لزوم شفافیت و بررسی جدی قطعی برق در کشور/ قوانین باید بصورت یکسان در کشور اجرایی شود

به گزارش افکار نیوز، مازوت‌سوزی برای تولید برق موضوعی است که طی سال‌های اخیر به دلیل کمبود گاز و افزایش تقاضای برق در فصل‌های گرم سال و نیز در زمستان، مورد توجه قرار گرفته است،اما از طرفی پی توان گفت که  قطعی برق معمولاً ناشی از ناترازی در تولید و مصرف انرژی است.

 با توجه به اینکه بخش بسیار زیادی از تولید برق در ایران به گاز طبیعی وابسته است، طی زمان‌هایی که عرضه گاز کاهش می‌یابد یا با افزایش تقاضا برای گرمایش با استفاده از برق روبرو هستیم، به نیروگاه‌ها اجازه داده می‌شود از مازوت به‌عنوان سوخت جایگزین استفاده کنند.

بدیهی است که استفاده از مازوت به عنوان سوخت در نیروگاه‌ها معضلاتی از جمله آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی را رقم زده است و طی هفته اخیر به دلیل همین مشکلات دولت مازوت سوزی را در سه استان مرکزی،البرز و اصفهان ممنوع اعلام کرد،این در حالی است که سایر استان‌ها نیز از آلودگی هوا به دلیل استفاده پالایشگاه ها از سوخت مازوت رنج می برند.

اما در این راستا مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از  تامین انرژی و برق در استان های جنوبی کشور می گوید؛ عموم مردم احساس می کنند کشور تا سال گذشته توانایی تامین برق نیروگاه ها را داشت، اما اکنون این مسئله با چالش هایی مواجه شده و بی شک این موضوع باعث نگرانی درباره تامین انرژی کشور شده است.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید می کند که موضوع قطع برق و ممنوعیت مازوت سوزی نیاز به بررسی و حل مسائل مرتبط با تامین سوخت نیروگاه ها و  انرژی کشور دارد و باید به صورت جدی و مسئولانه به آن رسیدگی شود، تا بتوان وضعیت انرژی را بهبود بخشید.

 

نماینده مردم اهواز به یک نکته مهم دیگر نیز اشاره کرده  و ادامه می دهد؛ چرا برق برخی مناطقی که از سوخت مایع استفاده می‌کنند قطع می‌شود، اما در مناطقی مانند چهارمحال و بختیاری، یاسوج، سیستان و بلوچستان، خوزستان و سایر مناطق محروم، قطعی برق را شاهد هستیم، درحالی که برخی از مناطق شمال تهران و استان‌هایی که مازوت سوزی در آنها محدود شده، برق قطع نمی‌شود.

یوسفی در ادامه با بیان اینکه مردم از مسئولان صداقت و شفافیت در عملکرد و رفع تبعیض را مطالبه می کنند،یادآور می شود: مجلس، علی‌رغم نگرانی‌هایی که درباره افزایش قیمت بنزین، افزایش قیمت‌ کالاها، کاهش اختصاص ارز به کالاهای اساسی و سیاست‌های حداقلی افزایش حقوق بازنشستگان، کارمندان و کارگران نسبت به تورم را داشت،با این وجود به وزرای دولت چهاردهم رأی داد، اما این دوقطبی‌های موجود مشکلات مردم فهیم را برطرف نخواهد کرد، چراکه دچار خطای برداشتی و راهبردی نخواهند شد و انتظار شفافیت در اجرای قوانین بصورت یکسان در سراسر کشور را دارند.

اما در ادامه سید محسن موسوی زاده نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت اخیراً سوخت مازوت را در شهرهای اراک، البرز و اصفهان متوقف کرده، اما برای ممنوعیت مازوت‌سوزی و کاهش آلودگی صنایع آلاینده در خوزستان، تصمیمی اتخاذ نکرده است،می گوید: خوزستان قطب صنعتی کشور محسوب می‌شود و تقابل صنعت و محیط‌زیست به سلامت مردم این استان آسیب می رساند.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس دوازدهم با انتقاد از اقدامات دولت برای ممنوعیت مصرف مازوت در برخی شهرها، به تاخیر و عدم اتخاذ تصمیم مشابه در خوزستان،تاکید کرده  و می گوید:قطعا باید تصمیمات محیط زیستی بر اساس نیازهای واقعی و منطقه‌ای اتخاذ شود و اهمیت این موضوع بر اساس اولویت‌ها و اولویت‌بندی در کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست است.

 به گفته وی،برخی بیماری‌های سرطانی، قلبی، پوستی، ریوی و تنفسی در خوزستان افزایش چشمگیری داشته که مازوت‌سوزی در این امر نیز در این امر بی تاثیر نبوده است و علی‌رغم تذکرات مکرر به مقامات مسئول هنوز برای حذف فلرهای نفتی به ویژه در اطراف کلانشهر اهواز، اقدام جدی صورت نگرفته و این موضوع باید به‌طور کامل مرتفع شود تا شاهد بهبود وضعیت آلودگی هوا و مسائل زیست محیطی در خوزستان باشیم.

 

بطور کلی دلایل مختلفی  از جمله تراز تولید و مصرف،شرایط جوی و کاهش شدید بارش‌ها و کمبود آب در سدها و مدیریت انرژی منجر به وقوع قطعی برق طی یک سال خاص می شود، اما دولت با برنامه‌ریزی و اتخاذ تدابیر مناسب برای مدیریت بهینه مصرف انرژی، ارتقای زیرساخت‌ها و توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر و اجرای سیاست‌های کاهش مصرف انرژی می تواند گامی مثبت در جهت رفع مشکلات بردارد و با اعمال سیاست‌های تشویقی مردم را به استفاده از انرژی‌های پاک، کم مصرف و آگاهی عمومی در زمینه مدیریت مصرف هدایت کند.