حاج‌قاسم چگونه «اربیل» را از سقوط به دامان داعش نجات داد؟

 حمله هفته گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر موساد در «اربیل» عراق که سبب هلاکت «پیشرو دیزایی» شاه‌ماهی اقتصادی رژیم صهیونیستی و چند تن از عناصر جاسوسی این رژیمِ موقتی شد، نشان داد که صهیونیست‌ها کماکان در اربیل و در منطقه تحت کنترل خاندان بارزانی، نفوذ و رفت‌وآمد دارند و اربیل را به نقطه کانونی شرارت‌ها و اعمال تروریستی خود تبدیل کرده‌اند.

در این میان، نکته قابل تأمل، بیانیه‌ای بود که در پی حمله موشکی سپاه پاسداران به مقر موساد در شهر اربیل، دولت اقلیم کردستان عراق صادر و این حمله را محکوم کرد و مدعی شد که «‌این حملات مناطق غیر نظامی و مملو از جمعیت را هدف قرار داده است»؛ ادعایی که البته کذب بودن آن با ارائه مستندات و تصاویر حمله، آشکار شد.

پس از آن در فضای رسانه‌ای کشور، تصویری از دیدار «مسعود بارزانی» و «مئیر داگان» رئیس وقت موساد، در اقلیم کردستان حوالی سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ منتشر شد؛ امری که به وضوح نشان از نزدیکی بارزانی‌ها با صهیونیست‌ها دارد.

حاج‌قاسم چگونه «اربیل» را از سقوط به دامان داعش نجات داد؟

اما رفتار و اقدامات عجیب خاندان بارزانی در نزدیکی به صهیونیست‌ها و تبدیل اربیل به پایگاه شرارت و اعمال تروریستی موساد، در حالی است که می‌توان گفت خاندان مورد اشاره بقای خود را مدیون ایران اسلامی و رشادت‌های حاج قاسم سلیمانی سپهسالار مبارزه با تروریسم در غرب آسیاست.

حاج‌قاسم چگونه «اربیل» را از سقوط به دامان داعش نجات داد؟

خردادماه سال ۱۳۹۳ نیروهای «گروه تروریستیِ آمریکاساخته داعش» که از ناحیه صهیونیست‌ها هم حمایت می‌شدند، با پیشروی به سمت مناطق شمال عراق به سرعت توانستند مناطق مهمی از شمال این کشور از جمله موصل را به تصرف خود در آورند و در سوی دیگر نیز نیروهای داعشی پیشروی خود از مرزهای غربی عراق در استان الانبار را آغاز و با تصرف بخش اعظمی از این استان، حرکت خود به سمت بغداد برای تصرف پایتخت کشور عراق را آغاز کردند.

داعش در ادامه پیشروی‌های خود در شمال عراق پس از تصرف موصل، شهر اربیل را نیز به محاصره خود در آورد و عن‌قریب بود تا با تصرف این شهر، عملاً بخش مهمی از اقلیم کردستان عراق را نیز اشغال کند.

اما در حالی که داعش قدم‌های نهایی را برای تصرف اربیل برمی‌داشت، یک اتفاق مهم این شهر را از سقوط نجات داد؛ سرلشکر سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران شخصاً با ۷۰ تن از نیروهایش به اربیل رفتند و طی عملیاتی که فرماندهی آن برعهده خودِ حاج قاسم بود، محاصره اربیل شکست.

حاج‌قاسم چگونه «اربیل» را از سقوط به دامان داعش نجات داد؟

در مهرماه سال ۹۳، سردار «امیرعلی حاجی‌زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه در همین زمینه گفت: «اگر ایران نبود داعش کردستان عراق را می‌گرفت، سردار سلیمانی با ۷۰ نفر جلوی داعش را گرفت و نگذاشت وارد اربیل شوند».

همان زمان رسانه‌های کردستان اعلام کردند که چند روز پیش از حمله داعش به اربیل، سردار سلیمانی که برای اطلاع دقیق از میزان پیشروی‌های داعش در عراق به این کشور رفته بود، در جریان بازدید میدانی از جبهه جنگ در کردستان عراق به مسعود بارزانی هشدار می‌دهد که احتمالاً هدف بعدی داعش پس از اشغال «الکوایر» و «مخمور»، اربیل است، اما بارزانی به این هشدار سردار سلیمانی توجه نمی‌کند.

