چهارمین جلسه بررسی صلاحیت وزیران ‌پیشنهادی دولت چهاردهم

چهارمین جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر یک شنبه آغاز شد.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح، صلاحیت حجت‌الاسلام اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات و عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی را بررسی کردند.

همچنین بررسی برنامه‌ها و صلاحیت سید عباس عراقچی، وزیر پیشنهادی امور خارجه ناتمام ماند و ادامه رسیدگی به آن در دستورکار قرار گرفت.

پاک‌مهر: سکان اداره وزارت بهداشت را باید فردی غیر سیاسی دست بگیرد

پاک‌مهر در مخالفت با وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی گفت: سکان اداره وزارت بهداشت را باید فردی غیر سیاسی دست بگیرد.

بیگدلی: ظفرقندی از تجربیات گران بهایی برخوردار است

بیگدلی در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: دکتر ظفرقندی می‌دانند چگونه دانشجو تربیت کنند. بالای ۴۰۰ دانشجوی متخصص را برای ما تربیت کردند. یعنی نگذاشتند ارز از این مملکت خارج شود. در همین استانبول فقط ما بالای ۲۵ هزار دانشجو داریم که در آنجا تحصیل می‌کنند که هر دانشجو ۲ میلیارد هزینه آن است و ایشان نگذاشتند میلیاردها پول از مملکت به خارج رود.

وی افزود: یعنی تمام مشکلات و درد و رنج‌های وزارت بهداشت را می‌داند. من پزشکم و هیئت مدیره بیمارستان‌های مختلف بودم، شورای عالی بیمه تعرفه را مشخص می‌کند و ربطی به رئیس سازمان نظام پزشکی ندارد. یک سال استثنا توسط سازمان نظام پزشکی این تعرفه تعیین شد.

بیگدلی گفت: به خون شهدا قسم می‌خورم که آقای ظفرقندی به این نظام التزام عملی دارد به ولایت فقیه التزام عملی دارد. زیرا مردم را دعوت به مشارکت حداکثری در پای صندوق‌های رای دعوت کرده است. اگر نداشت، اپوزیسیون می‌شد و می‌نشست در خانه ولی انجمن ایشان به تک تک پزشکانو تک تک کادر درمان و انجمن‌های ایشان تماس گرفتند و مردم را برای حضور در پای صندوق رای تشویق می‌کردند. این یعنی التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی ایران

وی افزود: آقای پزشکیان متخصص حوزه بهداشت هستند. من مطمئنم آقای دکتر ظفرقندی با هماهنگ مقامات ارشد نظام و استعلام دستگاه‌های امنیتی معرفی شدند. وزیر محترم اطلاعات در کمیسیون اجتماعی به همکاران من شهادت دادند که تمامی وزرا استعلام شدند و مورد تایید دستگاه‌های امنیتی بودند.

سنگدوینی: حوزه سلامتی را نباید سیاسی کنیم

سنگدوینی در موافقت با برنامه‌های ظفرقندی گفت: این فرصت را غنیمت بشمارید، آیا واقعاً عزیزانی که در کابینه به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شدنداز مراجع امنیتی تایید صلاحیت نگرفتند؟ آیا از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه این‌ها را نخواستند و با این‌ها صحبت نکردند؟ تاییدیه مگر نگرفتند؟

وی افزود: دومین وزارتخانه‌ای که بیشترین جمعیت به سمت آن رجوع می‌کند بعد از وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.

وی افزود: آقای دکتر ظفرقندی این فرصت را از طریق جناب آقای دکتر پزشکیان برای خود غنیمت شمرده و آمده است که نوکری و خدمت کند.

این نماینده موافق گفت: ظفرقندی حتماً می‌آید و حال حاضر خودش را برای نمایندگان مجلس توضیح می‌دهد، حال حاضر افراد مهم است. جامعه پزشکی و نخبگان  ایشان را تایید کرده است. آقای دکتر مرندی خانم دکتر وحیده دستجردی و آقای دکتر هاشمی ایشان را تایید کردند.

وی افزود: سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در طول ۱۰ سال حدود ۳۰ درصد اجرا شده است. آیا نباید به این توجه شود آقای دکتر ظفرقندی را کی معرفی کرده است؟ رئیس جمهوری معرفی کرده که خودش فوق تخصص جراحی قلب است و می‌فهمد و خودش وزیر بهداشت بوده است و آن را می‌فهمد. خودش نایب رئیس مجلس و چند دوره نماینده مجلس بوده است. پس متوجه می‌شود که چه کسی را معرفی می‌کند. آقای دکتر پزشکیان اعلام کردن برای من سیاست کلی مقام معظم راهبری و برنامه هفتم است.

سنگدوینی گفت: نارضایتی در بین مردم و جامعه پزشکی از شرایطی که الان در جامعه وجود دارد باید اصلاح شود. دکتر ظفرقندی وقتی به کمیسیون ما آمد اعلام کرد برای این موضوع آمده‌ام که اصلاح کنم.

