به گزارش افکارنیوز به نقل از کیهان، عباس عبدي در مصاحبه ای با فرارو گفته است: اگر اصلاح طلبان گمان مي كنند كه حضورشان در انتخابات ضروري و مفيد به فايده است و مي توانند به بهبود شرايط كنوني كشور در همه عرصه ها كمك كنند، در اين صورت نمي توان اين حضور را مشروط به شرط هايي غير مرتبط با آن نمود.
وی می افزاید: اصلاح طلبان اگر در گذشته امکان حضور نسبی داشته اند باید ببینند که آیا اتفاقاتی که منجر به نبود شرایط لازم شده همه مربوط به حکومت است یا خودشان هم در آن مسئولیت دارند. در صورت اخیر باید به تناسب آن نیز به بهبود شرایط اقدام کنند.
وی خواستار برخی تمهیدات از سوی اصلاح طلبان برای شرکت در انتخابات شد و گفت: از جمله این تمهیدات و در واقع مهمترین آنها بازنگری نسبت به رفتارها و سیاست های ۴ سال گذشته است. آن چه روشن است با تداوم آن سیاستها نمی توان در انتخابات پیش رو حضور داشت(حداقل در شرایط حاضر) زیرا در این حالت حضور اصلاح طلبان مسأله و مشکل حکومت است و از آن استقبال نمی کند اما اگر حضور آنان به گونه ای باشد که راه حلی برای حکومت باشد گمان نمی کنم حتی جناح های تندرو حکومت هم قادر باشند که مانع حضور آنان شوند.
عبدی پس از انتخابات مجلس گفته بود که طیفی از جریان های رادیکال دنبال هل دادن خاتمی به تحریم انتخابات و انتحار به سبک سازمان مجاهدین خلق(منافقین) بودند. خاتمی البته مشابه این انتحار را در جریان فتنه سبز و همراهی با جریان ساختارشکن و آشوبگر مرتکب شد.
برخلاف اظهارات عبدی، پایگاه اینترنتی جرس(ارگان حلقه ماسونی لندن) در مطلبی به قلم «مرتضی - ک» از اعضای متواری گروهک ملی - مذهبی(نزدیک ترین مؤتلف سیاسی حزب مشارکت) خواستار تحریم انتخابات شد و حضور در انتخابات را بازی در زمین حاکمیت و دمیدن در تنور دشمنان دموکراسی توصیف کرد. جرس خطاب به اصلاح طلبان نوشت: عدم شرکت در انتخابات پایان جهان نیست اما برخی نیروهای سیاسی اصلاح طلب معتقدند حضور نیافتن در انتخابات به معنای محو شدگی و گم گشتگی در جامعه و فراموشی است.
جرس این را هم اشاره کرده که حاکمیت فعالیت اصلاح طلبان را مشروط به برائت از دست اندرکاران فتنه می داند.
در همین حال عبدالله نوری در ملاقاتی با اشاره به تقابل دو نگاه شرکت در انتخابات یا تحریم آن در میان اصلاح طلبان و جنبش سبز گفته است: می توان از فرصت انتخابات استفاده کرد. لکن همه اینها اما و اگر دارد. نباید بگونه ای انفرادی و جدای از جمع تصمیم گیری نمود و موجب انشعاب در جریان اصلاحات شد. در حال حاضر نظرات گوناگونی وجود دارد، برخی دوستان می گویند عجله نداریم و می گذاریم این دوره هم بگذرد، گروهی می گویند مشکلات غیر قابل حلی در کشور وجود دارد و نباید وارد صحنه شد، و یا می گویند جریان اصلاحات نباید تنور انتخاباتی که ابهام های فراوانی در آن هست را برای دیگران گرم کند،
بعضی می گویند با شرکت در انتخابات نباید به نحوه عمل حکومت مشروعیت بخشید. در پاسخ گروهی دیگر از دوستان می گویند کشور برای جریان و گروه خاصی نیست و اگر کشور آسیب ببیند، همه آسیب می بینند.
وی خواستار جمع بندی دو سوی قضیه و حضور در انتخابات و معرفی نامزد شد. نوری در عین حال اذعان کرد: متأسفانه تعریف روشنی از اصلاحات و جنبش سبز ارائه نشده است و معیار و مرزبندی مشخص و مدونی برای اصلاح طلبی و جنبش سبز موجود نیست. از جنبش سبز می توان تعریف اعم یا تعریف اخص کرد. در خصوص جریان اصلاحات هم همین طور است. با این وجود، هم اصلاح طلبان و هم جنبش سبز همراه با رهبران و نخبگان این جریانات مدعی پایبندی به قانون اساسی هستند و شاید بشود همه جریانات منتقد و غیربرانداز را حول محور قانون اساسی شکل داد و منسجم کرد. من فکر می کنم اصلاحات و جنبش سبز هم پوشانی زیادی دارند و محور
آنها قانون اساسی است.»
وزير كشور معزول دولت اصلاحات كه خود بسترساز بخشي از آشوبگري ها در دهه ۷۰ بود، اشاره اي به اين واقعيت نكرد كه ميدانداران فتنه سبز در سال ۸۸، در امر آشوب بودند و ضمن مقابله صريح با مباني و اصول قانون اساسي، خواستار حذف جمهوري اسلامي بودند.
شناسه خبر:
۱۸۲۱۸۱
نباید مانند گذشته رفتار کنیم
عضو مستعفی حزب مشارکت اعلام کرد اصلاح طلبان با سیاست ها و رفتارهای ۴ سال گذشته نمی توانند در انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا کنند.
۰