هدایت منابع به سمت تولید و صادرات؛ کنترل قیمت ارز و تورم را به دنبال دارد

دکتر احمد انارکی محمدی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با افکار نیوز با تاکید بر اینکه رشد قیمت دلار به عوامل مختلفی بستگی دارد،گفت:در واقع رشد نقدینگی ،انتظارات تورمی ،تحریم، ایجاد التهابات توسط دلالان و رانت ارزی از عوامل مهم و موثر در رشد قیمت دلار است.

نماینده مردم رفسنجان و انار در ادامه تاکید کرد:با وجود ثبات درقیمت ارز نیمایی طی دوسال اخیر قیمت کالاهای اساسی نیز با رشد بیش از ۹۰ درصدی به دست مردم رسیده است،بعبارتی کالاها با تورم بیش از ۴۰ درصدی به دست مردم رسیده و به اسم مردم اما به کام رانتخواران شیرین شده است و رانتخواران نه تنها معیشت مردم را گران می کنند،بلکه با پول های بادآورده دوباره در بخش های مختلف تورم ایجاد می کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه با پیش بینی ۱۱ میلیارد دلاری برای واردات باید کالاهای اساسی افزایش قیمت نداشته باشند اما در واقعیت اتفاق دیگری رخ می دهد،افزود:البته پرداخت مابه التفاوت های کمکی به کالاها که به رانتخواران می رسد باید مابه التفاوت را به خود مردم داد.البته ما امیدواریم با مجموعه تدابیر مجلس و دولت ثبات به اقتصاد برگردد اما تورم ساختاری رشد قیمت ها را رقم می زند و تلاش باید بر حداقل رشد شتابان قیمت ها باشد.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم ادامه داد: در بخش مسکن به دلیل کاهش و فاصله گرفتن قدرت واقعی خرید از قیمت ها شاهد رکود هستیم .تقاضای واقعی و موثر بسیار افت کرده و این از کاهش شدید حجم معاملات نمایان است.

انارکی محمدی ضمن اشاره به تاثیر نرخ ارز در بخش مسکن، یادآور شد: در بخش مسکن رشد قیمت فقط رکود را به رکود تورمی تبدیل خواهد کرد و نقدشوندگی این بخش به شدت کاهش خواهد یافت و این بر کل اقتصاد تاثیر منفی خواهد داشت.

عضو کمیسیون اقتصادی با ارائه راهکار در این زمینه تاکید کرد: قطعا راه حل ها کاملا مشخص است و در کنار رفع ناترازی ها ، کمک به رشد حاشیه سود تولید و هدایت نقدینگی به بخش تولید با سود معقول نه تنها مشکل تورم شتابان را حل می کند بلکه باعث رشد تولید و رشد صادرات خواهد شد و میزان ارزآوری را افزایش داده و با افزایش عرضه ارزصادراتی قیمت ارزکنترل شده و بازار کالاها نیز ثبات بیشتری خواهد داشت .