جنگ در غزه درحالی به 40 روز نزدیک میشود که دراین مدت، عرصه سیاسی جهان دستخوش تحولات بسیاری در قبال این جنگ بوده است. دولتهای غربی که در آغاز این جنگ یکصدا دست به حمایت از رژیم صهیونیستی زدند، با ادامه جنگ و نمایان شدن خوی جنایتکارانه ارتش رژیم صهیونیستی و شنیدن اظهارنظرهای تندی مثل حمله هستهای به غزه، اندک اندک باوجود حمایتهای بیدریغ امریکا و برخی کشورهای اروپایی درحال تجدیدنظر در قبال موضع پیشین خود هستند. سوا از اینکه نتیجه این جنگ چه باشد، آنچه مسلم است، حملات بیامان صهیونیستها به بیمارستانها، مدارس و مساجد باعث شده است، شکافی عمیق در روابط تلآویو با جهان به وجود آید. ضمن آنکه این جنگ باتوجه به فعالیتهای مقاومت منطقه میتواند باتلاق افغانستان و عراق دیگری را برای امریکا رقم بزند. درباره جنگ غزه، با علی الاسدی، رئیس شورای سیاسی جنبش مقاومت اسلامی عراق نجباء گفتوگویی کردهایم که میخوانید:
ریشههای عملیات طوفانالاقصی را چه عواملی میدانید؟
عوامل متعددی در این عملیات دخیل هستند که مهمترین آن تغییر موازنه قدرت در جهان است. عامل دیگر اینکه مقاومت اسلامی فلسطین با هوشیاری متوجه نقشه صهیونیستها و استکبار جهانی برای ایجاد تغییرات جمعیتی و کوچاندن اجباری مردم از باریکه غزه شد. فشارهای اقتصادی و امنیتی بر ساکنان غزه نیز به این عملیات دامن زد.
در آغاز جنگ، رسانههای غربی حماس را به اقدامات ضدحقوقبشری متهم کردند. انگیزه ایراد چنین اتهاماتی چیست؟
انگیزه آنها سرپوش نهادن بر کشتار غیرنظامیان بیدفاع از زنان و کودکان و ایجاد پروپاگاندای تبلیغاتی علیه مقاومت اسلامی در غزه است. اما دروغ ماندگار نیست و خداوند آبروی صهیونیستها را در افکار عمومی و حتی رسانههای خودشان برد.
امریکا از همان روز نخست وارد ماجرا شد و بهنظر میرسد علاقهای به پایان جنگ ندارد. آیا این بهمعنای تلاش واشنگتن برای بهراهانداختن جنگ بزرگ دیگری در خاورمیانه است؟ و اگر اینطور است، آیا نتیجه آن چیزی متفاوت از ناکامیهایش در جنگهای افغانستان و عراق خواهد بود؟
ورود امریکا به جنگ از همان روز اول با انگیزه حفظ موجودیت رژیم نامشروعی بود که ضربه محکمی دریافت کرد و دچار از همپاشیدگی داخلی و خارجی شد. امریکاییها همزمان بهدنبال این بودند که از شرایط موجود برای اجرای نقشههای پیشگفته استفاده کنند. اما نتایج ورودشان، در همان سطح شکست افغانستان و عراق خواهد بود ـ اگر نگوییم بدتر از آن خواهد بود ـ و این بهدلیل نقشآفرینی محور مقاومت در مقابله با استکبار جهانی در غرب آسیاست.
با وجود حمایت فعال حزبالله لبنان از حماس که تا حد درگیری نظامی با صهیونیستها هم پیش رفته و شهید هم داده است، برخی رسانههای غربی درصدد القای تنها گذاشتن حماس در جنگ از سوی حزبالله هستند. پاسختان به این ادعا چیست؟
طبیعی است که چنین ادعاهای بیپایهای از رسانههای غربی منتشر شود، چراکه آنها تحت کنترل لابی جهانی صهیونیسم، موظف به جانبداری کامل از رژیم صهیونیستی و دروغپردازی در مورد مقاومت اسلامی هستند که حزبالله در رأس آن است. البته موفق نخواهند بود. چگونه میتوانند خورشید را در روز روشن پنهان کنند؟!
