیده نیست و قسمتهای مهندسی آن مسئله را غامض و پیچیده کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به تجربه سازمان انرژی اتمی در ساخت دستگاههای سانتریفیوژ، امیدواریم در این عرصه نیز ورود پیدا کنیم و با برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه «پت» شناخت خود در این زمینه را افزایش دهیم و با این هدف که روزی بتوانیم خودمان دستگاه «پت» را تولید کنیم.
صالحی با اشاره به ساخت دستگاه رودوترون در یزد، عنوان کرد: این دستگاه شتابدهنده بزرگی است و به امید خدا بتوانیم اقدام به ساخت سیکلوترونهای کوچک کنیم که بتوانند مواد اولیه را تولید کنند.
وی با اشاره به نیاز این دستگاهها به «مگنت»، خاطرنشان کرد: ما در زمینه مگنتها فعالیت زیادی انجام دادیم البته باید اندازه و نوع مگنت مورد نیاز این دستگاهها را مورد بررسی قرار دهیم.
معاون رئیس جمهور خطاب به مردم کشورمان گفت: مردم بدانند که یکی از موارد مورد استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای و سرریز فناوری هستهای در بحثپزشکی و درمانی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره تولید رادیوداروها با بیان اینکه در حال حاضر قادر به تولید ۱۵ رادیودارو هستیم، اظهار داشت: ما باید کارگاههای آموزشی متعددی را برگزار و شیوه استفاده از رادیوداروها را جا بیندازیم.
صالحی با اشاره به ۱۴ هزار پرسنل مشغول به فعالیت در سازمان انرژی اتمی و تجربه آنها، خاطرنشان کرد: تصمیم گرفتهایم که فصل جدیدی را در جهت استفاده از این تجارب علمی و فناوری در بخشهای مهم از جمله پزشکی باز کنیم.