ابراهیم خدابنده عضو سازمان سازمان مجاهدین خلق ( منافقین ) که اکنون مدیرعامل تشکلی به نام انجمن نجات برای جدایی اعضای این فرقه است درباره فیلم سرهنگ ثریا گفت: موضوع فیلم سرهنگ ثریا تاکنون راه به سینمای ایران نداشته است. خانوادههای اعضای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که رنجهای بسیاری را طی دهها سال به خاطر ربوده شدن ذهن و جسم فرزندانشان تحمل کردند برای اولینبار موضوع یک فیلم سینمایی شدند.
وی افزود: سازمان مجاهدین خلق (منافقین) سالهاست که ارتباط اعضای خود با خانوادههایشان را ممنوع کرده است و خانوادهها سالیان سال است که خبری از فرزندان خود ندارند. در فیلم «سرهنگ ثریا» خانوادهها که بعضا از طریقی متوجه شدهاند که فرزندانشان در اشرف عراق گرفتار هستند، برای ارتباط با آنها عازم عراق میشوند؛ ثریا یکی از این مادران است که سالیان سال است از تنها پسرش امیر بیخبر است و از محل فرزند خود مطلع شده که عازم بیابانهای عراق میشود.
خدابنده با اشاره به سوژه ساخت این فیلم سینمایی تصریح کرد: خانم لیلی عاج برای اولینبار به این موضوع در تئاتر "بابا آدم" که خود نویسنده و کارگران آن بود پرداخت. این تئاتر مورد توجه بسیاری قرار گرفت و مردم برای اولینبار با این پدیده آشنا شدند. سپس به وی پیشنهاد شد که این موضوع را در قالب یک فیلم سینمایی بازگو کند که "سرهنگ ثریا" حاصل این کار است. خانم عاج در کسوت نویسنده و هم کارگردان زحمت بسیار زیادی را برای این فیلم کشیده و تلاش کرده است تا این موضوع را برای مخاطب عینی کند.
مدیرعامل انجمن نجات ادامه داد: داستان این فیلم تماما بر اساس ماجراهای واقعی طی ۴ سال در مقابل اردوگاه اشرف در عراق تنظیم شده و عین حقیقت است و فقط برخی اسامی تغییر داده شدهاند. این فیلم چهره دیگری از "منافقین" را که تاکنون بازگو نشده به نمایش میگذارد.
خدابنده با دستهبندی کردن قربانیان در سازمان مجاهدین خلق گفت: دسته اول قربانیان ترور هستند. کسانی که آماج سوء قصدها و ترورهای کور و وحشیانه این سازمان خصوصا در اوایل دهه شصت قرار گرفتند. بسیاری از این قربانیان هیچ سمت نظامی یا حتی دولتی نداشتند و از عادیترین مردم ایران بودند. دسته دوم مردم آزادیخواه عراق هستند که قربانی سرکوب این سازمان در همدستی با صدام حسین گردیدند. این دسته شامل شیعیان عراق در جنوب و کردهای عراق در شمال این کشور میشوند که جنایات بسیاری توسط عوامل فرقه رجوی علیه آنان صورت گرفت و دسته سوم اعضای خود سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و خانوادههای آنان هستند. به حق میتوان گفت که مقدمترین قربانیان "نفاق" مسعود رجوی، که فریب شعارهای کذب اسلام پناهی و وطن پرستی و استقلال طلبی او را خورده و زندگی خود را به فنا دادند، اعضای فرقه خودش هستند.
خدابنده خاطرنشان کرد: سازمان مجاهدین خلق، که به حق از جانب ملت ایران عنوان "منافقین" را به خود اختصاص داده است، تجربهای سخت و خونبار برای جمهوری اسلامی نوپا بوده که این تجربه پرهزینه باید حتما به اشکال مختلف برای نسلهای آینده جهت پیشگیری از وقوع موارد مشابه بازگو شود.
گفتنی است با سقوط صدام در سال ۱۳۸۲، شرایطی بوجود آمد که تعداد زیادی از اعضای مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف در عراق توانستند فرار کرده و خود را به ایران برسانند. تعدادی از این افراد در ایران شروع به فعالیت کردند و به تدریج انجمن نجات شکل گرفت. ابراهیم خدابنده که خود یکی از اعضای سابق فرقه رجوی است مدیرعامل انجمن نجات است. انجمن نجات در سال ۱۳۹۴ به عنوان یک سازمان مردم نهاد ثبت رسمی شده است.
اکران فیلم سینمایی «سرهنگ ثریا» به نویسندگی و کارگردانی لیلی عاج از چهارشنبه ۱۰ آبان در سینماهای کشور آغاز شده است. این فیلم در جشنواره چهل و یکم فیلم فجر برنده دیپلم افتخار بهترین فیلم اول شد و سیمرغ بلورین گوهرشاد (جایزه ویژه وزیر فرهنگ) را از آن خود کرد.