حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد در خطبههای نماز جمعه عبادی - سیاسی تهران، اظهار داشت: رئیس جمهور محبوب و پرتلاش و متواضع و خستگی ناپذیر با کفایت ایران در دوران کوتاه مدیریت اجرایی کشور ارزشها و سجایای الهام بخش و امید آفرین اخلاقی را عینیت بخشید و چهره زیبای کارگزار زیبای نظام اسلامی را در رفتار و سخن خویش به نمایش گذاشت.
وی با بیان اینکه با توجه به اهمیت و جایگاه ویژه و استثنایی سیاست مبتنی بر سجایای اخلاقی خطبه نخست را به این مهم اختصاص میدهم، ادامه داد: اخلاق از نگاه استاد شهید مطهری، چگونه زیستن و رفتار کردن را دربرمیگیرد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: انسان در تراز اسلام و قرآن و نهج البلاغه در دو حوزه اخلاق فردی و اجتماعی و اخلاق فردی و سیاسی از ویژگیهای ممتازی برخوردار است.
حجت الاسلام ابوترابی اظهار داشت: رهبر انقلاب فرمودند نظام اسلامی شکل گرفته است اما با دولت اسلامی فاصله داریم. اگر کارگزاران در تمام سطوح به این اصول و قواعد ارزشی و زیربنایی عمل کنند و در عمل رعایت کنند، دولت اسلامی شکل میگیرد و دولت اسلامی مسیری برای ساخت اجتماع اسلامی است که جامعه اسلامی مسیر را برای ساخت تمدن اسلامی هموار میکند.
وی گفت: مهمترین اصل در اقتدار و صفات نظام سیاسی و مهمترین عامل در خلق قدرت فرامنطقه ای و منطقهای و جایگاه محور مقاومت و ملل مسلمان در یک منزلت صحیح و مؤثر دستاورد مدیریت مبتنی بر عدالت، عام، فقه و حکمت امام راحل و رهبر حکیم انقلاب اسلامی است که این راه را برای این قدرت هموار کرده اند، اما آنچه زمینه این اثرگذاری را فراهم کرد ملت بزرگ ایران بود. ملت ایران بود که راه را برای حضور امام راحل و آفرینش این قدرت و خارج کردن کشورها از مدار اراده آمریکا هموار کردند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران خطاب به کارگزاران نظام، گفت: کارگزار اسلامی! پست و مقامی که بر عهده دارید، ابزاری برای رسیدن به خواستههای نفسانی نیست بلکه امانتی بر گردن ماست، لذا این امانت را پاس بداریم.
وی افزود: از مهمترین اصول در فقه سیاسی و اخلاق سیاسی توجه به کرامت انسان است. انسان در مدرسه قرآن دارای ارزش و کرامت است. سیاست در اندیشه قرآن، پیامبر و نهج البلاغه ابزاری برای تحقق امر مهم است و فقه سیاسی با تبیین ویژگیهای کارزار برای تحقق سیاست مبتنی بر اخلاق بوده و تعالی جوامع بشری و انسانی، فقه سیاسی نظام سیاسی را از درون متحول میکند و حاکم و مجریان را وادار به عمل بر اساس احکام و قواعد حکومتی میکند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران اظهار داشت: انسان عادل متواضع و در برابر حق تسلیم است و از هر سطحی از سطوح ظلم منزه و پاکیزه بوده و اهل انصاف است، در گفتوگو و مباهات سیاسی حقوق افراد و جامعه را رعایت میکند، آراسته به عدالت، علم، حکمت بوده و این مدرسه قرآن است.
وی در خطبه دوم اظهار کرد: در آستانه ۱۴ و ۱۵ خرداد قرار داریم و یاد و نام امام راحل را گرامی میداریم.امام بزرگوار راه را برای تار و پود سیاست در ایران اسلامی و جهان اسلام هموار کردند. نفوذ صلح آمیز اندیشه سیاسی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و گسترش آن در سطح جهان اسلام، سیاست خارجی موفقیت آمیز ایران در مهار قدرت نظامی و سیاسی آمریکا در منطقه و حضور محور مقاومت و حماس مقتدر به صورت یک قدرت نوظهور فرهنگی، سیاسی و نظامی تبیین کننده حرکت عظیمی است که امام خلق کردند و رهبر انقلاب با یک نگاه جامعه و فهم درست از ظرفیت جهان اسلام این حرکت را در مسیر دستیابی به قلههایی از اقتدار مدیریت و رهبری نمودند.
وی گفت: تحولات ایران، عراق، سوریه، لبنان، یمن و فلسطین قهرمان نشان داد که دوران تصمیم گیری خودسرانه غرب و آمریکا به پایان رسیده است.
وی ادامه داد: سیاست خارجی ناهنجار آمریکا در برابر سیاست خارجی مبتنی بر اخلاق، حمایت از آزادی خواهان جهان و حمایت بدون قید و شرط از فلسطین قهرمان راه را برای انفعال آمریکا در منطقه هموار کرده است. امروز رفح مظلوم و مقتدر به نقطه پایان کار اسرائیل تبدیل شده است. علی رغم ابزارها و سلاحهایی که آمریکا در اختیار رژیم قرار داده و نهادهای بین المللی از آنها حمایت کرده اند، باز غزه ایستاده است.
ابوترابی فرد تصریح کرد: جنایت، شقاوت و دستهای به خون آغشته صهیونیستها و غرب و به ویژه سوختن زنان و کودکان در رفح پرده غفلت از دیدگان جهان و حتی حامیان رژیم اسرائیل فرو انداخته و وجدانها را بیدار کرده است.
وی با بیان اینکه غزه از جغرافیای جهان اسلام پاک نمیشود، گفت: حماسه خونین غزه باید یک پیروز داشته باشد و آن بقا و بازسازی آن توسط کشورهای اسلامی است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: دولت سیزدهم با فهم درست چالشها و موانع با یک نقشه راه در حوزههای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی حرکت خود را آغاز کرد و در طول ۳ سال گذشته در این مسیر گامهای بلندی را برداشت. رئیس جمهور شهید در اولین بخشنامه خود برای تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ با رصد دقیق ناترازی بودجه بر ضرورت اصلاح ساختار نظام بودجه نویسی تاکید نمود و توصیه داشت که انصافاً کار بزرگی را در این حوزه آغاز کرد.