به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (جمعه) و در ادامه سفر یک روزهاش به آران و بیدگل در سخنانی در جمع نخبگان و معتمدان محل، به ارزیابی وضعیت کشور پرداخت و اظهار داشت: هماکنون در صحنه بینالمللی مصاف سختی داریم، نمیگوییم جنگ، اما چون ایران از طرق غیر جنگی تحت فشار قرار گرفته، مصاف سخت نامیده میشود.
وی افزود: از ابتدای انقلاب دشمنان با جنگ نظامی علیه کشورمان، به مقابله با ما پرداختند اما الان از جنگ دیگری استفاده میکنند، مخصوصاً بعد از تحولات عراق، افغانستان و فلسطین و بعد از انقلابهای بیداری اسلامی، به یک جمعبندی رسیدند که باید کانون الگوسازی رفتار اجتماعی و سیاسی برای مسلمانان جهان را در منطقه دچار محدودیت کنند، خودشان هم گاهی میگویند که این تحریمها از جنس رفتار سخت است، لذا در وضعیت بینالمللی این رفتارها را ملت ایران دنبال میکند، شاید در دهه اخیر مکری که آنان به کار میبرند همین شیوه است، نوعی فشارها را به وجود میآورند که ابعاد آن
بیشتر اقتصادی است.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در بعد منطقهای، جمهوری اسلامی ایران با استراتژی درستی کار را پیش برده است و هماکنون شرایط بر منطقه به نفع کشورهای زورگو نیست، اقدامات تروریستی انجام دادند و خیال کردند برای ایران میتوانند مشکلاتی ایجاد کنند ولی خودشان بیشتر با مشکل مواجه شدند، هماکنون در فلسطین دچار یک نوع بنبست هستند که به نوعی میخواهند مسئله را رفع رجوع کنند، خودشان را در بنبستی قرار دادند که جنگ ۸روزه اخیر یک آژیر خطر برای آنان بود.
لاریجانی گفت: هماکنون غربیها روی مسئله سوریه تمرکز کردند، البته ما با اصلاحات سیاسی در سوریه موافقیم و به آن اعتقاد داریم اما هر اصلاحاتی مقدماتی نیاز دارد و اولین شرط آن تأمین امنیت است، آنها میخواهند با سلاح و زور دموکراسی ایجاد کنند که نمیشود و هماکنون بعد از دو سال متوجه شدهاند که با لشگرکشی و فرستادن سلاح و پول، نمیتوانند مشکلات را حل کنند، در آینده متوجه میشوند که در چه دامی افتادهاند.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه عدهای در سوریه به دنبال هوسرانیهای سیاسی هستند، تصریح کرد: کشورهایی که بویی از دموکراسی نبردهاند، دائیهدار دموکراسی در سوریه شدند و پول و امکانات فراوانی صرف کردند؛ امروز عصر امپراطوریسازی نیست و برخی گروههای سیاسی هم که فکر میکنند نقش گستردهای میتوانند در موضوع سوریه داشته باشند، در حالی است که حقیقت موضوع با این مسائل بسیار فاصله دارد.
وی ادامه داد: شرایط منطقه وزانت حرکت جمهوری اسلامی ایران را نشان میدهد، از نظر امنیت داخلی مسئله مهمی نداریم و فقط با چند چالش مواجه هستیم، این چالشها در خور نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و باید به آن توجه کرد، مثلاً همین اشرار که امنیت اجتماعی را بر هم میزنند، این موضوع خیلی مهم است که عدهای گردنکلفتی و برای دیگران مزاحمت ایجاد میکنند، البته نیروی انتظامی و قوه قضاییه در این زمینه خوب عمل کرده است؛ یک چالش دیگر هم که با آن مواجهایم مواد مخدر است که باید به آن توجه کرد چرا که اثرات سویی در کشور و شخصیت افراد میگذارد.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در سیاست داخلی هم چالش مهمی نداریم که پر اهمیت باشد، شاید اختلافات از حالت جدال احسن خارج شده در حالیکه بزرگان دین ما هیچگاه چنین شیوهای نداشتند؛ باید ادب، حیا و خوشخلقی در جامعه ما نهادینه شود و نباید رفتارهای دریدگی در جامعه تبدیل به کینه شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: گاهی میبینیم در جامعه دچار این نقص هستیم که افراد ۹۰ درصد در مسیر توافق دارند اما ممکن است در راه اختلاف داشته باشند، این اختلاف و حل آن احتیاج به جدل و نزاع ندارد؛ بعد دیگر مربوط به اوضاع اقتصادی کشور است، مهمترین موضوع، فشارهای بینالمللی و تحریمها است که مقداری کار اداره کشور را دچار مشکل میکند اما ملت ما آمادگی برای مقابله با این تحریمها را دارد.