مقاومت عراق تاکنون چگونه در کنار مقاومت غزه بوده و در ادامه مسیر نیز چگونه پیش خواهد رفت؟
مقاومت عراق از روز اول در کنار مقاومت فلسطین ایستاد و حملات خود را به نیروهای امریکایی مستقر در عراق و منطقه تشدید کرد تا فشار بر مقاومت اسلامی غزه را کاهش دهد، زیرا امریکا جنگ علیه غزه را فرماندهی میکند. ما تا آزادسازی آخرین وجب و تا پاکسازی کامل سرزمین فلسطین از لوث اشغالگران، در کنار مقاومت فلسطین خواهیم ماند.
نقش مقاومت یمن را چگونه ارزیابی میکنید؟
نقش مقاومت یمن در قبال آرمان فلسطین، نقشی محوری است و تاکنون مسئولیت شرعی، اخلاقی و تاریخی خود را در قبال آرمان محوری امت اسلامی ادا نموده و با حملات راهبردی، ضربات محکمی به دشمن صهیونیستی وارد کرده است.
ارزیابیتان از مواضع ایران در حمایت از عملیات طوفانالاقصی چیست؟
نقش جمهوری اسلامی در حمایت از آرمان فلسطین، از نخستین روزهای انقلاب اسلامی در ایران تاکنون، اساسی و محوری بوده است. ایران در پشتیبانی از مقاومت فلسطین و پیشرفت آن، صاحب فضل است، تا جایی که امروز شاهدیم مقاومت فلسطین از حالت دفاع به هجوم رسیده است.
نتانیاهو و کابینهاش پیش از جنگ محبوبیت خود را از دست دادهاند. وضعیت داخلی اسرائیل و کابینه این رژیم را در دوره پس از جنگ چگونه برآورد میکنید؟
دولت منفور نتانیاهو اکنون با سوءاستفاده از شرایط جنگ میخواهد به بهای کشتارهای وحشیانه اوضاع داخلی را بهنفع خود بازگرداند. او قادر به تحقق این مقصود نخواهد بود و رژیم صهیونیستی بعد از جنگ بهخاطر ضربه سختی که دریافت کرده، چنان با فروپاشی درونی مواجه خواهد شد که تا دهسال آینده هم نمیتواند اوضاع خود را سامان دهد؛ لذا این عملیات را آغازی بر پایان این رژیم ارزیابی میکنیم. بیتردید اسرائیل پیش از طوفانالاقصی با اسرائیل پس از آن متفاوت است.
فرجام نبرد حماس و ارتش صهیونیستی را چگونه پیشبینی میکنید؟ این جنگ با راهکارهای نظامی پایان مییابد یا ابتکارهای دیپلماتیک؟
بیشتر جنگها در جهان با ابتکارات دیپلماتیک به پایان میرسند، اما پیروزی نظامی حماس تثبیت شده است و با راهحلهای دیپلماتیک هم باقی میماند.
پیامها و درسهای عملیات طوفانالاقصی برای اسرائیل، حماس، غرب و اعراب چیست؟
اسرائیلیها بعد از عملیات طوفانالاقصی دریافتند که رژیم جعلیشان سست و از درون پوسیده است. سربازان و شهرکنشینان صهیونیست فهمیدند که ریشهای در سرزمین فلسطین ندارند و ارتش آنها که مدعی شکستناپذیری بود، یکشبه شکست خورد.
اما در سوی مقابل، یقین حماس و باور مجاهدان به اینکه پایداری و استواری برابر دشمن و مبارزه با ظلم به پیروزی خواهد انجامید، بیشتر شد. گرچه رسیدن به این پیروزی، طول بکشد.
در خصوص غرب نیز باید گفت که شکست آنها بعد از 75 سال آشکار شده و حالا خودشان فهمیدهاند که نمیتوانند یک کشور نامشروع ایجاد و به جغرافیای منطقه تحمیل کنند.
در مورد برخی حکومتهای عربی که در کنار این رژیم نامشروع ایستادند باید بگویم که خطا و خیانتشان برملا شده و مغضوب ملتهایشان هستند. ولی کسانی که با ایمان به حق در کنار آرمان فلسطین ایستادند، با سربلندی و شرافت همچون قهرمانان مورد اقبال تودههای مردم قرار گرفتهاند.