فرمانده نیروی قدس سپاه همچنین به مقامات کردستان عراق تذکر می‌دهد که نیروهای پیشمرگه کردستان عراق، هیچ‌گونه آمادگی و اطلاع از نحوه مقابله با داعش را ندارند، اما باز هم بارزانی و معاونانش به این تحلیل‌های نظامی شهید سلیمانی توجه نمی‌کنند.

پس از آنکه داعش، اربیل را به محاصره خود درمی‌آورد، تنها کسی که به درخواست کمک بارزانی جواب مثبت می‌دهد ایران است و حتی آمریکایی‌ها نیز درخواست کمک بارزانی را بی‌پاسخ می‌گذارند.

حاج‌قاسم چگونه «اربیل» را از سقوط به دامان داعش نجات داد؟

«حسین امیرعبداللهیان» معاون وقت عربی آفریقایی وزارت امور خارجه در این‌باره اظهار کرد: «ز مانی که داعش می‌رفت تا اربیل را به محاصره کامل خود در آورد، سرکنسول ایران در اربیل با من تماس گرفت و گفت همه مردم و حتی خاندان بارزانی اربیل را ترک کرده‌اند. در آن شرایط بحرانی، مسعود بارزانی رهبر اقلیم کردستان عراق در شرایطی که بیش از ۵ مرتبه از نیروهای آمریکایی و ائتلاف ضد داعش درخواست کمک می‌کند اما آمریکایی‌ها به این درخواست‌های بارزانی هیچ پاسخی نمی‌دهند. با بحرانی‌تر شدن شرایط، بارزانی این بار از جمهوری اسلامی ایران در خواست کمک می‌کند؛ پس از دریافت پیام کمک بارزانی از سوی مقامات ایرانی، جمهوری اسلامی با یک تصمیم قاطع در راستای دفاع از مردم و دولت عراق، به در خواست بارزانی جواب مثبت می‌دهد. در همین راستا سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران با یک پرواز وارد فرودگاه اربیل می‌شود تا مستقیماً عملیات شکست محاصره اربیل را فرماندهی کند. طی این عملیات، سردار سلیمانی تنها با ۷۰ تن از نیروهایش، در مقابل تروریست‌های تکفیری می‌ایستد و با شسکتن محاصره اربیل، این شهر را از سقوط حتمی نجات دهد».

«ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران، در همین باره به مهر گفت: «من در برابر این سخنی کە می‌گویم مسؤولم و باید حقایق را بگویم. زمانی کە داعش در صدد حملە بە اقلیم کردستان بود و بە دروازەهای اربیل نزدیک شدە بود، مسؤولین اقلیم کردستان فوراً با جمهوری اسلامی ایران تماس گرفتند. حتی برای اطمینان از این درخواست همان شب دیرهنگام یکی از مسؤولین بلندپایە ایران با بندە تماس گرفتند تا از صحت و سقم ماجرا مطمئن شوند. چون از اقلیم با آن‌ها تماس گرفتە بودند و درخواست کمک کردە بودند. بلافاصلە مسؤولان جمهوری اسلامی ایران بە درخواست کمک مسعود بارزانی رئیس وقت اقلیم کردستان و نچیروان بارزانی نخست‌وزیر وقت اقلیم پاسخ مثبت دادند و همان شب هواپیمای کمک‌های نظامی ایران از جملە اسلحە و مهمات ضروری برای نیروهای پیشمرگه فرستادە شد. همچنین چندین مشاور نظامی بلندپایە ایرانی نیز برای کمک بە نیروهای پیشمرگه و شرکت در جنگ با داعش بە اربیل اعزام شدند. همە این‌ها با دستور و همکاری حاج‌قاسم انجام شد. واقعیت این است کە اقلیم کردستان از چندین کشور دیگر هم کمک خواستە بود اما اولین کشوری که بە یاری اربیل شتافت، جمهوری اسلامی ایران و شخص حاج‌قاسم سلیمانی بود. البتە حاج‌قاسم بە عنوان فرمانده قدس و مسؤول قرارگاه رمضان همیشه برای کمک بە کُردها آمادە بود».