به گفته لاریجانی، ظرفیتهای زیادی در کشور وجود دارد که اگر بخواهیم، میتوانیم با مدیریت مناسب و برنامهریزی شده، توانمندیهایی را ایجاد کنیم که هم پاسخ صحنه بینالمللی را بدهد و هم مشکلات داخلی را کم کند.
رئیس مجلس با بیان اینکه اگر تصور میکنید همه مشکلات اقتصادی امروز ما مربوط به تحریمهاست، این نگاه واقعبینانهای نیست، تصریح کرد: در مورد گندم و مرغ که مشکلاتی در کشور به وجود آمد، اگر از ابتدا تدبیر میشد، با این چالش مواجه نمیشدیم؛ رشد نقدینگی در کشور ما بسیار زیاد است و ظرف چند سال اخیر از ۶۵هزار میلیارد تومان به ۴۰۰هزار میلیارد تومان رسیده است؛ البته اگر این نقدینگی به سمت تولید پیش رود بخش تولید و صنعت رونق مییابد اما اگر در بخش تولید رکود وجود داشته باشد، به سمتی مانند دلار، طلا و یا زمین میرود، بنابراین ریشه این مشکلات حجم بالای نقدینگی است. در
زمینه نفت و گاز، همین تحریمها باعثشد پیشرفتهای خوبی داشته باشیم، از نظر تعدیلهایی که در درآمدها حاصل شود، یا اصلاحات انجام شده یا فراهم کردن حضور مردم در عرصه اقتصادی، کارهای خوبی انجام شد که همه این موضوعات یک پتانسیل و ظرفیت است.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان خاطرنشان کرد: با تجربهای که دارم، میگویم در عرصه بینالمللی به کسی جایزه نمیدهند، هرجا ببینند فشار بیشتری بتوانند بیاورند، حتماً دشمنان این کار را انجام میدهند، بنابراین راه حل بینالمللی برای حل مشکلات به مدیریت اقتصادی درونی کشور باز میگردد؛ مسئله مهمی که امروز باید روی آن تمرکز کنیم، همین شرایط اقتصادی درونی خودمان است که باید آن را سامان دهیم.
وی با بیان اینکه در بخشهای مختلف ظرفیتهای خوبی داریم، متذکر شد: باید تلاش کنیم نقدینگی در کشور افزایش نیابد، وقتی تورم به وجود میآید، ثروت افراد کم میشود و مسئله تورم آنقدر جدی است که ثروت مردم را از بین میبرد؛ تولید با تورم رابطه دارد و نباید نقدینگی در کشور افزایش یابد. ممکن است ما طرحهای اصلاحی برای اقتصاد کشور داشته باشیم اما در شرایط رکود نمیشود جراحی کرد، اصلاحات وقتی صورت میگیرد که شرایط ما از یک شرایط مستقر برخوردار باشد و سمت و سوی ما باید به تسهیل فضای کسب و کار بیانجامد.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه ما میخواهیم مردم با کرامت زندگی کنند و از ظرفیت کار خودشان استفاده کرده و معیشتشان را بگذرانند، توضیح داد: باید هر فردی در کشور دارای شغل باشد، نامگذاری امسال به نام حمایت از کار و سرمایه ایرانی توسط رهبر انقلاب، مسئله مهمی است که باید به آن توجه شود، لذا سیاستها، بودجه و برنامهریزیها باید برای تسهیل فضای کسب و کار استفاده شود.