شریعتی: مقام وزارت بهداشت مقام حاکمیتی در جمهوری اسلامی است

نماینده مردم تهران در مجلس دلایل سیاسی را علت مخالفت خود با وزیر پیشنهادی بهداشت اعلام کرد و گفت: فتنه ۸۸ سبب شد تا مشارکت ۸۵ درصدی مردم ضایع شود و حتی سبب اعمال تحریم‌ها شد.

وی افزود: او می‌خواهد از مجلسی رای اعتماد بگیرد که چندی پیش درباره انتخابات آن گفته بود این انتخابات مهندسی شده است.

شریعتی ادامه داد: مقام وزارت بهداشت مقام حاکمیتی در جمهوری اسلامی است.

عباس‌پور: آقای ظفرقندی به جای اینکه به دنبال طبابت باشد، بیانیه صادر کرده است

روح الله عباسپور به عنوان نخستین مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت اظهار داشت: ما چالش‌های اساسی در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی داریم؛ تا جایی که اقدامات گذشته سبب شده تا امروز مسائل بهداشتی و درمانی کشور، مسائل امنیتی را ایجاد کند.

وی یکی از دلایل مخالفت خود با وزیر پیشنهادی بهداشت را نقد وی به افزایش ظرفیت پزشکی دانست و اظهار داشت: رئیس جمهور پرهیز از تعارض منافع در حوزه پزشکی را مورد تایید قرار داده‌اند در حالی که آقای ظفرقندی در طول مدت فعالیت خود در سال‌های گذشته مطب داشته است.

عباسپور افزایش تعرفه‌های پزشکی را یکی دیگر از دلایل مخالفت خود بیان کرد و گفت: این افزایش سبب مهاجرت پزشکان به بخش خصوصی می‌شود که با برنامه‌های دولت پزشکیان همخوانی ندارد.

این نماینده مجلس به رویکرد سیاسی وزیر پیشنهادی بهداشت اشاره کرد و افزود: آقای ظفرقندی به جای اینکه به دنبال طبابت باشد، قلم به دست بوده و بیانیه صادر کرده است.

موافقت کمیسیون آموزش مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت 

احسان عظیمی‌راد در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت کرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سابق و برنامه‌های محمدرضا ظفرقندی، وی را فردی حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانستند.

کمیسیون بهداشت مجلس با صلاحیت ظفرقندی موافقت کرد

سلمان اسحاقی در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) گزارش کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت کرد.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سابق و برنامه‌های محمدرضا ظفرقندی وی را فردی مناسب برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانستند.

آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی آغاز شد.

عراقچی: ما راه مقاومت و حمایت از فلسطین را گم نخواهیم کرد

سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه در جلسه بررسی صلاحیت خود و برنامه‌هایش برای تصدی وزارت امورخارجه در دولت چهاردهم، گفت: ۳۹ سال قبل که به عنوان دانشجویی جوان وارد دانشکده وزارت امور خارجه شدم، با خود پیمان بستم که همواره پاسدار ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی، و حافظ منافع ملی ایران باشم.

وی افزود: وزارت امور خارجه را سنگری جدید دیدم که باید در آن از امنیت و منافع این ملت با جان و دل دفاع کنم و در برابر زیاده‌خواهی‌های دشمنانی که همواره استقلال و سعادت این کشور را هدف قرار داده یا می‌دهند، بایستم. از همان زمان با خود و خدای خود، عهد بستم که وارد هیچ دسته و جناحی نشوم، و تنها یک دیپلمات وفادار به انقلاب و ملتم باقی بمانم.

وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه دولت چهاردهم بیان کرد: مفتخرم که قریب به چهار دهه است عضو خانواده شریف وزارت امور خارجه هستم و از متن و بطن آن برخاسته‌ام. جدای از مدارج و مسئولیت‌هایی که در وزارت امور خارجه داشته‌ام، در درجه اول خود را یک «کارشناس» وزارت امور خارجه می‌دانم و به آن افتخار می‌کنم؛ و اکنون با کوله‌باری از دانش و تجربه، و لمس عینیِ بسیاری از فراز و نشیب‌های سیاست خارجی، در معرض اعتماد شما سروران گرانقدر قرار دارم.

عراقچی گفت: استقلال، خودباوری، نهراسیدن از قدرت‌های سلطه‌گر، یاری مظلومان، نفی سلطه‌گری و سلطه‌پذیری، حسن همجواری با همسایگان، و حمایت همه جانبه از محور مقاومت، و خصوصاً ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین، اساس سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را از ابتدای انقلاب تا کنون شکل داده و رمز اقتدار و منزلت کشور ما بوده است.

وی افزود: امامین انقلاب، روش نوینی را برای تحمیل اراده در محیط بین‌الملل تعریف کردند، و توانستند مفهوم قدرت را متحول سازند، و قدرت معنایی را به ادبیات نظام بین‌الملل وارد کنند. امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب با کشف و معرفی منابع جدید قدرت، مسیری متفاوت برای مقاومت علیه قدرتمندان سلطه‌گر و زورگوی جهانی رقم زدند. امروز که ۴۶ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی می‌گذرد، به پشتوانه این مکتب فکری، و با تکیه بر حمایت‌ها و فداکاری‌های ملت عزیز، و هدایت‌های داهیانه رهبر فرزانه انقلاب، ایران مقتدرتر از گذشته بر بام قدرت در منطقه ایستاده است.

