فتحالله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با افکارنیوز درباره طرح نشاندار کردن مالیاتها گفت: این طرح هماکنون توسط سازمان امور مالیاتی در حال اجرا است و به مودیان اجازه میدهد که محل هزینهکرد درآمدهایشان را تعیین کنند. این طرح و میزان تحقق آن در سال جاری، نشان داد که تغییر راهبردی در سطح تصمیم برای تخصیص مالیات در سازمان امور مالیاتی به سمت حاکمیت مردمی و تعاملی اخذ شده است و این سطح از همکاری و مشارکت دادن مردم، به تحقق نظام مالیاتی مردمی منجر خواهد شد.
وی افزود: این اقدام و دادن اختیار به مودیان مشمول تبصره ماده 100 منجر به ایجاد شفافیت و انگیزه بیشتر در نظام مالیاتی کشور خواهد شد. چراکه تمرکز بیش از حد منابع در استان تهران و نبود توازن در توسعه اقتصادی سایر مناطق کشور یکی از مشکلات اساسی اقتصاد کشور است.
توسلی ادامه داد: حدود 49 درصد از منابع مالیاتی کشور در تهران متمرکز شده و صنایع بزرگ نیز بهطور گستردهای در این استان فعالیت میکنند . این وضعیت باعث شده منابع و امکانات کافی دراختیار مناطق محروم کشور نباشد. با این اوصاف دولت و مجلس بهدنبال ایجاد توازن در توزیع منابع مالیاتی و جذب سرمایهگذاری در مناطق محروم هستند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه یکی از راهکارها در راستای ایجاد توازن منابع مالیاتی ارائه معافیتها و مشوقهای مالیاتی برای جذب سرمایهگذاری در مناطق کمتر توسعهیافته است، اظهارداشت: قانونگذار با در نظر گرفتن معافیتهای مالیاتی متنوع از جمله 10 تا 15 سال معافیت مالیاتی برای مناطق محروم، تلاش میکند تا صنایع و سرمایهگذاران را به فعالیت در این مناطق تشویق کند
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس بیان کرد: همچنین تخفیفهای مالیاتی و محاسبههای مالیاتی خاص برای این مناطق نیز از دیگر مشوقهایی است که در نظر گرفته شده است.سازمان امور مالیاتی در حال پیگیری این موضوع است که مودیان مالیاتی بتوانند از نحوه هزینهکرد مالیاتهای پرداختی خود آگاهی داشته باشند.
توسلی درانتها تاکید کرد: اگر مودیان مالیاتی مطمئن باشند که مالیاتهای پرداختی آنها اثرگذار است و برای توسعه و زیرساخت مناطق محروم هزینه میشود، انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات خواهند داشت. زیرا شفافیت در گزارشدهی به مودیان در خصوص نحوه هزینهکرد مالیاتها میتواند موجب اعتماد بیشتر مردم به نظام مالیاتی و تقویت این نظام و توسعه کشور خواهد شد.