به گزارش افکارنیوز، مجید نامجو مهرماندگار را یکی از کارهای خوبی که در دولت دهم انجام شد، خواند و افزود: با طرح مهر ماندگار منابع اعتباری خوبی برای انجام کارهای عمرانی در سراسر کشور اختصاص یافت و سفرهای استانی دولت هم موجب شد که حجم مطالبه استان ها برای انجام پروژه های عمرانی بیشتر و عزم دولت برای اینکه پروژه های عمرانی را به ثمر بنشاند، جدی تر شود.
وی افزود: به این ترتیب شمار زیادی پروژه آغاز و حجم کار زیادی روی دست وزارتخانه ها گذاشته شد.
نامجو تصریح کرد: تنها در وزارت نیرو در بخش برق بیش از ۱۵۰ پروژه عمرانی تعریف شد که افزون بر ۵۰۰ هزار میلیارد ریال منابع اعتباری می خواهد.
وی ادامه داد: همچنین در بخش آب نیز بیش از ۵۰۰ پروژه تعریف شد و این پروژه ها طرح هایی بودند که از دولت های گذشته مانده و یا در دو دولت نهم و دهم آغاز شده بود و باید به ثمر می نشست.
وی اضافه کرد: حجم زیادی پروژه در حال کار و یا آغاز شده بود که منابع اعتباری کافی برای اینکه همه این پروژه ها به ثمر بنشیند، در اختیار دولت نبود.
وی تصریح کرد: در پایان سال ۹۰ در دولت مطرح شد که چه راهکاری را دنبال کنیم تا حجم زیادی از این پروژه ها راه اندازی شود و خدمات آنها در اختیار مردم قرار گیرد.
وزیر نیرو یادآور شد: در نشست های بعدی دولت درخصوص این موضوع گفت و شنود زیادی انجام شد و در مجموع دولت به این جمع بندی رسید که طرحی با عنوان مهر ماندگار آغاز شود ضمن آنکه انتخاب اسم هم در یک نشست دولت به مشورت گذاشته شد و از میان نام های مختلفی که مطرح شد، موضوع مهر ماندگار بیشترین رای را آورد و اسم این کار و عملیات جهادی به اسم مهر ماندگار ثبت شد.
نامجو با بیان اینکه وزارت نیرو یک وزارتخانه زیربنایی است و اگر پروژه های آب و برق اجرا می شد، می توانست کار را برای وزارتخانه های دیگر سهل و آسان کند، گفت: وزارت نیرو از میان بیش از ۶۵۰ پروژه ای که در دست اجرا داشت، تلاش کرد که سهم خوبی از این پروژه ها را به عنوان مهر ماندگار به خود تخصیص دهد.
وی افزود: در وزارت نیرو انسجام خوبی برقرار شد و اطلاعات خوبی را درخصوص وضعیت پروژه ها، میزان اعتبار موردنیاز و درصد پیشرفت به نماینده رییس جمهوری ارایه کردیم و در نهایت معیارهایی برای اینکه چه پروژه هایی برای مهر ماندگار تعریف شود، مشخص شد.
وی تاثیر بسیار مهم طرح ها در خدمت رسانی به مردم و به ثمر رسیدن طرح ها تا پایان دولت را ازجمله عوامل مهم انتخاب طرح ها دانست و گفت: درنهایت ۲۸۸ پروژه برای وزارت نیرو رقم خورد که در فهرست طرح های مهر ماندگار قرار گرفت.
وی ادامه داد: از این میزان ۲۴ طرح نیروگاهی، ۱۸ طرح خط انتقال و پست، ۶۶ طرح سد ملی، ۲۴ طرح آبرسانی و ۱۱۱ طرح شبکه های آبیاری و زهکشی و ۲۷ طرح فاضلاب شامل طرح مهر ماندگار شد که اگر تمام این پروژه ها اجرا شود، نزدیک به ۴۰۰ هزار میلیارد ریال از سرمایه گذاری وزارت نیرو از گذشته تا به حال به سرانجام می رسد.
وی افزود: بر این اساس، حرکت آغاز شد و موج این تفکر به سراسر پروژه های ما و استان ها منتقل شد.
وی اضافه کرد: یک همراهی، هم اندیشی و تلاش مضاعف آغاز شد تا اینکه بتوانیم این پروژه ها را براساس جدولی که در کتاب مهر ماندگار درج شده بود، به ثمر بنشانیم و اتفاق های خوبی در این زمینه رقم خورد.
وزیر نیرو با بیان اینکه در طول سال های سال، وزارت نیرو از این رنج می برد که باید تخصیص منابع و اعتبار هدفمند باشد، گفت: در طرح مهر ماندگار این امر به خوبی نمود پیدا کرد و دولت تلاش کرد که منابع خاصی برای این پروژه ها تخصیص دهد ازجمله اینکه تخصیص ۱۰۰ درصد منابع عمومی را به این طرح ها دادند.
به گفته وی، از محل فروش اوراق مشارکت و فروش سهام و اموال و دارایی ها تخصیص هایی به این پروژه ها داده شد و در زمان کنونی که در ماه های پایانی فعالیت دولت دهم قرار داریم، نزدیک به ۹۷ پروژه از ۲۸۸ پروژه راه اندازی شده است و نزدیک به ۳۹ پروژه آماده بهره برداری داریم و بقیه پروژه ها نیز تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
نامجو تصریح کرد: تجربه مهر ماندگار یک تجربه بسیار موفق بود و اگر بتوانیم این تجربه را در پایان هر دولت تکرار کنیم، یک کار خوب و سنت خوبی است که به یادگار خواهیم گذاشت.
شناسه خبر:
۲۴۲۸۰۱
باقیات الصالحات دولت دهم
وزیر نیرو با تشریح آخرین وضعیت پروژه های این وزاتخانه در روزهای پایانی دولت دهم، اجرای طرح های مهر ماندگار را باقیات الصالحات این دولت عنوان کرد.
۰