متکی: اسرائیل از بین خواهد رفت

منوچهر متکی در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی وزیر امور خارجه گفت: اسرائیل از بین خواهد رفت.

قوامی: رشد اقتصادی با شعار تحقق پیدا نمی‌کند

هادی قوامی در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: رشد اقتصادی با شعار تحقق پیدا نمی‌کند و آقای عراقچی برای این مهم برنامه دارند.

هادی قوامی نماینده موافق برنامه‌های عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه عصر امروز (یکشنبه) در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در برنامه آقای عراقچی فقط به بخشی که مربوط به تامین منافع ملی و حفظ و افزایش ثروت ملی هست اشاره می‌کنم که یکی از ماموریت‌های اصلی سیاست خارجی دولت چهاردهم است.

وی عنوان کرد: طبیعتاً بدون انجام دیپلماسی اقتصادی دیگر برنامه‌ها و ماموریت‌های وزارت خارجه ما را به دور تسلسل خواهد رساند. ما در بسیاری از کشورها قرارداد می‌بندیم اما رها می‌شود به این دلیل که وزارتخانه‌های ما لحاظ اقتصادی ندارند. از آقای عراقچی تقاضا دارم حتماً موضوع اقتصادی را که در برنامه خود آوردند در سفارتخانه‌ها حتماً لحاظ کنند. ما یک مزیت داریم و به همسایگان زیادی دسترسی داریم و باید بتوانیم فرصت‌های خود را به قوت تبدیل کنیم.

این نماینده مجلس بیان کرد: این تاکید مقام معظم رهبری هم هست که دیپلماسی اقتصادی را به یک ضرورت ساختاری و اجتناب ناپذیر تبدیل کرده است. طبیعتاً در چارچوب تعامل و اتصال پیوسته و هوشمندانه و منفعت محور با بازارهای جهانی می‌توانیم فضا را به سمت و سویی ببریم که لحاظ اقتصادی را در وزارت خارجه برجسته کنیم. دسترسی به این چشم انداز اتخاذ یک رویکرد جدید در دیپلماسی اقتصادی طلب می‌کند و آن این است که حتماً در سفارتخانه‌ها یک فرد با نگاه گسترش بخش خصوصی به کار گرفته شود تا سیاست خارجی و اقتصاد را در یک امتداد به سمت دستیابی به اهداف تبیین شده در اسناد بالادستی رهنمون کند.

قوامی تصریح کرد: برای رشد هشت درصدی در پنج ساله پیش رو در برنامه توسعه نیازمند حتماً ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم که بخشی از آن با سرمایه گذاری خارجی محقق می‌شود که با شعار دادن شدنی نیست. رساندن ۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز به نگاه جدید و اقداماتی دارد که در برنامه‌های دکتر عراقچی با ظرافت به آن اشاره شده است.

وی اضافه کرد: برای اینکه سیاست خارجی را در مسیر پیشرفت اقتصادی قرار دهیم حتماً باید مانع زدایی و تسهیل گری و امیدبخشی به فعالان اقتصادی می‌تواند موضوع و اولویت اساسی و مهمی باشد. اولویت بخشی به دیپلماسی اقتصادی درون زا و برونگرا مورد توجه مقام معظم رهبری بوده که در برنامه دکتر عراقچی به درستی جانمایی شده است و در برنامه کلی دولت هم دیده شده است. ما باید به این هم راستایی در مجلس کنیم.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه پیام رای بالا به دکتر عراقچی این خواهد بود که مجلس حتماً کمک کار دولت خواهد بود و زمینه‌های لازم را برای مانع زدایی و دستیابی به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی فراهم خواهد کرد، گفت: باید تلاش کرد در جهت پیشبرد همه جانبه سیاست حسن همسایگی، از غرب وسیع تا شرق وسیع و از شمال بارانی تا جنوب آفتابی باید به فرصت تبدیل کرد. اینکه دایم از مرزهای غربی پیام کولبری و فشار روی مرز نشینان مطرح شود یا در شرق تهدید داشته باشیم زمینه رشد هشت درصدی را فراهم نخواهد کرد.

قوامی در پایان تاکید کرد: مرز باید به منشأ ورود مطمئن و پایدار ارز تبدیل شود تا به بانک مرکزی و وزارت اقتصادی ما کمک کند. تلاش می‌کنیم در حوزه دیپلماسی اقتصادی و گسترش میدان دیپلماسی در شرق و آسیا اقدامات لازم صورت گیرد. در بحث مهم در خصوص مدیریت تخاصم و مقابله با سیاست‌های خصمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی فصل جدیدی در برنامه‌های دکتر عراقچی است و حتماً ایشان برنامه‌های جدیدی برای ان دارد. از همه همکاران تقاضا می‌کنیم فتیله لحاظ بالای سیاسی را پایین بیاوریم و فتیله لحاظ اقتصادی را در بخش‌های مختلف بالا ببریم.‌

آغاز چهارمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم

دقایقی پیش و با اعلام محمدباقر قالیباف، جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی آغاز شد.