وی اضافه کرد: هر اقدامی که انجام و منجر به سخت شدن فضای کسب و کار میشود، باید بدانیم که یک شغل در حال از بین رفتن است؛ باید در محصولات استراتژیک مورد نیاز مردم به خودکفایی برسیم و کشوری که حریف سخت دارد، باید مایحتاج محصولات استراتژیکش را خودش تأمین کند، حتماً این استعداد در داخل کشور ما وجود دارد و باعثمیشود که آن حریف، متوجه شود که این مسیری که طی میکند، به سنگ میخورد و این علامت پایداری است و باید طوری عمل کنیم که این امر فراگیر شود، ولی ما به کار دولتی عادت کردهایم.
لاریجانی با ذکر این نکته که وقتی بار دولت را زیاد میکنیم، خود این موضوع تورمزا است، گفت: اگر توسعه در کشور در دست عدهای محدود باشد، آن توسعه رخ نمیدهد، پیشرفت و توسعه و رشدیافتگی در مشارکت همگانی وعمومی است؛ الان هر کسی فارغالتحصیل میشود، میگردد یک پارتی پیدا میکند تا در یک نهاد دولتی مشغول شود.
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیا اینکه مردمی شدن اقتصاد یک امر ضروری است، خاطرنشان کرد: با مشورت کردن، کسی که مشورت میکند، سود میکند، این استفاده مجانی بردن از عقول مختلف است، حتماً همه ما به مشورت احتیاج داریم و فکر میکنم این مسیر با تأکیدات رهبر انقلاب حتماً طی خواهد شد. باید توجه باشیم که اگر غربیها احساس کنند که تورم در کشور زیاد شده است، فشارشان را بیشتر میکنند و من این موضوع را به شما میگویم؛ برای منصرف کردن دشمنان از فشار، باید وضعیت تولید داخلی رونق یابد، اگر ما یک نقطهضعفی پیدا کنیم، آنها از این نقطهضعف یک استفاده درست میکنند و اگر گام
برداریم، حتماً شرایطشان تغییر خواهد کرد.
علی لاریجانی همچنین گفت: همیشه باید از دیپلماسی استفاده کنیم و باید بفهمند که ما اجازه زورگویی به آنها نمیدهیم، در تلاطم اقتصادی که به وجود آمده بود، مجلس تصویب کرد که مرحله دوم هدفمندی یارانهها اجرایی نشود که یک ثباتی به وجود آمد و همچنین مجلس تصویب کرد که مابهالتفاوت نرخ ارز به خزانه واریز شود، در طرحی هم که الان برای تسهیل فضای کسب و کار در حال بررسی در مجلس است، همین اهداف را پیگیری میکنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مراعات شرایط سیاسی داخلی هم امر مهمی است که رهبر انقلاب نیز در این زمینه تأکیداتی داشتهاند و یکی از مسائل مهم در کشور ما انتخابات است، نباید انتخابات که امر مبارکی است تبدیل به ضدش شود، لذا باید این موضوعات را مراعات کنیم و این مراعات کردن نشان میدهد که جامعه به بلوغ سیاسی رسیده است.
وی همچنین گفت: عدهای میگویند باید شرایط بینالمللی را حل کنیم و سپس سراغ مسائل اقتصادی برویم، اما من با تجربهای که دارم میگویم با این شیوه قابل حل نیست.
علی لاریجانی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به آزادی ۴۸ زائر ایرانی گروگانگرفته شده توسط تروریستها در سوریه، گفت: اقدامات خوبی که در دیپلماسی کشور انجام شد، نشان میدهد رفتار جمهوری اسلامی ایران در مناسبات منطقهای داهیانه و با تدبیر بوده است و نشاندهنده آن است که قدرت مانور ایران در منطقه بالا است، از همه کسانی که در عرصه بینالمللی برای آزادی ۴۸ زائر ایرانی کمک کردند، تشکر میکنم.
شناسه خبر:
۱۸۲۸۳۰
لاریجانی: شرایط به نفع کشورهای زورگو نیست
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه شرایط منطقه هماکنون به نفع کشورهای زورگو نیست، گفت: شرایط امروز منطقه وزانت حرکت جمهوری اسلامی ایران را نشان میدهد.
۰