به گزارش افکارنیوز به نقل از کیهان، فريدون خاوند در مصاحبه با راديوفردا البته تلاش داشت تا تعيين كنندگي قطع همكاري پژو با ايران در اخراج ۸ هزار كارگر اين شركت را كمرنگ كند.

وی با این وجود گفت: ایران دومین بازار پژو بعد از فرانسه بود. می توان گفت که بدون قطع ارتباط با ایران هم «پژو» دچار مشکل می شد و چاره ای جز بازسازی ساختارهایش نداشت. ولی بازار ایران هم، بار سنگین تازه ای بود که بر دوش این شرکت گذاشته شد و این را نمی توان نفی کرد. وقتی حدود دو هفته قبل «پژو» اعلام کرد قصد دارد دو سایت مهم اش را در حومه پاریس و شهر رن تعطیل کند، بعضی از سندیکاها بلافاصله موضوع ایران را پیش کشیدند، با این استدلال که رها کردن بازار ایران با بحران شرکت فرانسوی بی ارتباط نبوده است.


وی افزود: شرکت «پژو» مشکل ساختاری دارد، اشتباهات بزرگ استراتژیک مرتکب شده و قافیه را به خصوص به شرکت های آلمانی باخته و این دلیل اصلی بحران این شرکت است نه قطع رابطه اش با ایران. ولی به هر حال پیامدهای این قطع رابطه را هم نمی توان انکار کرد و مسلما این رویداد بر وضعیت «پژو» تاثیر منفی گذاشته. البته نه آن قدر که بعضی از رسانه های جمهوری اسلامی می گویند. می توان گفت که بدون قطع ارتباط با ایران هم «پژو» دچار مشکل می شد و چاره ای جز بازسازی ساختارهایش نداشت. ولی بازار ایران هم، بار سنگین تازه ای بود که بر دوش این شرکت افتاد.


تحلیلگر رادیو فردا خاطر نشان کرد: پژو در کنار «رنو» یکی از دو غول بزرگ اتوموبیل سازی فرانسه است و بحران آن یک زمین لرزه بزرگ را هم برای جامعه کارگری و هم برای فرانسوا اولاند رئیس جمهوری سوسیالیست فرانسه به وجود آورده است، به خصوص از این لحاظ که چپ های فرانسوی با شعار «تغییر» به قدرت رسیدند و برای آنها دشوار است ببینند که یک شرکت خصوصی تصمیم می گیرد یک جا هشت هزار نفر از کارگران اش را بیرون کند.


وی درباره این خبر که شرکت رنو قصد دارد در ایران بماند و حتی جای پژو را بگیرد، گفت: این خبر همین روزها به رسانه های فرانسوی درز کرده و بعید نیست که سر و صدا هم راه بیندازد. این پرسش مطرح شده که چرا «پژو»، شرکت کاملا خصوصی فرانسوی، خاک ایران را زیر فشار تحریم های بین المللی ترک می کند، حال آنکه «رنو»، به رغم سهم پانزده درصدی دولت فرانسه در این شرکت، اعلام نکرده است که قصد دارد به حضور خود در ایران پایان بدهد.


یادآور می شود اعلام قطع همکاری شرکت پژو با ایران در تامین قطعات یدکی چند ماه پیش و به دنبال خبر اتحاد این شرکت با شرکت آمریکایی جنرال موتورز صورت گرفت. جنرال موتورز در حالی ۷ درصد از سهام پژو را خرید که خود از سال ۲۰۰۸ در شرایط بسیار بحرانی قرار گرفت به نحوی که مجبور به دریافت یارانه های سنگین از دولت آمریکا شد و متقابلا ۳۲ درصد سهام خود را به دولت واگذار کرد.

با این حال اتحاد پژو سیتروئن با جنرال موتورز چندان هم خوش یمن نبود و چند ماه بعد از این همکاری و ترک بازار ایران، پژو مجبور شد اخراج ۸ هزار کارگر را در دستور کار قرار دهد. مطبوعات فرانسه از وضعیت فعلی پژو به عنوان غرق شدن تایتانیک یاد کرده اند.


ظاهرا در اين ميان جناب تحليلگر راديو فردا قصد دارد با كمرنگ نشان دادن نقش تحريم ضد ايراني در اين ورشكستگي، مدال افتخار غرق تايتانيك پژو را به سينه شركت دولتي آمريكايي بياويزد.