تعطیلی مراکز آموزشی و اداره‌ها مُسکن مقطعی برای رفع آلودگی هوا

دکتر مصطفی نخعی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با افکار نیوز با تاکید بر اینکه پیشگیری از آلودگی هوا منجر به صرفه جویی اقتصادی خواهد شد،گفت:طبیعتاً پیشگیری از آلودگی هوا بهتر از هزینه در حوزه بهداشت و درمان و اقتصادی است چرا که آلودگی هوا منجر به از دست دادن بسیاری از هموطنان ما شده  و متاسفانه آمار مرگ و میر در کشور رو به افزایش  است.

نماینده مردم نهبندان در مجلس دوازدهم با بیان اینکه پیشگیری از آلودگی هوا باید طبق چارچوب و اصول خاصی صورت گیرد، تاکید کرد: بسیاری از کشورهای دنیا با توجه به آلودگی هوای بالا با برنامه‌ریزی منسجم و دقیق از این مشکل فاصله گرفتند، شهرهایی از جمله پکن، لندن و سایر شهرهای دیگر با توجه به وسعت و جمعیت بالا جزو شهرهای آلوده دنیا بودند، اما با برنامه‌ریزی اصولی و دقیق در حال حاضر در رتبه بندی‌های شهرهای آلوده نیستند.

عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه معضل آلودگی هوا قطعاً دارای راهکارهای اصولی است، ادامه داد: بی تردید می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق و اصولی مشکل آلودگی هوا را در کشور کمتر و برطرف کرد تا اثرات سوء آن برای هموطنان کاهش قابل توجهی داشته باشد و شاهد روزهای سالم در کلان شهرها به ویژه پایتخت باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا راهکار جلوگیری از آلودگی هوا تعطیلی مدارس و دانشگاه ها یا اداره های کشور است؟گفت: قطعاً تعطیلی مدارس دانشگاه‌ها و یا اداره‌های کشور به عنوان مُسکن‌های مقطعی به شمار می‌روند که با افزایش آلودگی هوا اقدام به تعطیلی می‌کنند که منجر به مشکلات خاصی از جمله کاهش بازدهی آموزش و بازدهی کمتر کار خواهد شد.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم در ادامه افزود: با توجه به نامگذاری امسال با عنوان سال دانش بنیان و جهش تولید، قطعاً باید تلاش بیشتر و مستمری برای کشور داشته باشیم، اما با وجود تعطیلی‌های پی در پی ناظر بر آسیب فراوان به رشد اقتصادی، سرمایه‌های اجتماعی و آموزشی خواهیم بود که منجر به نارضایتی مردم می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که در بودجه سال آینده چه تدابیری برای رفع این معضل در نظر گرفته شده؟گفت: در واقع بخش بسیار زیادی از بحث آلودگی هوا در کلان شهرها و تهران مربوط به خودروهای فرسوده، خودروهای سبک، سنگین و موتور سیکلت‌ها است،چرا که سبد سوخت خودروها در کشور متکی به بنزین، گازوئیل و فرآورده‌های نفتی می باشد که از منابع مهم آلودگی هوا هستند.

نخعی یادآور شد: تاکید ما در برنامه هفتم توسعه و بودجه سال آینده بر سوخت، افزایش استفاده از خودروهای الکتریکی و تغییر الگوی تامین سوخت کشور بوده است که اجرای همین یک مورد تاثیر قابل توجهی در پیشگیری از آلودگی هوا دارد.

عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه برای قانون هوای پاک و برنامه ۵ ساله توسعه کشور تدابیر و تسهیلات لازم صورت گرفته که در اختیار دولت قرار داده شده  و نیاز به قانونگذاری ندارد،خاطرنشان کرد:تصور نمی کنم مشکلاتی برای اجرای قوانین در حوزه رفع آلودگی هوا داشته باشیم و همه این مسائل به حوزه اجرا باز می گردد که باید تطبیق کنند.