به گزارش افکارنیوز، حبیب الله عسگراولادی در این گفت و گو که جام جم آن را منتشر کرده، گفت: روسای جمهوری پس از انقلاب هرکدام ویژگی و امتیازات یا خطاهایی داشتند و به طور نسبی هر کدام توفیقاتی داشتند. بنی صدر در جلب و سامان رای مردم موفق بود ولی در تولی به ولایت فقیه عادل با شکست قطعی روبه رو شد. آقای رجایی که واقعا مانند امام، فرزند مجلس، خادم ملت و تولی شایسته به ولایت داشت و در چهار مورد تلاش مخلصانه ای داشت.
وی در ادامه درباره ریاست جمهوری حضرت ایت الله خامنه ای افزود: ریاست جمهوری در دوران تصدی مقام معظم رهبری یک کارنامه موفق و قابل ارائه و نیز الگویی از ولایت مداری و پایبندی به قانون اساسی و احترام شایسته به مردم بود.
البته در آن ایام نخست وزیر مسئولیت اجرا را در قوه مجریه به عهده داشت و نوعی تزاحم بین وظایف رئیس جمهور و نخست وزیر وجود داشت و این تزاحم منشا اختلافاتی نیز شد که در بازنگری قانون اساسی این مشکل حل گردید و رئیس جمهور مسئولیت اجرا را با حذف پست نخست وزیر مستقیما به عهده گرفت، البته برخی وظایف رئیس جمهور هم کاسته شد و در اصل ۱۱۰ قانون اساسی به وظایف رهبری اضافه شد.
عسگراولادی با بیان اینکه آقای هاشمی در مسیر زیرساخت های کشور سامان جدی داد به دوران ریاست جمهوری خاتمی اشاره کرده و گفت: آقای خاتمی یک تجربه جدید در سیاست ورزی بود. اهداف خیری هم داشت اما نتوانست یا نگذاشتند همه را عملی کند. آقای احمدی نژاد هم توفیقات خوبی داشت از جمله در کم کردن فاصله طبقاتی و این از نظر اسلام ناب مهم است. به هر حال اینها منتخبان ملت بوده و هستند و از این باب مورد احترام می باشند.
عضو شورای مرکزی موتلفه در پاسخ به سوالی درباره ناکامی این حزب در انتخابات مجلس افزود: عدم راهیابی دبیرکل و قائم مقام حزب نیاز به یک نقد درون گفتمانی دارد. ما باید در نقد گفتمان خود و نیز نوع ارتباط با مردم ارزیابی های دقیقی داشته باشیم. این که این عدم راهیابی را بی مهری برخی دوستان تفسیر کنیم شاید خیلی درست نباشد و حتی ساده اندیشی به حساب آید. باید ببینیم اشکالات ما چیست و آن را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از علت های آن شاید عدم توفیق فراکسیون موتلفه در مجلس هشتم در ظهور یک گفتمان مستقل در انجام وظایف نمایندگی بود اظهار داشت: باید به رای مردم احترام بگذاریم. آنها از حزب یک حرکت فوق العاده در انجام وظایف نمایندگی ندیدند. فقط داوری خود را بر این امر استوار کردند. البته اگر چند رای برای حد نصاب هم می آوردیم این به معنای راهیابی و توفیق نبود. سطح آرا پس از نفر اول خیلی افت داشت. ما باید در هر صورت در نوع ارتباط با مردم و متقاعدسازی آنها نسبت به آرمان ها و عملکرد حزب خیلی کار کنیم.
حبیب الله عسگراولادی با اشاره به اینکه عده ای مایل نیستند احمدی نژاد دوره خود را به پایان ببرد و می خواهند این تجربه را شکست خورده نشان دهند گفت: متاسفانه عده ای از همین ها در اطراف رئیس جمهور هستند و با کسانی که در بیرون مایل نیستند او دوره اش را به پایان ببرد، همکاری می کنند.
وی در ادامه این گفت و گو به اشتباهات احمدی نژاد اشاره کرده و درباره این اشتباهات می گوید: بزرگ ترین اشتباه سیاسی او ایستادن در برابر حکم رهبری در خصوص انتصاب وزیر اطلاعات و همچنین خانه نشینی یازده روزه اش بود. این کار ولایتمداری او را زیر سوال برد و هنوز هم این شبهه از ذهن عده ای از مردم و نخبگان پاک نشده است. اشتباه دیگر او این بود که اول خود را رئیس جمهور ملت می دانست؛ سپس شد رئیس جمهور اصولگرایان و الان هم رئیس جمهور یک جریان خاص است.
عسگراولادی در بخش دیگری از این گفت و گو توصیه ای هم به شورای نگهبان داشته و می گوید: به عقيده من شوراي نگهبان در احراز صلاحيت نامزدهاي انتخابات روي رجل مذهبي و سياسي بودن آنها بيشتر دقت كند. اين دقت در دوره هاي قبل در جنبه مذهبي نبوده است. ما بايد ميدان را باز كنيم. رجال مذهبي به عرصه هاي رقابت بيايند؛ البته رجل مذهبي كه سياسي باشد و اقتصاد كشور را خوب بفهمد و مقبوليت در ميان مردم داشته باشد.
عسگراولادی: خاتمی اهداف خیری داشت اما نگذاشتند آنها را عملی کند
پدر معنوی موتلفه در گفت و گویی دیدگاه خود درباره روسای جمهور پس از انقلاب را مطرح کرد.